Piotr Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Pokazałem in box modelu, to teraz czas na gotowy model. Model został przerobiony z wersji skrzyniowej(wojskowej) na wywrotkę(cywilną) sam kiper pochodzi z modelu Italeri Freightliner Heavy Dumper Truck. Rama została skrócona dodany został zbiornik na hydraulikę. Całość została pomalowana farbami Pactra, opony Gunze(137), brudzenie to zestaw pigmentów AK Interaktive HEAVY MUDDY SET, farby dla plastyków. Piasek na podstawce i ładunek to mąka, benzyna ekstrakcyjna zmieszana z farbami dla plastyków i farbami AK Interaktive W dziale "Warsztat" przedstawie relacje z budowy Kraz-a Fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Przedstawiasz auto które służy do ciężkiej i brudnej pracy. Bardzo podoba mi się "uwalenie" podwozia. Błoto na moście napędowym oraz na chlapaczach wygląda jak po przejechaniu się po prawdziwej budowie. Kurz po źle zgarniających wycieraczkach też ci fajnie wyszedł. Dodatkowo podobają mi się poszarpane chlapacze z tyłu, poprzecierane napisy i strzałki na przednim zderzaku no i szacun za lekko zdewastowany zbiornik. Czekam na opis warsztatu bo jestem ciekawy niektórych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Piekny ten Kraz. To jest jedna z moich ulubionych ciezarowek z czasow dziecinstwa - moj sasiad mial takiego tylko, ze zielonego. Zawsze slyszalem jego V8 kiedy wyjezdzal. Czy ten Kraz to nie przypadkiem odlew zywiczny z Minimanfactory z Wegier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 ja czekam na zdjęcia modelu a nie fotek z budowy drogi :-) jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Wspaniałe wykonanie. Gratulacje pięknego realistycznego modelu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Choć gustuje w modelach tak zwanych na wysoki połysk czy w autach show truck to musze powiedzie ....WOW!!!!świetny cos pięknego ,pamiętam jak byłem w wojsku i mogłem tej że ciężarówce przyjrzeć się z bliska ,zawsze na mnie robi wrażenie-masywna Ukraińska ciężarówka....brawo. Na tle jakieś budowy by wyglądała prześwietnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Świetna robota!!! świetny model, świetne wykonanie i świetne malowanie/brudzenie !!! Świetne foty!!! Kciuki w górę i czekam na 'relację/warsztat'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Witaj, dobre to. Aż nie do uwierzenia że to "marne" 1:25. Wygląda na kolosa, gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Jedno z moich ulubionych aut w "wadze ciężkiej". Świetny pomysł na oryginalny model i extra realizacja. Wielkie brawa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Rewelacja.Bardzo klimatyczny model super potwora.Podoba sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Brawo, po prostu, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Extra praca, bardzo realistycznie utytłana ciężarówka. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Dobrze zobaczyć kolejny Twój model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Świetna robota Chciałbym go zobaczyć jako fotkę admina, no i oczywiście warsztacik abym mógł się z niego podszkolić w brudzeniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Pojazd super ,pamiętam z dzieciństwa jak mój ojciec był kierownikiem budowy w "Gazobudowie"( budowali jakiś gazociąg od Ruskich) to tam jeździły takie Krazy tylko w wojskowym zielonym kolorze (jako pasażer jechałem czymś takim),Jedynie czego mi brakuje to tablice rejestracyjne i nazwa firmy na drzwiach za komuny malowana obowiązkowo.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 26 Listopada 2013 Share Napisano 26 Listopada 2013 Brawo! Mnie się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Piękny potwór. Wykonanie- rewelacja No i tyle mam do powiedzenia po tym co zobaczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Ale SMOK! super. świetnie się ogląda. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Piękny model, chyba jednej z najpiękniejszych ciężarówek kiedykolwiek wyprodukowanych. Wykonanie, jak to u Ciebie Piotrze, na najwyższym poziomie.Ślady eksploatacji na poziomie mistrzowskim, to całe błoto i kurz, wyglądają jak prawdziwie.Myślę, ze jakbyś wziął go na sesje zdjęciową na żwirownie nikt z forum by się nie zorientował, że to model. Klasa sama w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Doskonała robota, znać mistrza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Prześliczny. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Choć nie gustuję w upapranych ciężarówkach to tu chylę czoła. Tylko jedno pytanie--- dlaczego ona ma tak powyginane brzegi przednich błotników ? Mało to realistyczne. Nie mniej model extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Yyyy...trafiłem na tą galerię i...idę sobie popłakać do kąta. Nie osiągnę w tym życiu nawet ćwierci tego we wszystkich moich modelach co ty zrobiłeś w tym jednym. Mistrzowsko to za małe słowo by oddać efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Świetny, świetny. Jak mogłem dopiero trafić na ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekx6 Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Mi się bardzo podoba jaki był stopień trudności w sklejaniu modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi