Super Moderator Reflect Napisano 31 Lipca 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 31 Lipca 2014 Dzięki za pochwały. Szybki update z pola walki. Otóż rozpocząłem proces wypełniania kałuż i muszę Wam napisać, że jest bardzo trudno otrzymać naturalny efekt. Vallejo Still Water ma tendencję do obkurczania, tworzą się muldy w wodzie. Aktualnie nakładam chyba z 7 warstwę na moje kałuże (dolewam po kropli i rozprowadzam patyczkiem). Dodatkowo blenduję brzegi lakierem błyszczącym z dodatkiem pigmentów (takich samych z których kolorowałem drogę). Jest coraz lepiej - jak tylko się uporam i będę w miarę zadowolony to wstawię zdjęcia. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Wstaw jakoweś fotki bo się doczekać nie mogę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Mam urwanie głowy w pracy i za chwilę jadę na wakację, więc będzie ciężko. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Wakacje są przereklamowane Wstawiaj fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam Testowa podstawka skończona, korzystając z uprzejmości mojej znajomej, zrobiłem fotki w jej studio fotograficznym, na jej dużych lampach i pełno-formatowym aparacie. Na fotach nie ma grama photoshopa, kolory są dokładnie takie jak w rzeczywistości. pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Oglądam z niesłabnącym zainteresowaniem. To, że świetnie wychodzi wiesz bez mojego gadania. Tak mi przyszło do głowy, że mniej więcej o to samo chodzi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Podstawka super, ale do takiego błota koła powinny być bardziej uwalone - zero widocznej gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Dioramka wygląda bardzo bardzo fajnie już teraz. nie mogę się doczekać zobaczenia kolejnych etapów pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 …korzystając z uprzejmości mojej znajomej, zrobiłem fotki w jej studio fotograficznym, na jej dużych lampach i pełno-formatowym aparacie. Rozumiem, że fulllll wypassss.Natomiast próby poszukania czym się różni koleżanki Sony Alpha A77V od twojego Sony NEX-5N przywiodły mnie do konkluzji, że lusterm (czyli autofokus), upakowaniem matrycy (w obu wypadkach ten sam rozmiar fizyczny), oprogramowaniem. Na fotach nie ma grama photoshopa, kolory są dokładnie takie jak w rzeczywistości.Drobniutka uwaga — kolory są takie jeakie uchwyciła matryca aparatu, przy zadanym oświetleniu, a następnie oprogramowanie konwertujące do JPG nałożyło na to swoją korektę balansu bieli. Ja żadnym z tych aparatów zdjęć nie robiłem. Najlepsza lustrzanka z jaką pracowałem to Olympus E-450 z plastykowymi szkłami. Więc moje rozważania są takie sobie teoretyczne. Sam obiekt fotografi i inne twoje prace są dla mnie niedoścignionym wzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Błotko wyszło świetnie. To były pigmenty czy inny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Bardzo klimatyczne. Czekam na resztę scenki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Listopada 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Listopada 2014 Witam Prace nad załogą powolutku zmierzają w dobrym kierunku. Po wstępnym obrobieniu wszystkich figurek, sklejeniu rączek główek oraz wypełnieniu szpar w łączeniu żywic klejem CA, zabrałem się za nałożenie podkładu. Ponieważ figurki będą malowane od początku do końca farbami Games Workshop, użyłem "Chaos Black" w puszce. Bardzo wdzięczny podkład - pięknie kryjący i będący świetną podwaliną pod wspomniane farby. Kierowca, mam nadzieję go zmieścić w jednym z otwartych włazów BTR-a Kierowca 2, z nim mam problem, bo chyba raczej nie będę w stanie go wepchnąć do wnętrza BTR-a (powinien trzymać kierownicę) Spadachroniarz 1, siedzący na poszyciu BTR-a Spadachroniarz 2, siedzący na poszyciu BTR-a Snajper, będzie ustawiony przed BTR-em Żołnierz wsparcia, który będzie wychylał się zza włazu BTR-a A tutaj foty Osamy Bin Ladena: I na koniec ekwipunek (nie wszystkie elementy należą do tej pracy - przy okazji malowałem inne rzeczy) I jeszcze fota całości (żołnierz Amerykański jest malowany przy okazji - traktuję go jako poligon doświadczalny): W następnej kolejności będę malował włosy/brody i ruszę do boju z mundurami itd... Do malowania używam takiego zestawu farb: Szczególnie polecam "Lahmian Medium", który pomaga w miękkich przejściach kolorów - świetny specyfik, jestem bardzo zadowolony! Farba pęknie się rozprowadza - warstwy są cienkie i transparentne. To by było na tyle - do następnego razu. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Niezły początek figurek Ale nie rób tęczówek kropkami, źle to wygląda. Zwłaszcza u tego kolegi: Żołnierz wsparcia, który będzie wychylał się zza włazu BTR-a Zrób je cienkimi pionowymi kreskami przez całe "białko". Czekam na jakąś przymiarkę całości. nie wszystkie elementy należą do tej pracy - przy okazji malowałem inne rzeczy Pochwalisz sie, co jeszcze robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Listopada 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Listopada 2014 Cześć Kubisz Wspomniana figurka będzie miała oczy poprawiane - figurki to dla mnie totalnie nowe terytorium. Jeśli chodzi o kreski pionowe, to zostanę chyba przy kropkach (mam specjalny marker 0.05 mm którym bez problemu jestem w stanie zrobić kropeczkę. Wiesz, z dystansu moje wypociny wyglądają już spoko ale dzięki za komentarz! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Zauważ, że przy "normalnie" otwartym oku nie widać białka pod i nad tęczówkami. Dlatego kropki wyglądają jak wytrzeszcz. Nie żebym się wymądrzał (zrobiłem raptem jadną figurkę, w okularach ), ale trochę pooglądałem fajnych tematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Listopada 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Listopada 2014 Masz rację - muszę podmalować oko (zmniejszyć białka) i będzie lepiej. Spoko - nie wymądrzasz się temat jest trudny i wszelka pomoc jest mi na rękę! Wczoraj robiłem te zdjęcia grubo po północy - dzisiaj po pracy siadam ponownie i poprawiam ;-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Może spróbuj pomalować twarze olejami, lub kup dedykowany zestaw akryli. Oczy w 1:35 maluje na czarno ( lub na ciemny brąz ) a dopiero później domalowuje białko ( w ten sposób masz gotowa oprawę oka ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 4 Listopada 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Listopada 2014 Marcin, tak właśnie robiłem. Zbyt duża kropkę białego koloru zrobiłem ot co. A farby sa jak najbardziej dedykowane ;-) co zaś się tyczy oleji to następnym razem będe próbował. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Biały dajesz tylko w kącikach oka pozostawiając tęczówkę czarna. Fajne farbki, ja maluje figurki czym się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 A ten amerykański specjals to do czego? Poligon doświadczalny???? Eeeee.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Wszystko dopracowane w najmniejszych szczegółach, oprócz figurek. Rozumiem że mamy do czynienia z jakąś historią alternatywną i żołnierze z Czeczenii z 21 wieku przenieśli do 1979 roku? Żaden z żołnierzy nie przedstawia desantowca z afghanistaniu z 79 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 10 Listopada 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Listopada 2014 Cześć @Makinen Hamerykaniec to mój hamster doświadczalny tranuję na nim techniki i kolory - heheeh @Moses Figurki pochodzą od MasterClub i na ich stronie są opisane jako dedykowane do BTR-70.... przy czym niby do zestawu Zvezda a nie Trumpter. Szczerze mówiąc to ja niestety nie jestem specjalistą od armii Radzieckiej i bardzo ciężko jest mi wskazać potencjalne różnice. To był jedyny zestaw na rynku, który pasuje do tego pojazdu - niestety zrobienie figurantów od postaw jest chwilowo poza moimi możliwościami. W każdym bądź razie piszesz więc zakładam, że chyba się znasz - mógłbyś zatem wskazać co należało by w nich zmienić? Jeśli to nie przerośnie moich skromnych możliwości to może się pokuszę, choć nie ukrywam, iż malowanie jest już dosyć daleko posunięte i będzie z tym spory problem. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Zvezda produkuje Rosjan z Afganistanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 10 Listopada 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Listopada 2014 Możliwe, ale nie znalazłem ich w pozach siedzących - MasterClub zrobił ich pod ten pojazd i pasują do mojego zamysłu idealnie. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi