Halsey Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 A i ciekawsze jeszcze modele są w przygotowaniu u Dragona myślę, że za ok. 2 miesiące pokażą zajawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Dla kogoś kto narzeka na skalę 1/350 . Czuję jakąś małą aluzję ... A i ciekawsze jeszcze modele są w przygotowaniu u Dragona myślę, że za ok. 2 miesiące pokażą zajawkę Powiesz coś więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 A i ciekawsze jeszcze modele są w przygotowaniu u Dragona myślę, że za ok. 2 miesiące pokażą zajawkę Powiesz coś więcej ? A bym chciał, bo o Idependence wiedziałem już sporo czasu temu Niestety jak u każdego wydawcy/producenta modeli, przy tworzeniu ilustracji dla nich, zawierasz jakby umowę tajności - to chyba się nazywa: przed niezdrową konkurencją. Jednak skala 1:350 zaczyna u nich wieść jakby prym, chyba że to okresowe tylko, aczkolwiek... wnioskuję że nie, bo skala staje się bardziej popularna niż 1:700 (lub perspektywy zysków są lepsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Powiem szczerze, że trochę za dużo tych jesiennych nowości w 1/350 – czyj portfel to wytrzyma ? No i skąd wziąć akwen do prezentacji ? A człowiek chciałby mieć w zasadzie wszystkie Części dalszych okrętów z Dragona można się spodziewać – po Pennsylvani Arizona, po Scharnhorscie Gneisenau, po Independence jakiś inny lotniskowiec tego typu, zapewne w wyglądzie z 1944. Plotki mówią też o krążownikach typu Atlanta i Portland. Halsey – to Ty robiłeś box arta do Independence ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Powiem szczerze, że trochę za dużo tych jesiennych nowości w 1/350 – czyj portfel to wytrzyma ? No i skąd wziąć akwen do prezentacji ? A człowiek chciałby mieć w zasadzie wszystkie Części dalszych okrętów z Dragona można się spodziewać – po Pennsylvani Arizona, po Scharnhorscie Gneisenau, po Independence jakiś inny lotniskowiec tego typu, zapewne w wyglądzie z 1944. Plotki mówią też o krążownikach typu Atlanta i Portland. Halsey – to Ty robiłeś box arta do Independence ? Pochwalę się jak modele wejdą na rynek, realnie do sklepów Mnie jednak bardziej cieszy, że te i kilka dodatkowych modeli przysyłają zawsze jako egzemplarze autorskie. USS Eneterprise - w dobrym kierunku myślisz Robienie np. bliźniaka Independence - np. Belleau Wood z tym fajnym geometrycznym kamuflażem to kwestia zmiany kilku detali, dorzucenie malutkiej innej wypraski i następny gotowy. jednak modelerzy pracują nad nowymi bryłami zupełnie nowych modeli. Ja jednak mam nadzieję, że szybciej pójdzie projekt pięknego francuskiego niszczyciela też w 1:350 - chyba najszybszego (na próbach) niszczyciela w owym czasie (II wojna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Ok. to pochwal się jak coś z twoich produkcji wyjdzie na rynek. Właśnie spodziewam się, ze następny Indepedence będzie w kamuflażu dazzle z 1944 roku , tylko czy to będzie Belleau Wood – akurat do niego jest chyba słaby materiał fotograficzny z tego okresu. Ale jest kilka innych do wyboru. Hmm, Szybki francuski niszczyciel – chyba wszyscy się domyślają o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Ok. to pochwal się jak coś z twoich produkcji wyjdzie na rynek. Właśnie spodziewam się, ze następny Indepedence będzie w kamuflażu dazzle z 1944 roku , tylko czy to będzie Belleau Wood – akurat do niego jest chyba słaby materiał fotograficzny z tego okresu. Ale jest kilka innych do wyboru. Hmm, Szybki francuski niszczyciel – chyba wszyscy się domyślają o co chodzi Na rynku jest kilka innych modeli już z moimi bazgrami, w tym polskich też i kartonowych, ale to wrzucę pewnie do działu w Hyde Parku, bo sporo nie jest z działu okrętowego. Co do Belleau Wood, to materiał na tyle wystarczający, by go wydać ;) Francuski niszczyciel... to ten który na próbach gnał 45 węzłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Nie, no skąd nikt nie wie Jezuuu już go zakwalifikowałem do kategorii "must have". Tym czasem w sklepie czeka na mnie "Illustrorius" z Airfixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Znam osobiście jedną słabą fotę Belleau Wood w kamo. Ale pewnie jest ich więcej, kiszonych w prywatnych kolekcjach. Zresztą design wg którego był pomalowany jest znany, ogólne konfiguracja też, więc można wydać - nie obrażę się jak akurat on wyjdzie. Francuski niszczyciel przyda się z pewnością do eskorty Richelieu z Trumpka Konstrukcja ciekawa, wygląd też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Independence był malowany w kamuflaż, ale po małej przebudowie. Moim zdaniem oba camo są ciekawe i atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Mnie tam Cieszy Fuso Ciekawe tylko czy blaszki będą ? ? ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Września 2010 Super Moderator Share Napisano 16 Września 2010 Mnie tam Cieszy FusoCzy ja o czymś nie wiem... Coś więcej w tym temacie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Mnie tam Cieszy FusoCzy ja o czymś nie wiem... Coś więcej w tym temacie???? na TEN model czekało wielu... (na gwiazdkę - Fuso 1:350) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Września 2010 Super Moderator Share Napisano 17 Września 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 A tym czasem z naszego podwórka: http://www.jbmodel.eu/product_info.php/cPath/60/products_id/2439 http://www.martola.com.pl/pl1387/produkty34059/v156_v160_german_grosse_torpedoboat_ Coś mi się zdaje że w następnym roku zajmę się okrętami sprzed 1918 roku, w szczególności ślicznymi "predrednotami" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Może jakieś wspólne zakupy hurtowe z jedną przesyłką ? ... kiedyś... w przyszłości... ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Września 2010 Super Moderator Share Napisano 18 Września 2010 Może jakieś wspólne zakupy hurtowe z jedną przesyłką ? ... kiedyś... w przyszłości... ? ... No pewnie!!! Ja póki co nie planuję zakupów w najblizszym czasie kilku tygodni lecz jesli Ty sie przymierzasz do czegos to zweryfikuję swoje zamierzenia i z całą pewnością coś łyknę. W każdym razie wal na PW lub GG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 No pewnie!!! Ja póki co nie planuję zakupów w najblizszym czasie kilku tygodni lecz jesli Ty sie przymierzasz do czegos to zweryfikuję swoje zamierzenia i z całą pewnością coś łyknę. W każdym razie wal na PW lub GG. Na razie brak funduszy i w dalszej perspektywie też ale zawsze można zaczepić np. Jędrka i złożyć hurtowe zamówienie. Będziemy się zgadywać... ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Bronco vs. Trumpeter. Model USS Independence LCS-2 ktory ukazal sie chwilke temu: Juz go mialem kupic, bo ksztalt taki futurystyczny. Zrobie sobie takiego - sie nawet juz nakrecilem. W Azji kosztuje 99.60 PLN'ow, mysle - dam rade. ... dzis patrze, a tu taka "siurpryza" Trumpetera: - no i skala taka sama - a w sprzedazy ma byc juz 21 wrzesnia. Bardziej oblachowany no i cena w przedsprzedaży 65PLN z groszami. Jak myslicie, czy to juz chinska wojna domowa? W zapowiedziach Trumpka jakos LCS-2 nie widzialem wczesniej - hehe "Broncowego" LCS-2 bedzie pakowal rowniez Dragon. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Witam Dla podwodniaków następna seria okrętów podwodnych w skali 1/350. Tym razem AFV wypuszcza Gato w wersji z 1940r i tylko czekać na następne wersje . Ciekawe co na to odpowie HobbyBoss i Bronco ? Link do strony z zapowiedzią i fotkami nowego Gato. http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=7629&mode=thread&order=0 pozdrawiam - andreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Dla podwodniaków następna seria okrętów podwodnych w skali 1/350. Ja czekam z utęsknieniem na przepaki Alanger'a ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Słychać coś o przepakach Alangera czy to tylko marzenie ??? andreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 WitamDla podwodniaków następna seria okrętów podwodnych w skali 1/350. Tym razem AFV wypuszcza Gato w wersji z 1940r i tylko czekać na następne wersje . Ciekawe co na to odpowie HobbyBoss i Bronco ? Link do strony z zapowiedzią i fotkami nowego Gato. http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=7629&mode=thread&order=0 pozdrawiam - andreya No w końcu, chociaż liczyłem że pierwszy będzie Hobby Boss. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Macie inne wiadomości co ma być jeszcze w 1/350 z podwodniaków? pozdrawiam andreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Słychać coś o przepakach Alangera czy to tylko marzenie ??? Gdzieś kiedyś chodziły ploty, że ktoś miał przejąć ich plany i zacząć robić przepaki pod swoją banderą. Ale to było jakieś 2 lata temu i temat ucichł... szkoda... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi