axel1st Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Model z konkursowego wątku na pwm-ie http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=331&t=28611 Zapraszam do oglądania i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Paweł świetny model. Trochę ci się kalki odróżniają, ale po za tym jest super. O ile pamiętam to jedyny zestaw, gdzie producent pomyślał, że u nas były znaki priorytetu drogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Świetny model. Jakim kolorem był malowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Pawle, gratulacje! Świetnie zrobiona modulacja koloru ... no i kurzenie. O kalkomaniach imek już pisał... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Bardzo fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Fajnie pomalowany i genialnie utytłany Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Wszystko co 6PDPD, warte jest uwagi. Fajnie cieniowane, za dużo błota - ale to moja osobista refleksja, a nie zarzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Piękny jest. Taki eLWuPowski i klimatyczny jak ze starych pocztówek. Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Paweł, Model znam, bo go widziałem, zresztą w Kołczygłowach w roku ubiegłym i u Ciebie w Grudziądzu też byłem ze swoim, który jak pamiętam przypadł Ci bardzo do gustu. ASU-85 to świetna miniatura. Model wykonałeś na bardzo wysokim poziomie, mnie jednak "kuje" w oczy brudzenie. Nie lubię takiego babrania. Zacieki owszem, ślady eksploatacji też, ale przysłowiowy "błocing" jak dla mnie przesadzony. Poza tym jeszcze raz powtórzę, świetna robota. Do zobaczenia, mam nadzieję że w Kołczygłowach (liczę, że dotrzecie z Piotrem), a na pewno u Was w Grudziądzu. Pozdrawiam Maciej BUDYŃ Bedyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 Uoo, aż nie wiem co napisać, cieszę się, że się spodobał.. Model bardzo fajnie się składa i po poprawieniu detali ( np. tych pasków na boku ) daje dużo radochy, polecam Świetny model. Jakim kolorem był malowany? Co do kolorku, to mieszanka Pactry "russian green"," olive drab" i Lifecolor "olivegrun". Niestety nie pamiętam już proporcji, szkoda, bo mam w planach jeszcze kilka pojazdów LWP i WP... Paweł, Model znam, bo go widziałem, zresztą w Kołczygłowach w roku ubiegłym i u Ciebie w Grudziądzu też byłem ze swoim, który jak pamiętam przypadł Ci bardzo do gustu. ASU-85 to świetna miniatura. Model wykonałeś na bardzo wysokim poziomie, mnie jednak "kuje" w oczy brudzenie. Nie lubię takiego babrania. Zacieki owszem, ślady eksploatacji też, ale przysłowiowy "błocing" jak dla mnie przesadzony. Wiesz, każdy ma swoją wizję wykonania, ja troszkę zaszalałem... Niestety do Kołczygłów nie dotrze ani Piotr, ani jego syn ( jak to nazwał mnie Marek Świderski ), mamy w tym samym terminie imprezę na zamku w Niepołomicach. Chyba napiszę oficjalne podanie o przełożenie Kołczygłów od przyszłego roku, bo żal mi opuszczać takiej fajnej imprezy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Model "ładny, bo Polski" a na dodatek fajnie wykonany. Czy łopaty są prawidłowe? Kształtem wyglądają jak szufle do pieca chlebowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 Czy łopaty są prawidłowe? Kształtem wyglądają jak szufle do pieca chlebowego. Nie są, podobnie jak ta skrzynka na błotniku, poprawiłem parę detali ( troki na burcie, mocowanie kłody, mocowanie reflektora podczerwieni, "chlapacze" z ołowianej blaszki ) ale dwa pierwsze zauważyłem za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Bardzo ładnie Podoba mi się No i współczesne polskie - podoba mi się jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 (edytowane) ASU zawsze się podoba, bo to ładny pojazd i jak zauważył SOKOL w polskich barwach. Paweł zrobiłeś kawał ładnego modelu, na pewno będzie zauważony na zawodach. Edytowane 23 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Oj Eliazz nie lecz kompleksów. Zastanawiam Cię czy faktycznie zbanowania ostatnie dotyczyły prawidłowych osób. Czysta agresja w stosunku do tych których nie ma. Brawo. Alex- rozwinąłeś się fajnie, myślę że warto podpatrywać pracę R Pitucha w zakresie fajnego nieprzesadzonego brudzenia radzieckich konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Tylko nie jedź z nim na południe bo KFS znajdzie mnóstwo błędów, łącznie z nieosiowością lufy i nienaturalnym kolorem błota i krzywym trzonkiem od łopaty. Zenek, ale to chyba niezbyt trafione argumenty i sam dobrze o tym wiesz, że u Kamila każdy model broni się sam jeśli jest tylko dobrze zrobiony. A ASU bardzo ładne, podoba mi się, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 Jeszcze raz dzięki panowie! Zenek, Twoja sympatia do KFS jest już wręcz legendarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Panowie chciałbym przeprosić wszystkich, a szczególnie Kamila za ten nieszczęsny post który powstał bez mojej wiedzy w czasie imprezy imieninowej, nawet nie wiem kto go wysłał . Post został wycofany, za wszystko co było przepraszam mam nadzieję że Kamil a także inni forumowicze mi wybaczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Pijesz - nie loguj się. To tak tyko żartem. A fakt jest taki że jak kiedyś zostawiłem kompa z zalogowanym kontem na Facebook to moja trzy i pół letnia córka wysłała zaproszenia chyba do 60 kompletnie przypadkowych osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 post który powstał bez mojej wiedzy w czasie imprezy imieninowej, nawet nie wiem kto go wysłał Teściowa pewnie, one z zasady są be. Podejrzewałbym też stryja szwagra cioci Apolonii, ten jest mistrzem ciętej riposty, a jak popije, to jest tak cięty na KaeFeSa, że nawet grillowaną karkówką ryja mu nie idzie zapchać. Ręce i cycki opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Tytus ja doskonale wiem kto był u mnie nie mam: ciotek, teściowych ,małych dzieci ,zrobił to któryś z kolegów i tyle co więcej mogę powiedzieć dzisiaj post został usunięty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2013 Teściowa pewnie, one z zasady są be. Nie strasz ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Model świetnie zrobiony. Tylko skad te mokre wycieki z BDSZ-ek? To nie zbiorniki i nie powinno z nich nic wyciekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 19 Lipca 2013 Autor Share Napisano 19 Lipca 2013 No patrz, a tu jednak jakaś chemia sobie wycieka.. Tak na serio, to dzięki za spostrzegawczość, trochę z rozpędu te ślady zrobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi