USS Enterprise Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 To takie okręty z gatunku cieszących oko, więc bardzo dobrze, że wyjdą. Liczmy na to, że jen pójdzie w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Szkoda, ze w 1/200 posucha coś dla Ciebie... sporo dużych modeli Ocean Voyage Model i jeszcze TU wątek o modelach Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Nie do końca dla mnie, jakoś ZSRR nie widziałem. Przez grzeczność chyba nie podawali cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Nie do końca dla mnie, jakoś ZSRR nie widziałem. pewnie z czasem się pojawi Revell co było do przewidzenia po Bismarcku w 1/350 zaplanował wypuszczenie Tirpitza Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Właśnie widziałem w sklepie ładne 80 cm plastiku z Revella (KLIK) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Już można zajrzeć do pudła nowego Kongo od Fujimi: http://www.1999.co.jp/eng/10077557 Pozostaje czekać na resztę rodzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Dodatkowo chińska firma Bronco Models zapowiada OP sowieckiej klasy Kilo i chińskiej Sung w 1/350. Czyli coś dla podwodniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Dodatkowo chińska firma Bronco Models zapowiada OP sowieckiej klasy Kilo i chińskiej Sung w 1/350. Czyli coś dla podwodniaków o! to dobra wiadomość Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Kilo to jakiś model IMPROVED – nie wiem czy nasz Orzeł do nich należy, chyba nie ? Miejmy nadzieję, że jakość będzie lepsza niż Seowolf, bo ten nie zyskał dobrych recenzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Ten od Bronko to ma byc nowszy wariant niz nasz Orzelek. Natomiast Type 039 ma w kodzie NATO oznaczenie Song, a nie Sung. Ten ostatni ma byc w zmodyfikowanej wersji Type 039G. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 mnie tam oba cieszą Jedrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Witam Dla ogólnego zapoznania się co za typy i warianty chińskich op. "wypuści" Bronco proponuję obejrzeć fotki oryginałów na tej stronce : http://www.sinodefence.com/navy/sub/default.asp Pozdrawiam Andreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4773 1 /350 Future Releases * USS Arizona BB-39 (1941) Product Code 83501 * Italian Heavy Cruiser Pola Product Code 86502 W szczególności ta druga pozycja mnie zaskoczyła, co prawda znając tą firmę to o cenę się nie boje ale sporą zagadką będzie zgodność z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 http://www.modelshipwrights.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4773 1 /350 Future Releases * USS Arizona BB-39 (1941) Product Code 83501 * Italian Heavy Cruiser Pola Product Code 86502 W szczególności ta druga pozycja mnie zaskoczyła, co prawda znając tą firmę to o cenę się nie boje ale sporą zagadką będzie zgodność z oryginałem. Wydaje mi się, że będą to po prostu przepaki firmy MHM (czyli "podmarki" Trumpetera). Akurat jakiś czas temu oba modele zostały wycofane z rynku (pod tą marką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Italian Heavy Cruiser Pola Product Code 86502 aktualnie widziałem na Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Pola to bardzo fajny okręt, to dziwne połączenie nadbudówek i komina jest jakieś takie futurystyczne (wygląda jak blok mieszkalny). Faktycznie na Allegro jest w sprzedaży. Czy wie ktoś cos o blachach do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 a dało się coś wydłubać z modelu Trumpka czy raczej była to swobodna wizja tego okrętu? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Model Poli z MHM nie jest na pewno jakąś kompletną padaką. Chińczycy powiększyli po prostu nieco model włoskiej firmy Tauro (1/400), który uchodził za dobry. Niestety oryginał jest podobno lepszy jakościowo, ale kopia jest za to we WŁAŚCIWEJ skali Główna wada – nikt nie produkuje do niego blaszek :( Pan z Italii wyczarował z niego tutaj całkiem sympatyczną miniaturę. Pola miała właśnie taką eksperymentalną nadbudówkę i tym różniła się od swoich sióstr. Mnie marzy się, aby ktoś wydał w 1/350 krążownik Bolano w tym looku. Po prostu mózg staje Marzenia, marzenia… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Stycznia 2009 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2009 No ale z malowaniem tych skośnych pasów biało-czerwonych to troszkę się minął z instrukcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Albo instrukcja minęła się z prawdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Pewnie pan z Włoch ma dostęp do jakiś dobrych materiałów i robił właśnie według nich. Połknąłem literkę i zniekształciłem nazwę - winno być oczywiście Bolzano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Chyba przed nami przepak w przystępnej cenie. http://www.modelwarships.com/reviews/ships/rn/ca/ca-pola/trump-pola.html Tu Pola ze znaczkiem Trumpka na pudełku, ale sądząc po recenzji prezentuje się mniej więcej poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Stycznia 2009 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2009 Ale to troszkę taki bidnawy w szczegóły Niemniej pozostawia duże pole manewru i popisu dla modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Jak by ktoś raczył wydać jakieś blaszki PE, z pewnością model dużo by zyskał. Co do ceny to wątpię czy będzie taka superatrakcyjna przy tym co obecnie dzieje się ze złotówką. Pamiętam, że swojego trumpka kupiłem za jakieś 45 PLN. Jak ktoś chce to tu można sobie obejrzeć "oryginał". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Kitajce mają już Kilo w 1/350 Jak tu widać model nieskomplikowany, ale i tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi