Robert Ostrowski Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Warsztat viewtopic.php?f=87&t=38409 Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Piękny, super kamuflaż ! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Kapitalne malowanie Robert. Czyżby kolejny KW na pierwszej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Model pięknie pomalowany, naprawdę robi wrażenie. Jest tylko jedno zastrzeżenie. KW-uchy bardzo pluły olejem, więc te plamy za wydechami powinny być czarne a nie rdzawe. Mimo to i tak robi wrażenie. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 KW-uchy bardzo pluły olejem, więc te plamy za wydechami powinny być czarne a nie rdzawe. nie wiem moze masz cos z monitorem bo tam jest tylko czarny pigment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Zwracam więc honor Robert Na moim monitorze mają taki sam kolor jak gąsienice obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Malowanko wyszło bardzo efektownie. Góra KW wygląda ok.Natomiast dół jak dla mnie jest za sterylny. Wiem,że właściciel nie lubi za bardzo tyrania modeli ale w tym wypadku wygląda to tak jak by ktoś go przed chwilą wymył Karcherem. W zimowych warunkach jest niemożliwością żeby podwozie było tak nienaturalnie czyste. Przydało by się psiknąć chociaż trochę błotka z pędzla Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 A i tu do końca się nie zgodzę. Oczywiście ilu oglądających tyle opinii. Owszem nie przepadam za mocnym brudzeniem, ale wszystko zależy od przyjętej konwencji. Tym razem prosiłem Roberta o malowanie jakie powinien mieć w miarę nowy wóz w warunkach surowej rosyjskiej zimy. Przy -30 czy nawet niżej śnieg jest sypki (a kto jak kto ale my z Robertem akurat to wiemy bo polski biegun zimana o strzał z procy). Błota wówczas nie uświadczysz (mało tego zmrożony śnieg potrafi oszlifować pojazd z całego brudu jak papier ścierny). Do modelu dojdzie jeszcze nawarstwiony śnieg tu i ówdzie, który zostanie wykonany z Tamiyowskiego 'Weathering sticku". Takie przyjęliśmy , że tak powiem założenie chwili. Front kaliniński, zima 1943, śniegu po pas i - 30. Uważam, że wyszło doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Bardzo ładny, ale teoria zupełnego braku zanieczyszczeń na podwoziu trochę naciągana. Zgadzam się iż nie powinien się on broń boże nurzać w błocku ale trochę koloru i lekkiej tekstury tu i tam na wannę na pewne by go nie zepsuło. No ale to nie mój model więc to tylko sugestia - chętnie poczekam na sztuczny śnieg który położycie na pewno doda realizmu! Pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Robert muszę powiedzieć, że Klimenta wymalowałeś idealnie. Może trochę za czysty jak na mój gust, ale ta czystość w połączeniu z mistrzowskimi fotkami daje możliwość obejrzenia wszystkich niuansów malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Śliczny, może iść na kolorówkę do Militarii lub Kagero Spód mogłeś lekko "styrać" (ale to już pisali...) - Czerwone światełko też jest nieco zbyt czerwone.... No i jak chciałeś nim zaszaleć- powinien dostać siatki nad silnikiem... A poza tym- pierwsza klasa... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Aby nieco uwolnić Roberta od "zarzutów" odpowiem na kilka z nich: 1. Światło "stop" w rzeczywistości nie jest tak "gryzące" to zapewne jakaś wina oświetlenia podczas fotografowania. 2. Niewątpliwie Tamiyowski śnieg coś uatrakcyjni, ale to z czasem. 3. Upieram się przy "czystej" wannie kadłuba i układzie jezdnym podczas bardzo silnych mrozów. Prosty przykład z którym zapewne wielu się zetknęło. Otóż zobaczcie jak wyglądają wasze buty po kilku godzinach chodzenia w suchym zmrożonym śniegu. Ich noski są zdarte do gołej czystej skóry. Podobnie śnieg oddziaływuje na układ jezdny. Oczyści z wapna, a przy dużych mrozach śnieg jest sypki i nie klei się nawet do metalu. 4. Co do siatek nad przedziałem silnikowym. Robert by sobie z tym poradził ja niestety nie. Pisywałem wcześniej, że jestem praworęczny i mam tzw pourazowy zespół cieśni nadgarstka prawej ręki. Drobne detale jak blaszki nie wchodzą w moim wypadku w grę, a i tak uważam, że dobrze że udaje mi się utrzymać z wielkim wysiłkiem taki poziom. 5. Dziękuję wszystkim w imieniu swoim i Roberta (bez niego moje KW to tylko plastikowy klocek) za wszelkie opinie, które nie pozwalają mi na rzucenie tego wszystkiego w cholerę i motywują do dalszej dłubaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Super fajne malowanie. Piękna praca. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2013 Dziękuje Wszystkim za wpisy i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Nie , nie !!! Jeszcze ja ! Jeszcze ja ! Bo ajjabym , a jabym ! Z otwartą lepiej i światełkiem mniej. I bardziej też . Ajjabym ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Rewelacyjny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Piękny model i pięknie pomalowany. gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi