spiton Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Przepiekna, bardzo malarska i jedocześnie bardzo realistyczna robota. Ogląda się w duża przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Coś wspaniałego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Kolejne 3 etapy to drobiazgi.... Etap 14 na górze wklejone blaszki Etap 15 Szekle są ruchome Etap 16 Etap 17 W końcu coś ciekawszego. W tym miejscu jest okazja po raz ostatni zobaczyć całe wnętrze tego małego czołgu. Od teraz będzie on już tylko obudowywany i coraz bardziej opancerzony Przez kilka pozostałych otworów juz nie zobaczy się tego co kryje w sobie :(... a tak wygląda kadłub po wklejeniu obydwóch boków Etap 18 Gdzieś mi się zapodziało zdjęcie z instrukcji.... To tylko przedni pancerz W etapie 17 widać kilka różnych drobiazgów mocowanych po bokach. Sytuacja powtarza się w dalszych etapach. Zastanawiam się czy ich nie pominąć na obecnym etapie, zamknąć całkowicie kadłub i pomalować, a dopiero mocować te tlementy. Ułatwiłoby mi to znacznie malowanie, które przewiduję w-g masek J's Work. Poza tym jeśli zacznę prace przy zespole jezdnym to ciężko będzie potem malować kadłub za gąsienicami... Tak czy owak będzie trzeba troszkę odbiec od instrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 12 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 12 Marca 2014 Pięknie to wnętrze wyszło! Na prawdę wspaniale! Czekam z niecierpliwością na postęp prac. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 model na światowym poziomie się nam robi na forum gratuluję znakomitego wnętrza i czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Przetyczki do szekli powinny być dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 14 Marca 2014 Autor Share Napisano 14 Marca 2014 Flachenty - dzięki za wszystkie uwagi. Zawsze warto wiedzieć jakie błędy model kryje. Niestety jak pisałem na początku nie zamierzałem i nie zamierzam niczego poprawiać. Model ma być tylko "ładnie" sklejony i pomalowany. Laik się nie pozna, a na poprawę wszystkich błędów nie mam dostatecznej wiedzy oraz siły i... czasu. Dzisiaj mały update między etapami. Przygotowałem resztę pokrycia, tak aby można było malować skorupę z zewnątrz na gotowo. górny pancerz Płyty pokryw przedziału silnikowego oraz części przedniej Oczywiście górny pancerz będzie niewidoczny od wewnątrz ale postanowiłem go pomalować tak jak całą resztę. Klapy będę robił ruchome, po otwarciu będą widoczne od wewnątrz, jednocześnie będzie można pokazać troszkę wnętrza. Zastanawiam się też nad tym, żeby nie wklejać górnego pancerza, a tylko nałożyć go. Byłaby możliwość zdjęcia go i wówczas byłoby widoczne całe wnętrze. Hmm.... Przy okazji pochwalę się... W sąsiednim wątku kol. BigIsPiekne robi PzkPfw II w 1:6... Miodzio Już kiedyś chodziła mi taka skala po głowie, dzisiaj nie wytrzymałem i zafundowałem sobie Shermana w 1:6.... Jeśli tylko przeżyję to co mnie czeka to zaraz po skończeniu FT zabiorę się za to monstrum (ok. 1m długości). Powiedzmy, że zrobiłem sobie przedwczesny prezent urodzinowy i... jakoby na drugie życie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 To co piszesz brzmi bardzo powaznie, czyżby jakaś operacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 14 Marca 2014 Autor Share Napisano 14 Marca 2014 ..."pompa paliwowa"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Trzymam kciuki za powodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 życzę zdrowia, nie daj się NFZ-owi. i pamiętaj, że masz relację z warsztatu do dokończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 14 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 14 Marca 2014 Powodzenia i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Zastanawiam się też nad tym, żeby nie wklejać górnego pancerza, a tylko nałożyć go. Byłaby możliwość zdjęcia go i wówczas byłoby widoczne całe wnętrze. Hmm.... Ja bym jednak stanowczo odradzał takie rozwiązanie. W sumie to profanacja modelu czołgu, tym bardziej, że jakby nie patrzeć, po zdemontowaniu wieży i otwarciu wszystkich pokryw, detale wnętrza Renaulta są doskonale widoczne. Zwłaszcza przy tej skali- otwory wieży i włazów są naprawdę duże, więc wszystko przez nie widać i naprawdę nie widzę sensu szpecić tak kapitalnie zapowiadającego się modelu jakimś zdejmowanym pancerzem, który nigdy zdejmowany nie był Ja również życzę zdrowia, bo to najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Trzymaj się, trzymaj Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Na początku serdecznie dziękuję wszystkim za pamięć i życzenia zdrowia. Niestety z wiadomych powodów muszę przerwać budowę tego małego, ale wdzięcznego czołgu. Wrzucam dwa ostatnie zdjęcia które zrobiłem kilka dni temu Zbiornik paliwa - niestety będzie całkowicie niewidoczny pod pancerzem :( Tak wygląda po zamontowaniu Na chwilę obecną mam już wklejony górny pancerz i model jest gotowy do malowania. Niestety przed przerwą muszę uporządkować kilka spraw więc na tym póki co zakończam warsztat. Mam nadzieję, że spotkamy się za ok. miesiąc i będę mógł dalej prowadzić warsztat i dokończyć model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Powodzenia życzę, a jakbyś sam nie mógł jeszcze pisać poproś kogoś aby dał znać jak się czujesz. W końcu nie tylko na zdjęcia czekamy ale na inne wieści też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 20 Marca 2014 Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia! Czekamy na Ciebie tutaj!!!!!! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 Witam wszystkich którzy czekali na mnie..... Jestem już w domu, cały i zdrowy . Niestety operacja nie do końca się udała - "za duże ryzyko" - więc co póki co żyję 7 kwietnia wracam do pracy i ruszam z warsztatem dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 dziękujemy za wieści. czekamy na updejty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 31 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 31 Marca 2014 Cześć Witamy po przerwie - dobrze, że już w domu - no to masz trochę czasu teraz na odpoczynek... i model :-) pozdrawiam serdecznie i czekam na update :-) Christian P.S. Zerknij do mojej galerii z ostatniej wystawy, która odwiedziłem - na początku są statki, potem trochę figurek i Twój czołg, który budujesz (na marginesie, ten model wygrał zawody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigIsPiekne Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Czy ten model byl zakupiony w L-model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 który ? - Renault w Exito, a Sherman w mojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigIsPiekne Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Chodzilo mi oczywiscie o Renault. Shermana wiem gdzie kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Witaj Sławek, fajnie że jesteś. Czy oznacza to że bedziesz miał kolejny zabieg w przyszłości? Póki co czekam na kolejne zdjecia z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi