zyziek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Jakub Ślęczka zgadzam się z Tobą Zyzieka Zyźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Jakub Ślęczka napisał: Zyzieka Zyźka Przepraszam, ale nie wiedziałem czy to nick czy nazwisko, czy może ksywa i dlatego "com napisał napisałem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Kubo zyziek to moja ksywa od imienia Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 To drugie zdjęcie jest najbliższe modelowi z Unimodel 1/72 - Captured T-34/76 (1940) A skąd.... Twój Teciak to Mod.1940, a ten na fotce numer dwa wstawionej przez kolegę Zyzieka to późniejsza modyfikacja, albo 1943 albo może 1942 (bardziej stawiam na 1943). Różnice pomiędzy modelem UM a tamtym na fotce widać wyraźnie, po wieży i po wizjerze na przedniej klapie, innych hakach na przedniej płycie. Fakt, dzięki, nie zwróciłem na to uwagi - znaczy zwróciłem, ale później przegapiłem, pościągałem prawie wszystkie .pdfy dot. T-34, ale skąpo tam z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Przejrzyj sobie ten temat: http://www.smallscaleafvforum.com/forum/viewtopic.php?t=2434 oraz inne pana Jana Pavlika na tym forum. Posiada on całą kolekcję zdobycznych tetów i innego sprzętu. Oprócz świetnych modeli, możesz natrafić na niezłą dokumentację zdjęciową. Może znajdziesz coś co Cię zainteresuje. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Jeszcze kilka znalazłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko83 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Czy któryś z kolegów mół by mi powiedzieć co to za pojazd jakie ma oznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 przemko83, co masz na myśli? Zdjęcia, które są powyżej? Czy to którego nie zamieściłeś? I zapraszam do tematu powitalnego -> viewforum.php?f=55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko83 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Fakt zdjęcia nie dałem bo jak je dodawałem to pisało ze trzrba mieć prawa autorskie do zdjęć więc nie dałem.chodzi mi o pojazd z ZSRR jest on na podwoziu chyba jakiegoś czołgu chyba T?? tak mi się zdaje.Ten pojazd ma spych z przodu podnoszący się do góry i na boki tak jak w pojezdzie BAT.Z tyłu ma wysięgnik teleskopowy tak jak dźwig a na koncu ramienia ma taki chwytak co mógł by nim wyrywać korzenie.wierzyczka przez którą sie wchodzi do środka jest taka jajowata.Dodam ze te pojazdy uczestniczyły w usuwania skótków awari elektrowni w czarnobylu.dodam jeszcze ze ni jest to BAT M ani BAT 2.Jak znajde na necie to zapodam linka ale do tej pory nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 przemko83, jeśli zdjęcie znajduje się na sieci to możesz wrzucić tutaj linka, bądź wstawić używając tagów . Ponawiam zaproszenie do Przywitalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Tak sobie powoli dłubię ISa-3M z Trumpetera 1/35. I patrzę wieczorem na podwozie-coś mi nie pasuje: Widzicie to? Elementy zawieszenia przy wachaczach (nie wiem czy dobrze nazywam) są takie same po obydwu stronach, tylko odwrotnie zamontowane. A należało by się spodziewać, że części po jednej stronie będą lustrzanym odbiciem drugiej strony. Przy okazji jedna powoduje to, że koła nie są symetrycznie położone. Można zauważyć przesunięcie kół na jednym boku do przodu. Czy to jakiś skrajny przejaw standaryzacji części u Ruskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Wszystko jest w porządku, to typowe rozwiązanie dla zawieszenia działającego na drążkach skrętnych. Tygrysy, Pantery, StuG-i itp też tak miały. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Wszystko jest w porządku, to typowe rozwiązanie dla zawieszenia działającego na drążkach skrętnych. Tygrysy, Pantery, StuG-i itp też tak miały.Pzdr Masz rację, tylko się przejęzyczyłeś. Chodzi o zawieszenie na wałkach skrętnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Faktycznie! Przyjrzałem się podwoziu Panzer III i też tak ma, a wcześniej nie zauważyłem. Hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Witam. Chciałbym zakupić farbkę do mojego T-55 Meridy w barwach WP, jaki kolorek do niego wybrać najlepiej, bo część instrukcji z malowaniem mi się zgubiła... Z góry dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Witam. Chciałbym zakupić farbkę do mojego T-55 Meridy w barwach WP, jaki kolorek do niego wybrać najlepiej, bo część instrukcji z malowaniem mi się zgubiła...Z góry dzięki. Pozdrawiam Jeżeli to model Skifa co można poznać po twoim podpisie to najlepszy będzie Model Master 4842 Olive Drab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Czy ktoś wie czy MT-LB był kiedyś w malowaniu NATO chodzi Ci o trójbarwne ? Jesli tak to był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Czy ktoś wie czy MT-LB był kiedyś w malowaniu NATO chodzi Ci o trójbarwne ? Jesli tak to był Tak trójbarwne, a może ktoś ma zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Tak trójbarwne, a może ktoś ma zdjęcia? http://www.defencetalk.com/pictures/showphoto.php/photo/20299 To jest nawet fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Widziałem ale nie za bardzo mi to NATO przypomina raczej polskie to jest malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 (edytowane) Widziałem ale nie za bardzo mi to NATO przypominaraczej polskie to jest malowanie Polska jest w NATO więc polskie malowanie jest NATO-wskie http://www.rzeszow.mm.pl/~jowitek/Kielce%202005/MT-LB%20(W).jpg http://www.wzl2.pl/img/mtlb7_big.jpg Edytowane 19 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Ale te malowanie Polsko NATO-wskie na tamtych zdjęciach ma dziwne barwy a te drugie jak najbardziej pasuje dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 a te drugie jak najbardziej pasuje Smile dzięki GOOGLE.COM czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Szukałem nie było albo zle szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 W polskiej armii pod względem malowania pojazdów niewiele się zmieniło przez ostatnie lata, dalej malują tym co jest pod ręką. A jak jeszcze maja farbę ze starych zapasów i dadzą inny rozpuszczalnik to dopiero są hocki klocki z kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi