Szydercza Gała Napisano 20 Listopada Share Napisano 20 Listopada Nelson/Rodney to akurat całkiem sensowny temat i nawet zapowiedziany przez Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 20 Listopada Share Napisano 20 Listopada 10 godzin temu, dzidas71 napisał: Dla mnie akurat to temat ciekawy, wiem jaką jakoś prezentuje zestaw Trumpetera z którym walczę od 4 lat. Yamato VF też jest fajny. Nie wiem co dla Ciebie jest ciekawe, skoro nazywasz "szajsem" ten liniowiec. Celowo bez znaku zapytania, bo mnie akurat to nie interesuje, co Ty uważasz za ciekawe, aby za wszelką cenę być "oryginalny". Czyli Hood trumpka jest naprawdę tak tragiczny? Też przymierzałem się na zakup.wiec odpowiedź mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 21 Listopada Share Napisano 21 Listopada 12 godzin temu, Yamamoto napisał: Czyli Hood trumpka jest naprawdę tak tragiczny? Też przymierzałem się na zakup.wiec odpowiedź mile widziana Hej. To stary model Trampka, więc mono odstaje od współczesnych, nawet trampkowych. Sklejalność i spasowanie jest znośne, ale detal jest kiepski. Zgodność, czyli merytoryka, to już straszna kicha. Trzeba się wspierać przeróżnymi dodatkami. Od razu nadmieniam, że sam zestaw Eduarda tu nie wystarczy. Nie będę wymieniał, co jest do poprawy, bo tyle czasu nie mam, a i pamięć tego nie ogarnie. Najwięcej czasu schodzi na szukanie w kwitach elementów do poprawy, a tych jest, jakby się uprzeć z 70-80% zestawu. Mam zestaw Edka, duży zestaw BIGBLUEBOY, drewniany pokład Pontos, do tego konieczne detale z druku 3D, nap Micro Master. Da się zbudować niezłą replikę, ale ilość czasu przy zmianach i konwersjach często odbiera przyjemność modelarstwa. Ja buduje go już 5 rok, i chyba najgorsze mam za sobą. Nie wiem kiedy skończę, bo trzeba robić przerwy na inne modele, aby nie zwariować. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 21 Listopada Share Napisano 21 Listopada Od dłuższego czasu Pontos pracuje nad zestawem do Hooda w 1/350 dla modelu Trampka. Przy okazji będą również dodatki do 1/200. Co jakiś czas Kim wrzuca postępy prac na FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada Zapowiedziane wznowienie trałowca typu Algerine - ale tym razem w innej konfiguracji wyposażenia na zielono zaznaczone zmiany w stosunku to poprzedniej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada Pytanie odrobinkę odbiegające od tematu, choć niezupełnie. Czy w tej całej masie zapowiedzi nie widać na horyzoncie jakiegoś małego handlowca w skali 1:72? Przegląd jednostek ujawnia korwetę typu "Flower" chyba 2 okręty typu "U-Boot" kilka niemieckich ścigaczy torpedowych "Schnellboot" i kilka kutrów brytyjskich. I to wszystko. No chyba, że jednak jestem ślepym krótkowidzem i nie widzę czegoś innego. Bo o okrętach klasy niszczyciel to raczej nie ma co marzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada (edytowane) Godzinę temu, cieciwa napisał: Czy w tej całej masie zapowiedzi nie widać na horyzoncie (...) w skali 1:72? Bo o okrętach klasy niszczyciel to raczej nie ma co marzyć. a kto by to wydał ??? niszczyciel w tej skali będzie miał ~1,8m długości trzymałem kiedyś w rękach kadłub Fletchera w skali 1/144 to miał prawie metr EDIT ----------------------- Godzinę temu, cieciwa napisał: małego handlowca w skali 1:72? są tylko niszowe, manufakturowe produkcje w stylu : https://navarinomodels.com/index.php?route=product/product&path=67_62&product_id=66 Edytowane 24 Listopada przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada Dlatego piszę, że raczej niema co marzyć, ale okręty wielkości naszych 'ptaszków' już chyba jak najbardziej. Jakoś nie widziałem, żeby korweta z Revell'a leżała na półkach sklepowych a jeśli się pojawia na aukcjach - znika szybko i za dosyć wysokie ceny. Prezentowany HMS "Brave" ma 69m długości w 1:72 niecały metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 25 Listopada Share Napisano 25 Listopada Cvn-78 w 1:350 od Trumeter'a. I teraz robić kitty hawk czy czekać na to? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada SORRY za zaśmiecanie ale wrzucam tutaj - może ktoś skorzysta bo jest spora okazja Uboocik gigantus (1/72) za PÓŁ CENY : https://www.mojehobby.pl/products/German-Submarine-Type-VII-C-41.html w dodatku zestaw premium z blachami i duperelami ----> można składać prosto z pudła więc oferta jak za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada Już jakis czas tak wisi, widać nikt Bidaka nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada To już zakrywa na cód Jajmato with full interior? Idzie? Idzie! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 30 Listopada Share Napisano 30 Listopada To wygląda na ściemę. Ostatnie zdjęcie to zestaw VeryFire i do tego "zblurowany" nie wiedzieć po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Grudnia Share Napisano 5 Grudnia (edytowane) IronShipWrights zapowiada kolejne podwodniaki : 1) USS Dolphin (SS-169) & USS Cuttlefish (SS-171) - czyli będą kolejne z kultowych V-ek to kompletu 2) USS Porpoise (SS-172) w konfiguracji z lat 30tych 3) USS Pike (SS-173) w konfiguracji z końca wojny na Pacyfiku 4) USS Mackerel (SS-204) czyli w zasadzie eksperymentalna jednostka proto-Gato obie V-ki mają byś jeszcze w tym roku... testowa wersja USS Dolphin : EDIT --------------------- i jeszcze kilka nowych ciekawych mikrusów od krajowego producenta : EDIT 2 ----------------- aktualizacja mikołajkowa Takom pokazał wypraski 658M - wypuszczony ma być zaraz po nowym roku.... jak widać po kalkach producent nastawił się na słynną "Hiroszimę" czyli K-19 w momencie awarii reaktora ( 271) , poza tym można zrobić tą samą jednostkę zaraz po wejściu do służby (254)... jest też oznaczenie dla K-33, ale tylko na rok 1964 (280).... tak więc trochę biednie. Edytowane Niedziela o 22:34 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu ni to pies ni to bies.... od sasa do lasa.... @Szydercza Gała - coś dla ciebie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Po kilku latach tajwański Freedom wypuszcza nową wersję fregaty FREMM: Wygląda na to, że drugie wydanie uwzględni zmianę wyposażenia francuskich FREMMów w wersji ASW, zwłaszcza nad hangarem śmigłowców. W zestawie kalki dla Normandii, Prowansji, Langwedocji, Owernii i Bretanii, choć w ostatnim czasie i tak działają bez numerów burtowych. Sądząc po nielicznych zdjęciach pierwszego wydania (D650 Aquitaine) to nie jest samosklejalny model na poziomie flajhołka, ale współczesne łajby to zawsze ciekawy temat. No i francuskie FREMMy gościły na Bałtyku regularnie od 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu Wypas Zbychu, może dałbym radę przełamać włoskOM klONtFe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi