lukass Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Przepiękny model, najbardziej podoba mi się malowanie-te przejścia kolorów i rozjaśnienia...coś pięknego! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Dzięki panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Bardzo,bardzo ładny.Fajny warsztat który podglądałem z ciekawością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Kurde chyba sobie też takiego kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Piękny. Nic mu nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedros Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Solo Clear Matt pactra + sidolux w stosunku 1:2 i niskie ciśnienie. Rozcieńczane LT - naprawdę fajna satynka wychodzi. Nawet ja, zatwardziały matowiec, zmieniłem zdanie P.S. Nie mogę się napatrzyć na twoje modele . Naprawdę rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Trochę za mocne linie podziału na mój gust, ale całość OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Dzięki panowie, za miłe słowa. Co do linii podziału, to zakupiłem już zestaw Ammo for Mig Jimenez z washami do współczesnego lotnictwa i więcej chyba takich kontrowersyjnych washy nie zrobię. BOMI21 - kup ten model, jest przyjemny w montażu, choć wolałbym zrobić taki w 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Choć skala nie moja (chociaż mam w 72-ce B-52 i Tu-160) to mnie się bardzo podoba. Lubię takie maszynki, trochę styrane, oszące znak czasu. Gratuluję bardzo udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spartan Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam, model faktycznie bardzo ładny, zarówno malowanie, jak i dbałość o detale. Stąd jedno pytanie - dlaczego osłona kabiny znajduje się za wnękami przeznaczonymi do jej zamocowania? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Niestety, tak producent wyprofilował owiewkę. Gdybym chciał ją upchnąć w te wnęki, to tylko na siłę. Zresztą nawet sam producent tak to pokazuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Z dumą informuję, że mój model zajął drugie miejsce w PWMowym konkursie lotniczym, w skali 1:72. Poniżej zdjęcie "laureata" podrywającego się do lotu z pudełka z nagrodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Z dumą informuję, że mój model zajął drugie miejsce w PWMowym konkursie lotniczym, w skali 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Widze tu piekny model. Aż się prosi aby go skleic No i oczywiscie gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Nie wiem, czy po F-100D nie zrobię sobie takiej relaksacyjnej budowy tego Tomcata. Model prościutki jest, ale zdaje się, że można z niego zrobić ładną replikę. Przy okazji pytanie do fachowców, ze szczególnym uwzględnieniem grupy Tomcatsky: czy do tego modelu będą pasować któreś żywiczne dysze Airesa? Fuji, hobby Boss albo Hasa? Bo bardoz chciałbym je użyć. Dodatkowo zarezerwowałem już sobie Sidewindery Eduarda, kupię też tegoż Phoenixy i AIM-7 do kompletu, podobnie jak czujniki Mastera. Mam nadzieję, że będą tutaj także pasować fotele Airesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Dysze i fotele powinny wejść, pasował bym tutaj dedykowane pod Hasegawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Zarówno te mieszane, otwarte jak i zamknięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Dysze w F-14 się zamykają naprzemiennie podczas postoju. Jedna zamknięta druga otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Mój model niestety nie będzie mógł być zrobiony w wersji postojowej, bo to jednak uboga wersja jest, jeśli chodzi o konfigurację: nie ma wysuwanych slotów, ani ruchomych klap, nawet hamulce aero są tyko w postaci linii podziału na kadłubie. Jeśli go zrobię, to tylko i wyłącznie w postaci maszyny gotowej do wystrzelenia z lotniskowca. Czyli obie dysze na dopalaczach, czyli szeroko otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 F-14 to świetny model do treningu malowania olejami itp. Skubaniec lubił brud ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Mam coraz większą ochotę go zrobić. Acha, do tego modelu to to: czy raczej to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Przy pozycji postojowej (złożone skrzydła) sloty i klapy są zamknięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 A w pozycji startowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Skrzydła rozłożone, klapy i sloty otwarte, Tomcat w "ukłonie" na katapulcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Mam coraz większą ochotę go zrobić.Acha, do tego modelu to to: (...) A jakie malowanie do niego chcesz wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi