gorlock Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Witam! Model Tristara z niewielką ilością dodatków w postaci blaszek Eduarda i gąsienic Friul. Postarzany chemią Mig/AK. I parę fotek na podstawce: Edytowane 1 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj
Martinez Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Mikołaj - dla mnie rewelacja - normalnie mistrzostwo. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam. Marcin. Cytuj
Desaxe Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Ideał! podziwiam tak jak poprzednie Twoje modele Cytuj
adamus Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 Witam . Bardzo ładny model . Pierwsza klasa . Trzecia fotka z podstawką - natura . Całość naprawdę super . Pozdrawiam . adamus Cytuj
rhinoceros Napisano 3 Grudnia 2013 Napisano 3 Grudnia 2013 A jak długo go sklejałeś? Walczę teraz z wersją Ausf. B. Podział technologiczny Tristara jest mówiąc oględnie niezbyt fortunny... i mnożą się części i mnożą... Nie mówiąc o spasowaniu elementów.... Wiem, wiem- niejeden powie- malkontent, co to się rozbestwił Dragonem i Tamiyą... Różne już sklejałem, ale takiego potworka jeszcze nie... Tym bardziej chylę czoła przed efektem Twoich prac... Pozdrawiam! Cytuj
gorlock Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Napisano 4 Grudnia 2013 A jak długo go sklejałeś? Całość budowy modelu zajęła mi kilka lat Dłubałem go w przerwach między innymi. Tak jak mówisz, spasowanie części było raczej kiepskie, plastik miękki a do tego trafiłem na kilka ramek w zestawie, na których chyba ktoś usiadł zanim wystygły. Trochę się namęczyłem by wanna miała w miarę poprawną geometrię. No ale uparłem się i dobrnąłem jakoś do końca. Wersję B też mam w planie zrobić ale tym razem zdecyduję się chyba na Dragona z pługiem. W ogóle jak dla mnie czwórki z krótką lufą mają swój urok. Cytuj
rhinoceros Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 Tak jak mówisz, spasowanie części było raczej kiepskie, plastik miękki ... W ogóle jak dla mnie czwórki z krótką lufą mają swój urok. Mikołaju, musiałem o to zapytać... bo jeszcze nie sklejałem Tristara i pomyślałem, że mam pewnie "zły dzień", albo jestem "przetrenowany" biorąc się za ten model... Więc trochę mnie uspokoiłeś. No i nie mam tyle czasu dla tego modelu... Co do "uroku czwórek z krótką lufą"... Mam jeszcze ze trzy w magazynie... i ani jednego Tristara-tylko Dragony... No, ale człowiek uczy się pokory wobec czasu i materii. Jeszcze raz gratuluję! Pozdrawiam. Cytuj
POLAKKK Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 Świetny! Jakiego aparatu i jakich nastawień używasz? Cytuj
Rafał Lebioda Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 fajny, gratuluję efektu końcowego. Cytuj
Lipstein Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 Sukces! Winszuję! Ale Sherman bardziej mi się podobał, bo wole amerykańskie pojazdy. Bardzo podoba mi się ubłocenie, a jestem teraz na podobnym etapie z jednym modelem. Cytuj
gorlock Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Napisano 4 Grudnia 2013 Świetny!Jakiego aparatu i jakich nastawień używasz? Aparat to najzwyklejsza tania cyfrówka Sony DSC-W520, tryb wysokiej czułości + namiot. Cytuj
POLAKKK Napisano 4 Grudnia 2013 Napisano 4 Grudnia 2013 Świetny!Jakiego aparatu i jakich nastawień używasz? Aparat to najzwyklejsza tania cyfrówka Sony DSC-W520, tryb wysokiej czułości + namiot. To przy okazji pogratuluję także umiejętności fotografa. Oglądając zdjęcia stawiałem na jakąś lustrzankę za min. 4000zł. Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Grudnia 2013 Super Moderator Napisano 5 Grudnia 2013 Fajniusi - co prawda nie moja branża ale efekt wyśmienity Dobra robota Cytuj
elefantes Napisano 5 Grudnia 2013 Napisano 5 Grudnia 2013 Dzięki fotce na stronie głównej tu trafiłem, ale nie żałuje, bowiem wykonanie tego modelu jak i tych w załączniku jest znakomite Masz świetny styl, super! Cytuj
Gerd Napisano 6 Grudnia 2013 Napisano 6 Grudnia 2013 świetny! szkoda że Niemiec. Gratuluje udanej pracy. Cytuj
gorlock Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 Witam! Dziękuję bardzo koledzy za wszystkie opinie i komentarze. Będą mnie z pewnością mobilizowały do dalszych prac Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi