Yamamoto Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 M.A.V z Tego co wiem już mają problemy z nadprodukcją. Zamówiłem do taiho blaszki przez kanadyjską firmę i czekam już na wysyłkę prawie miesiac.wlasnie tydzien temu dostałem maila dlaczego jeszcze nie otrzymałem numeru wysyłki, odpowiedź była rozczarowująca firma veryfire robi co może ale nie nadążają.i pewnie poczekam kolejny miesiac … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkrzyska Napisano 8 Sierpnia 2021 Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Witam, chciałbym zapytać czy może ktoś wie czy są przewidywane wkrótce wznowienia modeli Aoshimy w skali 1:350 Takao, Atago, Maya, Chokai? Lub może Myoko, Ashigara, Haguro, Nachi? A może jakaś inna firma ma zamiar te modele wypuścić? Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Zapytałem VeryFire o Shinano ale jakoś ostatnio mniej chcą się dzielić swoimi planami. Na pewno zamierzają wydać kilka krążowników amerykańskich i japońskich Niedługo powinna się pojawić Atlanta , potem może Aoba, Furutaka i Baltimore. Na razie mamy takie coś na ebaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 2 godziny temu, tcl74 napisał: Zapytałem VeryFire o Shinano ale jakoś ostatnio mniej chcą się dzielić swoimi planami. Na pewno zamierzają wydać kilka krążowników amerykańskich i japońskich Niedługo powinna się pojawić Atlanta , potem może Aoba, Furutaka i Baltimore. Na razie mamy takie coś na ebaju tcl74 Dziekuje za info niech veryfire nas poprostu zaskoczy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) jakby ktoś się zastanawiał jak wyglądają ci sowieccy marynarze od LiveResin w 1/144 to tak : Jeszcze uwaga dla potencjalnych zamawiających : od momentu złożenia zamówienia i dokonania płatności do momentu w którym otrzymałem paczkę upłynęły 2 miesiące (+ 3 dni), z czego m.in. 2tyg paczka "leżakowała" w sortowni wysyłkowej na lotnisku pod Moskwą. Tak więc jak komuś zależy na kupnie to trzeba się uzbroić w cierpliwość. EDIT ---------------------- jeszcze w temacie marynarskich ludków.... lada chwila mają się ukazać dwa zestawy do kajzerowskiego ubocika od DasWerk (cena już znana: 5 dyszek od zestawu) Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Sierpnia 2021 Share Napisano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) Jakby ktoś chciał zmajstrować niezłą portowo-redową dioramkę w 700 to pojawią się zestawy od krajowego producenta NIKO.... - tender okrętów podwodnych Waldemar Kophamel : - jego dziatwa z flotylli szkolnej: Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 22 Sierpnia 2021 Share Napisano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) pewnie dla wielu nie jest niczym niezwykłym wiadomość iż Zviezda wydała w 1/144 Suczkę ale odkryłem iż wyszły także juz dodatki blachy, część wnętrz, śruby a także załoganty (które rozumiem przedstawił MAV powyżej) https://www.scalemates.com/pl/kits/zvezda-9041-soviet-wwii-submarine-shchuka-shch-class--1318414 na dole strony znajdziecie omawiane elementy Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 O wszystkim tym była już mowa w tym wonteczku, nie spać, zwiedzać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 39 minut temu, Szydercza Gała napisał: O wszystkim tym była już mowa w tym wonteczku, nie spać, zwiedzać tak to jest jak człowiek wroci z wakacji wypadnie na 2 tyg z obiegu - to w takim razie sorki za zasmiecanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Ja tylko dodam z kronikarskiego obowiązku że tak jak blaszki z Mikrodizajnu do Szczupaka warto kupić to tych śrub wykonanych przez firmę Eskadra zupełnie się nie opłaca - nie mają one nic wspólnego z tymi rysuneczkami w necie, są to po prostu wykonane 1:1 śruby które są na wypraskach od Zvezdy EDIT --------------------- żeby nie było że jakiś czarny pijar uprawiam czy kontrrewolucje .... wrzucam fotkę jak to wygląda : Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 W dniu 23.08.2021 o 11:17, M.A.V. napisał: wrzucam fotkę jak to wygląda : nie no są świecące, i mają "wały" nie narzekaj tylko rób relacje - to podpatrzę bo kusi mnie kolejny warsztat i pierwsze cygaro w życiu :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, laskonogi napisał: ....nie narzekaj tylko rób relacje .... primo - RN 102... ( by the way ----> Exeter !! ) secundo - eskimoski klon kanadyjski bo już rozgrzebany kadłub... tertio - żywiczny Flowerek lub Bangorek.... quatro - prawilny Langley bardzo kusi..... Więc szczupak to najwcześniej pod koniec 2022.... no chyba że towarzysz Gała mnie zmobilizuje i otworzymy stocznie równolegle by socjalistycznym współzawodnictwem uświęcić ciężką modelarską pracę na akord Poza tym z tym szczupakiem to mam problem natury kolorystycznej ---> spodobało mi się bardzo malowanie co Zvezda daje w instrukcji - czarnozielone z Morza Czarnego - tylko nigdzie nie mogę znaleźć do takiej kolorystyki potwierdzających "konkretnych kwitów" Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 NIE Ja to muszę Fujuzuka skończyć, Babe jagę, jUSka, a potem sie biore ze Langleja. Szczupak se poleżakuje trochę, no chyba że mi coś odbije 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 5 godzin temu, M.A.V. napisał: ( by the way ----> Exeter !! ) pracowników do stoczni już zatrudniam, sliniki rozgrzewam, plany rozwieszam a no i foty musze zgrać ... 5 godzin temu, M.A.V. napisał: pod koniec 2022.... to prawie jak jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 no i jak tu nie wielbić MikroMira...... pokazał rendery swojego najnowszego malucha ---> będzie włoski CB w 72 (podobno jakoś na koniec roku) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 26 Sierpnia 2021 Share Napisano 26 Sierpnia 2021 Trochę szkoda, że to nie 1:35, pięknie wyglądałby razem ze "świnią" włoskich płetwonurków i kutrem torpedowym od Italerki. Tak czy inaczej, konstrukcja kapitalna, wygląda jak coś sprzed Wielkiej Wojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Sierpnia 2021 Share Napisano 26 Sierpnia 2021 ważne że jest bo ta żywica od Choroszego się zestarzała i obecnie mocno odstaje jakością od współczesnych wyrobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 wyszła już Zvezdowa Arktika (cena ~220zł). Co ciekawe elementy są różnokolorowe jakościowo szału nie ma ale jak ktoś wyda do niego dobrą blacharkę to może być ciekawy model dla kogoś kto lubi cywile : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 Takom zapowiedział premierę Derfflingera i Lutzowa w 1/700! Czy będzie lepszy od Flyhawka, a może wykorzysta ich wypraski - nie wiem, ale grunt że jest full hull Zapowiedziano też edycję limitowaną z dwoma krążownikami od linii wodnej razem ze sterowcem typu Q w 1/700, najpewniej żywicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Września 2021 Share Napisano 5 Września 2021 Schnellboot S-38 1942 firm : Fore Hobby nr katalogowy 1001 skala 1/72 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Września 2021 Share Napisano 5 Września 2021 oooo znów jakaś nowa chińska firma wyrosła - ciekawe czy znów jakaś forma-córka trumpensztajna Ja tylko dodam że stało się..... w końcu produkty ruskiego "Mikrodizajna" będą dostępne bezpośrednio na Wisłą i nie trzeba będzie ściągać z Moskwy - od września w Plastmodel (a może i wkrótce pojawią się i w innych sklepach) https://www.plastmodel.pl/c/1092/microdesign-elementy-fototrawione-dodatki-do-modeli.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 no i są już blaszki pod Arktikę.... wyszło też Borodino a obiecanego Taszkienta jak nie ma tak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 6 Października 2021 Share Napisano 6 Października 2021 Współpraca Takoma i Snowmana coraz bardziej mi się podoba, szykuje się przepak ich Gearinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 6 Października 2021 Share Napisano 6 Października 2021 I mi też się podoba....wreszcie coś ....a nie kolejny niemiecki lub japoński ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 Jest jeszcze wersja z dokiem Charlestown, coś dla Mriusza Lepiej zmusiliby Dragona żeby wznowił swojego w 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi