Piotr_P Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 nie mogę się podzielić gdyż mam na własny użytek i po 24 h skasowałem :-) ogólnie chodzi o tę książkę http://odk.pl/318-samochody-pancerne-wz-29-wz-34,14246.html a co do kleju .....wy go używacie? jakoś wolę cienką Tamiya... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 a co do kleju .....wy go używacie? jakoś wolę cienką Tamiya... Zastanawiam się, po co tam jest ten klej. Boję się, że może być przyczyną nieszczęścia jak wycieknie na model. Pierwsze co robię po zakupie to ten klej wyjmuję, ale co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 a u mnie sobie leży ...tak na czarną godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 a co do kleju .....wy go używacie? jakoś wolę cienką Tamiya... Zastanawiam się, po co tam jest ten klej. Boję się, że może być przyczyną nieszczęścia jak wycieknie na model. Pierwsze co robię po zakupie to ten klej wyjmuję, ale co dalej? I tak trzymaj, tylko kolekcjonuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Pierwsze co robię po zakupie to ten klej wyjmuję, ale co dalej? Ja go przelewam do buteleczki. Mieszanki używam do klejenia i nawet działa. Niesamowite!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Słyszałem, że można używać tego kleju z pudła jako podpałki, a wykałaczką sobie podłubać w zębach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 To Wy kupujecie te modele dla kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 To Wy kupujecie te modele dla kleju? wiesz...jedni zbierają znaczki a inni klej do znaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Ja kupuję dla wykałaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Ja kupuję dla wykałaczek. ja z kolei dla tego gluta, którym pudełko jest przymocowane do gazetki ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Ten glut to chyba czyste Stalinium jest, lepi wszystko, a samo się nie da odkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 na stronie wrzesien1939 w ofercie jest juz Pz Kpfw I ausf B....czyżby był juz w sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Nie ma go jeszcze w sprzedaży, ukaże się w dniu Prima Aprilisowy (01.04), ale nie jest to Prima Aprilis. Info pochodzi od wydawcy. Załączam fotki modelu Pz.I B (nr.8): PS.1. Info dla "życzliwych": prezentowany model jest "składakiem" modelu z nr.2 oraz nr.4 jakie ukazały się z serii "Wrzesień 1939". Model jaki pojawi się w sprzedaży nie odbiega od modelu prezentowanego na zdjęciach. PS.2. Dla fanów Ladzi. Tak, sesja zdjęciowa została wykonana na niej i zaprzyjaźnionej Macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Na pierwszy rzut oka niczym się nie różni od Pz. I ausf. a lecz po dłuższym spoglądaniu myślę "A jednak..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Na pierwszy rzut oka niczym się nie różni od Pz. I ausf. a lecz po dłuższym spoglądaniu myślę "A jednak..." Ja kiedyś też byłem taki "sprytny" i żyłem w przekonaniu, że mam Pz.I A, a on okazał się Pz.I B. A dałbyś kiedyś głowę, że to jest również Pz.I ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Nie bo ma dziwny właz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Ciekawe kiedy zostaną wydane modele Pz.II C/D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 nawet tak laik ja ja wie,że Ausf A od Ausf B rózni się mocowaniem tylnego koła ,tego przed kólkiem napinajacym ,kółek dolnych jest pięć zamiast czterech itp oraz układem wydechowym laikom polecam http://panzerwaffe.pl/krzemek/pzkpfw_i.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Prawdopodobnie pełna lista wydanych i planowanych modeli: http://nowosci.plastikowe.pl/aktualnosci/zapowiedzi-first-fight-wrzesien-1939/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 wygląda naprawdę imponująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 aj aj aj...same perełeczki :-) już kasę w skarpetę odkładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Słabo to wygląda tylko jeden rusek ,to nawet o słowacką piechotę się postarali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Słabo to wygląda tylko jeden rusek Ja naliczyłem cztery modele: - T-26 (x2) poz. 40,50. - BT-2 - BA-3 Szkoda, że nie będzie T-28, to byłby kolejny HIT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Kurde przed kawą to czytałem ale fakt iż umieszczono "Słowacką piechotę" jest po prostu świetny.Ciekawe na ile to jest prawdziwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Ciekawe na ile to jest prawdziwe? No i dupa Jasio, to jest żart Primaaprilisowy Plastikowych Ale dobry, każdy się narajał jak szczerbaty na suchary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi