GEM Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Po zakończeniu warsztatu wypada pokazać efekt końcowy. Ci, którzy śledzili warsztat to wiedzą, a dla tych, którzy trafili tutaj pierwszy raz informacja. Model wykonany od podstaw. PZL 104 Wilga 35 A. SP-AFV z Aeroklubu Kujawskiego w Inowrocławiu. Jak wyjaśniałem w wątku warsztatowym budowa przebiegała w dwóch etapach. To, co dzisiaj prezentuję to model wykonany z odlewów żywicznych. Już po zakończeniu pracy i przeanalizowaniu sugestii i uwag z warsztatu, że sylwetka jest trochę za niska, to znaczy, że kadłub powinien stać trochę wyżej na paluszkach, postanowiłem to poprawić. Myślę, że teraz wygląda to odrobinę lepiej. Ale mam nadzieję, że ocenicie to sami. Zapraszam do galerii. Wszystkie Wasze sugestie i uwagi bardzo chętnie wysłucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak102 Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Gratulacje Grzesiu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Ojejku jaki wspaniały !. Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Gratulacje !! !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Model absolutnie genialny !! Będzie sesja plenerowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) To co , Ociec lać? Edytowane 16 Listopada 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Chapeau bas Mistrzu Coś wspaniałego Choć muszę przyznać, po tym jak miałem w rękach odlewy i Twój model, sądziłem że poskładasz model "matkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 No co tu dużo gadać.....pokaż w końcu model,a nie cały czas prawdziwy samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Co racja to racja, model są tak realistyczne, że gdyby dobrze wstawić tło zamiast niebieskiego kartonu to chyba nikt by się nie poznał, że to model. Coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 No Grzesiu bomba. Teraz dawaj Suczke na plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Lubię takie modele. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 16 Listopada 2013 Autor Share Napisano 16 Listopada 2013 Dziękuję wszystkim za dobre słowo i pozytywne przyjęcie. Sebastian, czekałem i nadal czekam na dobrą pogodę, ale nie wiem czy w tym roku się doczekam. Jarku z mojego modelu nic nie dało rady zrobić. Tomaszu lać to będziesz w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Ja już leję ........ na lód. To na zapalenie gardla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Ja oczywiście też się przyłączam do gratulacji. Ale najbardziej się cieszę, że warsztat Su-20 ruszy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Rewelacyjna Wilga. Gratuluję! ___________________________________________________________________ Na warsztacie: Reggiane Re.2000 - Italeri 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Gratulacje, model przepiękny no i zasłużona fotka Admina, jeszcze raz gratulacje. Czekamy na ciąg dalszy Su-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawalek74 Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Przepięknie wykonany samolot. Aby docenić pracę i piękno wykonania tego modelu trzeba zajrzeć do warsztatu. Po przejrzeniu wszystkich kroków pokazujących jak od podstaw powstawała "WILGA" dopiero można uświadomić sobie jaka robota została włożona w to CUDO. Można dostać kompleksów i pozostaje pozazdrościć takiego TALENTU oraz pogratulować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Gratuluję pięknego modeli i sukcesów na wyspach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Nic dodać nic ująć Grzesiu, ja już rozpływałem się na widok Twojej Wilgi w innych miejscach ale nie omieszkam tego uczynić i TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 Dziękuję bardzo za pozytywne przyjęcie Wilgi. Do modelu Su 20 wrócę jak tylko trochę się podkuruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 PIĘKNA !!! Z podwyższonym podwoziem jest jak żywa. Czekam na info, że można kupić odlewy I oczywiście życzę zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad25 Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 bez komentarza.... widzialem na zywo w Telford... gratuluje wyroznien. wiem ze robiles odlewy z zywicy....jesli nie bylby to problem to chetnie kupilbym kopie zywiczna w celu zasilenia wlasnej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 Jeszcze raz dziękuję za pozytywne uwagi. W odpowiedzi na liczne pytania o możliwości zakupu tego modelu jako zestawu żywicznego to sprawa wygląda tak. Ja wszystkie swoje matryce przekazałem Koledze Tomaszowi Bilkiewiczowi. I On przygotowuje w tej chwili zestaw do ewentualnej sprzedaży. Dlatego ewentualnych zainteresowanych proszę o kontakt bezpośrednio z nim. Albo przez PW SAAB albo bilmodelmakers@interia.eu Nie myślałem że będzie takie zainteresowanie. Jeśli przekraczam zasady forum to przepraszam, ale ja tylko udzielam odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Jeszcze raz dziękuję za pozytywne uwagi. W odpowiedzi na liczne pytania o możliwości zakupu tego modelu jako zestawu żywicznego to sprawa wygląda tak. Ja wszystkie swoje matryce przekazałem Koledze Tomaszowi Bilkiewiczowi. I On przygotowuje w tej chwili zestaw do ewentualnej sprzedaży. Dlatego ewentualnych zainteresowanych proszę o kontakt bezpośrednio z nim. Albo przez PW SAAB albo bilmodelmakers@interia.eu Nie myślałem że będzie takie zainteresowanie. Jeśli przekraczam zasady forum to przepraszam, ale ja tylko udzielam odpowiedzi. ...jeżeli będzie taka możliwość,tooooo.......oczywiście dziękujemy za budującą odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Firma Bilmodel Makers nie przewiduje sprzedaży modelu PZL-104 Wilga 1/32 dla osób prywatnych. Model przeznaczony jest dla odbiorców instytucjonalnych. W przypadku wpowadzenia modelu do sprzedaży detalicznej stosowna informacja zostanie umieszczona na Facebook Bil Modelmakers i Top Gun Models. Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz Bilmodel Makers bilmodelmakers@interia.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi