Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wiem że będzie wojna gdyż są tu tylko modele plastikowe ale jak już zacząłem ten wątek to i go skończę bez względu na konsekwencje.

Czy się coś stało że taki model jest w tym dziale , już kiedyś była podobna dyskusja i nic się nie zmieniło - nadal prowadzę tu wpisy -a wcześniej na Konradusie były modele plastikowe i tam nikt nie krzyczał - mam prośbę o wykonanie nowego działu modeli nie tylko plastikowych może tam będzie więcej wpisów dotyczących modeli a nie tylko materiału .Pozdrawiam .

Napisano
Wiem że będzie wojna gdyż są tu tylko modele plastikowe ale jak już zacząłem ten wątek to i go skończę bez względu na konsekwencje.

Koledze raczej chodziło o podziw dla pracy, ze to papier tak trudny w obróbce, niż szukanie dyskusji, że "a bo tu są tylko modele plastikowe"

Napisano

Tadeusz, może Twoja surówka nie wygląda jak końcowy model do galerii, ale kunsztem warsztatu zachwycasz.

Nie będzie wojny plastikowo-papierowej.

Napisano

Zgadzam się z moimi przedmówcami bo swojego czasu kleiłem z kartonu ( głównie duże okręty a,i samoloty i czołgi się zdarzały) niestety brak czasu , i wiem jak ciężko jest zaprojektować i zbudować coś z kartonu,działaj dalej i się nie przejmuj ja z chęcią śledzę Twój warsztat .Pozdrawiam M1A1(HA)

Napisano

Dziękuję za pozytywne wypowiedzi w sprawie wstawiania modeli (innych ) na tym forum .To forum to Modelwork a nie Modelplastik- pozdrawiam .

• 4 weeks later...
Napisano

Znakomita robota. Taki model przed malowaniem tez wyglada bardzo atrakcyjnie.

Napisano

Żółwika jeśli jeszcze możesz to zmodyfikuj. Grzbiet powinien być nieco bardziej "ostry" w przekroju poprzecznym, bo teraz to jest obły i przypomina tego z MIRAGE w modelu 1/35

tutaj widok tego o czym mówię:

p8218ock_005.jpg

Napisano

Zgadzam się na zdjęciu wygląda inaczej a tak na prawdę jest to kształt stożka - postaram się wstawić jeszcze jedno zdjęcie by można porównać .

• 2 weeks later...
Napisano

Mam pytanie czy ciągnik posiadał dwa zbiorniki czy tylko jeden , oraz czy zbiornik wystawał w podłodze pod tylnymi siedzeniami - gdyż tak mi wychodzi z rysunków C7P w książce Pana A.J (Polisch tracks & wheeks 2) str 52 jest tam przekrój połówkowy - czy mam rację ,gdyż wszystkie modele plastikowe takowych nie posiadają .

• 2 weeks later...
Napisano

zamiast pytać w oddzielnym poście zadam kilka pytań na tym - może ktoś będzie coś wiedział a może będzie posiadał zdjęcia na nurtujące mnie pytania

1- zbiornik paliwa czy był po stronie kierowcy czy raczej po przeciwnej

2- dodatkowy zbiornik -służył jako zbiornik cieczy chłodniczej czy oleju

3- jak wyglądało zasilenie silnika w powietrze i dodatkowo jak wyglądał filtr powietrza

4- czy silnik posiadał chłodnicę oleju

5-gdzie były akumulatory rozruchowe

za każdą dodatkową informację będę bardzo wdzięczny gdyż na rysunku technicznym brak takich informacji lub są bardzo nie czytelne , a osoby posiadające takie dane nie chcą przekazać takie informacje ( szkoda -tajemnica wojskowa )

Za odzew Bardzo Dziękuję .