Adams M1A1 Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Czy ktoś z Szanownych Kolegów(Koleżanek)posiada plany lub rysunki stacji radiolokacyjnej SURN systemu p.lot. 2K12 Kub(najchętniej w skali 1/35) lub wie gdzie się takowe można znaleźć to byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 Rysunki to nie za bardzo... zdjęcia łatwiej. stoi ten klamor w MLP w Krakowie - zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 To wiem . Wytropiłem takiego potwora bliżej, bo w Muzeum Militariów w Witoszowie, koło Świdnicy ( od mnie jakieś 15km). Mam nadzieję że pozwolą zrobić dokładne zdjęcia i go jakoś pomierzyć( może żywiczka ). Pozdrawiam M1A1HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Mam prośbę do kolegów pancerniaków. Mam fotkę którą zrobiono dziś w nocy w moim Lublinie. Coś wieżli na niskopodłogówkach . Z oznaczeń międzynarodowych wychodzi że to białoruskie sprzęty --- ale jakie? Ja nie czaję bazy w tej dziedzinie bo robię trucki. Ale może ktoś z Was wie o co chodzi ? Byłbym wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 BMP-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 BMP-2 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Ale co "to to" robiło w Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 No nie wiem, jechały dwa zestawy w stronę Zamku Lubelskiego z 20/21 .10 ok. 2.30 nad ranem. Lawety miały rejestracje białoruskie. Oba zestawy to cywilne sprzęty. Może kupili od nas, z AMW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Polska posiadała co prawda BMP-2, ale do dziś zostały tylko wspomnienia. Dodatkowo mają oznaczenia białoruskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 http://forum.gazeta.pl/forum/w,539,155168125,,Skad_i_dokad_BMP_2.html?v=2 Taką dyskusję znalazłem w sieci. Ale z tego co pisze gość to te " lubelskie" , a przynajmniej jeden z nich ma inny numer--- 114-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Dyskusja na poziomie, poziomie tej lawety. Co do samej obecności, jeśli były w złym stanie możliwe że jechały na remont. Ale gdzie? Nie wiem. Jest też ewentualność że Blr sprzedała je innemu państwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 Tak mi sie przypomniało, że w połowie sierpnia na odprawę w Oddziale Celnym w Białej Podlaskiej czekało takie cóś: Czołg w pełni sprawny (oprócz własności bojowych) jechał na Białoruś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Hehehe, zbroją się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Czołgiem Jestem na etapie budowy polskiego T-55 z trałem KMT 5. Sporo dokumentacji zdjęciowej co do szczegółów konstrukcji znalazłem w sieci. Jednak prawdziwym problemem jest znalezienie zdjęć ze służby T 55 (najlepiej z opisanym trałem) ze służby w LWP. Tak więc zwracam się z prośbą o pomoc jeżeli ktoś posiada takowe fotki o podzielenie się, ja było by możliwe z opisem jednostki do której należały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Cześć Kilka ciekawych zdjęć 2A19: http://ru-artillery.livejournal.com/384105.html#cutid1 Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Cześć Post pod postem ale co tam. Ciekawe rosyjskojęzyczne forum o pojazdach: http://www.russianarms.ru/forum/index.php/board,6.0.html oraz fany blog z ciekawymi zdjęciami: http://477768.livejournal.com/ Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 6 Marca 2016 Share Napisano 6 Marca 2016 Czy w Poligonie 3/2011 jest II część artykułu o T-54? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Jak duży byłby zakres prac, aby model T-34/85 mod.1944 przerobić na model teciaka polskiej powojennej produkcji (lata 50/60)? Skorupa wieży na bokach na wysokości jarzma na bank - co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Obejrzyj "Czterech panzernych i psa" tam będziesz widział , dodatkowo lampa taka jak w T54/55 której w filmie nie ma. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Ta lampa to na lewej burcie w miejsce starego reflektora, czy jakaś dodatkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 Zespół świateł taki jak w T 54/55 (zwykła i podczerwona) i podobnej osłonie, na szybko znalazłem takie coś na pomniku: http://wikimapia.org/25263900/pl/Czo%C5%82g-T-34-85#/photo/4426277 Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 I to mnie już urządza. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Gdzie można znaleźć pełny schemat malowania indyjskich T-90? Jakaś dobra strona z malowaniami (kompletnymi) godna polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertP Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Witam, ma ktoś może zdjęcia t-62 z pancerzem ERA? A najlepiej wersje z 1972 Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Szukałem zdjęć z prób poligonowych - nie znalazłem, za to są dobre foty Kurgańca, z poligonu i w kamuflażu http://otvaga2004.mybb.ru/viewtopic.php?id=1527&p=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi