GrzesiekW Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Tak - testowałem metodę na lakier do włosów na kubelwagenie. Może to kwestia lakieru ale z worn effects lepiej mi się pracowało. Nie przytrafiło mi się jak na lakierze do włosów schodzenie farby całymi płatami z modelu.Na worn eefects pracowało mi się zdecydowanie lepiej i jeśli będę robił coś takiego w przyszłości ponownie użyję tego specyfiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzięki za odpowiedź, choć nie wprost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Prawie widać koniec prac z marderem.Zostało mi zmęczyć wnętrze i ewentualnie jakieś poprawki + śnieg na podwozie.Przyciemniłem zgodnie z sugestiami błoto. Dostałem dziś latarnię od Axel1st ale pocztowcy ją nieźle zmaltretowali neistety. Na szczęście tata mając wzór wytoczył do niej podstawę a ja jakoś zrekonstruowałem klosz. Krisowania-zapomniałem o twym pytaniu. Lamy do kupienia w sklepach Dobromir i chyba w castoramie. Nie mam niestety nazwy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Uoo, maskara, jak napisałeś do mnie że klosz się uszkodził, to się nawet nie dziwiłem, bo to ażurowy element, ale żeby podstawę uszkodzić... PP już niczym mnie nie zdziwi.... Całe szczęście, że masz tatę tokarza podstawa elegancka a żarówkę wytłucz, wojna jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Pamiętam twoje początki z modelami i powiem ci że masz kolosalny postęp. Marder prezentuje się świetnie. Mam nadzieję ze niedługo już koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Dzięki . Koniec już blisko. Zamówiłem figurki do niego z postanowieniem,że jak ich nie uda mi się pomalować przyzwoicie to już więcej nie będę się tego tykał. Domęczyłem latarnię. Z wypustu miniartu zostało jakieś 10% tego co było. Na to chaos black ze słoiczka (nie wiem jaki jest z puszki ale ten jest rewelacyjny). Skończyłem kostkę brukową,jutro dodam gruzu i maluję pewnie powoli podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krz0011 Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Zamówiłem figurki do niego z postanowieniem,że jak ich nie uda mi się pomalować przyzwoicie to już więcej nie będę się tego tykał. Co dobrego kupiłeś? Zimowy kamuflaż w twoim wykonaniu bardzo dobry, nie przesadziłeś z brudzeniem, a kolory bardzo ładnie stonowane. Ewentualnie w okolicy wiadra z tyłu pojazdu dorzuciłbym przy samej dolnej krawędzi trochę ciemniejszego błota. Nie wiem czy planujesz jeszcze popracować nad murem? Jest fajnie wycieniowany, ale przydałoby się trochę go pobrudzić, może kilka cegieł więcej koło niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Piękny i Marder i podstawka. Pomysł z cegłami w wiaderku oryginalny. Też jestem ciekawy tych figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Model klasa. Nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Świetnie Ci idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Dziękuję za komentarze . Takich załogantów sobie zamówiłem - dojdą gdzieś do końca sierpnia. Popracowałem nad podstawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Na razie wszystko cacy, ale musiałbyś jeszcze coś z tym ceglanym murem zrobić. Jakaś fuga między cegłami i trochę na tych rozwalonych. Fajne figsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DKfan Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Na razie wszystko cacy, ale musiałbyś jeszcze coś z tym ceglanym murem zrobić. Jakaś fuga między cegłami i trochę na tych rozwalonych. Fajne figsy. Zaprawa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Latarnia dominuje nad modelem, wynika to ze zbyt masywnej podstawy oraz koloru samego rekwizytu. Kolor wiadomo raz dwa załatwisz, ale może przy okazji odpalić tokarkę i skorygować ten cokół. Takiej średnicy cokoły są w większych latarniach na 2 lub 4 klosze a i to nie zawsze. Proporcja cokołu do walca po prostu do poprawy. Ten chiński obrazek jest pomocny. Dodatkowo zwichruj ją trochę dla większego realizmu, szczególnie klosz - to wojna a nie boże narodzenie w Bawarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Świetny i subtelny styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Jestem na tak! tylko dwa pytanka: 1.Jak i z czego robione błotko? 2.Kiedy wrzucisz fotkę siosrty?i nie tłumacz sie że się nie miesci do namiotu bezcieniowego,możesz cynąć w plenerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Idzie w dobrą stronę! Miło popatrzeć! Jakbyś jeszcze nieco "zużył" wnętrze Mardera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzięki . Wnętrze jeszcze obiję. Krisownia - niestety jest już za późno. Ponownie do tokarki lampy nie da się zamontować do tokarki (toczona była w aluminiowym walcu i odcinana). Podstawka gotowa, jeśli coś będę zmieniał to będą tylko jakieś delikatne poprawki Sopel Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Ehhh, aż się człowiekowi odechciewa lepić swoje gnioty, jak się napatrzy na takie cuś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Sopelek rulez! Uwielbiam takie smaczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 kapitalnie wyszło sopelek - klasa ;) Może jeszcze ten plakat lekko sfatygować? Jakiś róg oddarty albo przypalenie jednego brzegu bliżej wyrwy w murze...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Jestem na tak!A plakat walnij jeszcze jeden na brzegu majtający się! a co z tym błotkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 ▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌ ▌╔══╗▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌ ▌║╔╗║╔══╗╔══╗▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌ ▌║║╚╝╚╗╔╝╚╗╔╝▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌╔═══╗▌▌▌▌ ▌║╚═╗▌║║▌▌║║╔═══╗▌▌▌▌▌▌╚╗╔╗║▌▌▌▌ ▌╚═╗║▌║║▌▌║║╚╗╔╗║╔═════╗║║║║▌▌▌▌ ▌╔╗║║▌║║▌▌║║▌║╚╝║╚╗╔══╗║║╚╝╚╗▌▌▌ ▌║╚╝║▌║╚══╝║▌║╔═╝▌║║╔╗╚╝║╔═╗║▌▌▌ ▌╚══╝▌╚════╝╔╝╚╗▌▌║╚╝║▌╔╝╚╗║║▌▌▌ ▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌╚══╝▌▌║╔╗║▌╚══╝║║▌▌▌ ▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌║║╚╝╔╗▌▌╔╝╚╗▌▌ ▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌╔╝╚══╝║▌▌╚══╝▌▌ ▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌╚═════╝▌▌▌▌▌▌▌▌ ▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌▌ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Zabieram zabawki i idę domu A tak serio, to świetnie Ci to wszystko wychodzi . Sopel i latarnia wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Ty się lepiej Grzesiek przyznaj kto ci te modele robi. Ostatnie twoje wpusty są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi