Wachmistrz Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, pozwólcie zaprezentować moją najnowszą pracę: Oeffag D.III 253 w barwach 7 eskadry im. T. Kościuszki w 1920 r. Pilot Merian C. Cooper. Jest to jedna z dwóch maszyn tego pilota, jak widać na poniższym zestawieniu: Próbowałem wykonać wersję z białym szewronem, mam nadzieję, że to jest ta późniejsza, z 1920 r. z okresu wyprawy kijowskiej, co tłumaczyłoby nieco ślady zużycia, jakie starałem się wykonać. Model to Albatros D.III Oeffag 253 WE Eduarda, 1/48. Wykonany niemal OOB, z wykorzystaniem niektórych blaszek do Albatrosa D.III ale niemieckiego (takie błędnie zamówiłem). Kalkomanie Print Scale. Niektóre co delikatniejsze części tradycyjnie zastąpiłem metalowymi, choć w tym modelu nie było wielkiego manewru ze względu na specyficzny kształt goleni podwozia czy zastrzałów. Malowanie akrylami Revella, werniks sprejami Gunze i Vallejo. Budowa ciągnęła się przez pół roku, po drodze była przeprowadzka i narodziny dziecka, czyli wydarzenia pozytywne, choć absorbujące . Ostatnie etapy budowy odbywały się zatem nocami. No nic, niech przemówią obrazy: I mała zabawa w fotografię historyczną Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Wachmistrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Brawo! Jest fajny! Model na pewno zasługuje na lepszą kamerę)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Bardzo mi się podoba!!! Drukowane płótno jest piękne samo w sobie ;) Strasznie fajnie wyszło Ci zużycie farby na drewnianym (sklejkowym) poszyciu kadłuba. Utytłany tak jak lubię i śmigło fajne! No Panie jak dla mnie elegancja Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Mocny, zdecydowany model ! Lubię takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 BArdzo fajna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Jakoś te dwupłaty wychodzą Ci naprawdę superancko Wachmistrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Bardzo się podoba, świetny spód i kadłub i chyba malowane szachownice. Bardzo duża praca włożona w model dała piękny efekt Trochę tylko za duże wydają się pętle do mocowania naciągów i ciut za długie rzymskie śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 No niby klimat nie mój...ale samoloty uwielbiam ogólnie chyba wszystkie....a twój model no świetny-klimacik jest niesamowity...te brudzonko,zwłaszcza spód-NO PODOBA SIĘ PANIE NO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Czołem, Zdjecie przedostatnie - prima!! Spód wygląda jakby był naciągnięty płótnem, zostałem oszukany i dobrze! Ja mam "dwójkę" Ty masz "piątkę", więc możemy ruszać na front Gratuluje! K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 Cieszę się, że model się podoba, Dziękuję za komentarze. Bardzo się podoba, świetny spód i kadłub i chyba malowane szachownice. Bardzo duża praca włożona w model dała piękny efekt Trochę tylko za duże wydają się pętle do mocowania naciągów i ciut za długie rzymskie śruby. Szachownice to kalkomanie Print Scale. Co do śrub, to spędziłem tygodnie, nim wypracowalem własny sposób na nie. Muszę jeszcze poćwiczyć. Ja mam "dwójkę" Ty masz "piątkę", więc możemy ruszać na front Gratuluje! K Jeszcze ktoś niech zrobi "jedynkę" Fauntleroya i lecimy na Budionnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Podzielam superlatywy Kolegów! Byle tak dalej! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Bardzo ładny ido tego w polskim malowaniu ___________________________________________________________________ Na warsztacie: Defiant Mk.I - MPM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi