irlandczyk85 Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Niesamowita cierpliwoś.skladam elementy fototrawione w skali 1:350 i czasem sie zastanawiam czy dam rade.twoja skala to magia a w twoim wykonaniu to cos niesamowitego.poezja.powodzenia w dalszej bidowie.juz niemoge sie doczekac momentu kiedy zaczniesz to wszysko razem monyowac na poklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Niesamowita cierpliwoś.skladam elementy fototrawione w skali 1:350 i czasem sie zastanawiam czy dam rade.twoja skala to magia a w twoim wykonaniu to cos niesamowitego.poezja.powodzenia w dalszej bidowie.juz niemoge sie doczekac momentu kiedy zaczniesz to wszysko razem monyowac na poklad. Poezja skończyła się jakieś 10 stron temu... teraz to już jest czysta magia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Dla mnie to czarna magia:] Chyba mamy Gandalfa w szeregach modelarzy:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DelPustaco Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 blacman tak oglądam i się zastanawiam ile właściwie część z zestawu wykorzystujesz? Kupujesz modele dla pudełka, instrukcji czy z ciekawości co w ogóle jest w środku? Twoja praca z powodu jej perfekcji wcale mnie nie zachęca do rozpoczęcia budowy mojej łajby... To właściwie wyjaśnia, dlaczego na forum nie pojawiają się nowe warsztaty :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 DelPustaco- bardzo słuszny głos w sprawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 18 Grudnia 2014 Bardzo pięknie! Najważniejsze, że się nie spieszysz i wszystko jest czyściutko i równo poskładane. Nie pamiętam, czy pytałem, ale przewidujesz jakąś podstawkę? Robisz dla siebie ten model? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 ...ale przewidujesz jakąś podstawkę? Robisz dla siebie ten model? oczywiście dla siebie... Ciągle myślę na posadzeniu Kirishimy w wodzie. Ale muszę obmyślić taki sposób aby okręt był z niej wyjmowalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Rob na srubkie Chcesz zeby stal na podstawie z woda przykrecasz srubkie, nie chesz wykrecasz srubkie i zdejmujesz model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 dzięki - tak też sobie to miarkuję zrobić... Kłopot jest innej natury - aby ładnie w wodzie wyglądał to muszę go z ową wodą jakoś zespolić. Nie chciałbym przylepić gotowego model do podstawki po czym np sp/.../ć wodę... Plan jest taki aby wcześniej wykonać wcześniej wodę z falami i innymi elementami oraz z dokładnym wycięciem na osadzenie modelu. Po czym osadzić model i zamaskować preparatem do robienia spienionych fal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2014 Plan jest taki aby wcześniej wykonać wcześniej wodę z falami i innymi elementami Jaką techniką będziesz działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 A może byś sobie np. wykonał odlew kadłuba, potem owinąć ów odlew folią, zrobić wodę, wyjąć odlew i wstawić model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 A może byś sobie np. wykonał odlew kadłuba, potem owinąć ów odlew folią, zrobić wodę, wyjąć odlew i wstawić model? Tak właśnie sobie to obmyślam... pokryć cienką folią spożywczą aby stworzyć izolacje o praktycznie zerowej grubości. Jaką techniką będziesz działać? Chris ma świetny warsztat. Pewnie zastosuję tę technikę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2014 czas na działa(nia) ofensywne: artyleria 152mm wypraskowe działa dostały nowe lufy toczone: [/url] gniazda wykonane wiertłem 0,3mm i gotowe: warto było wymienić... artyleria główna 356mm też została nieco poprawiona: lufy będą toczone: wstępny wygląd wież (brakuje jeszcze sporo detali): łodzie dostały gretingi: wstępne pasowanie blaszek wygląda nieźle: na łodziach motorowych nawet całkiem nieźle... przy okazji powstała też zabudowa pod główną pagodą oraz pomostami śródokręcia: i po malowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 W sumie jakbyś nie miał pomysłów na zarobienie dodatkowego grosza, to dorób do szalup odpowiednie zapinki [ no coś w tem stylu- http://www.korallo.pl/akcesoria-do-kolczykow/bigle,1895/1.html ] , pomaluj srebrną, złoszuj i sprzedawaj jako bijou Jestem dziwnie pewien, że miałyby wzięcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Ja tylko jestem ciekaw kiedy blacman dojdzie do wniosku, ze kadluby tez mu niepotrzebne, bo w koncu mozna z blaszek zrobic szkielet i poszycie jak w kartonowce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 (edytowane) CZADZIK Pułkownik jest z Ciebie dumny. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2014 Ja tylko jestem ciekaw kiedy blacman dojdzie do wniosku, ze kadluby tez mu niepotrzebne, bo w koncu mozna z blaszek zrobic szkielet i poszycie jak w kartonowce ;) nie zdradzaj moich niecnych planów! póki co testuję na małych kadłubach: Zalet jest dość sporo. Min taka możliwość modelowania poszycia...: wada jest tylko jedna. Są bardzo pracochłonne i niezwykle trudne w poprawnym montażu. Pracuję nad tym aby to zmienić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Normalnie wariat. Wielki szacun. Cudnie to wygląda ja zwykle ........... ale wydaje mi się, że nadburcia za wysokie, zbyt cienkie i wgłębienia pod dulki jakieś takie wielgaśne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Grudnia 2014 ami napisał(a):Ja tylko jestem ciekaw kiedy blacman dojdzie do wniosku, ze kadluby tez mu niepotrzebne, bo w koncu mozna z blaszek zrobic szkielet i poszycie jak w kartonowce ;) nie zdradzaj moich niecnych planów! hahahah - też o tym myślę ale może dobrze, że póki co krucho z czasem hahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Ja widzę że Cię ciągle jeszcze ciągnie do kartonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Normalnie wariat. Wielki szacun. Cudnie to wygląda ja zwykle ........... ale wydaje mi się, że nadburcia za wysokie, zbyt cienkie i wgłębienia pod dulki jakieś takie wielgaśne. Oj tak, poza tym słabo widoczna struktura desek A tak na powaznie: blacman - możesz śmiało uruchamiać handel tymi "łupinami" Na pewno zainteresowanie będzie ogromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Musimy zacząć naciskać na kolegę Blacmana żeby zaczął wprowadzać w obieg swoje wyroby. Czesi mają Eduarda a u nas Part coś niedomaga... Ja bym się chętnie zaopatrywał:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Super pomysł - dopisuję się do listy przyszłych klientów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2014 Dziękuję Panowie... Ja widzę że Cię ciągle jeszcze ciągnie do kartonu Aż tak to widać...? oczywiście, że ciągnie! Parę zestawów rzeczywiście można skomercjalizować... Na pewno jeszcze ten jeszcze nie. W czasie budowy wychodzi nieco błędów... Na bieżąco je koryguję na projekcie matce... Wesołych Świąt! Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 dopisuję się do listy przyszłych klientów! I ja, i jaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi