Super Moderator Reflect Napisano 11 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam Zapraszam osoby zamieszkujące Wyspy Brytyjskie i aktywnie modelujące lub zainteresowane tematyką szeroko pojętego modelarstwa o wpisywanie swoich nicków, informacji o przynależności do klubu oraz początku kodu pocztowego miejsca zamieszkania w tym wątku. Dzięki temu stworzymy MAPĘ lokalizacji oraz postaramy się bliżej poznać. Mapa zawiera nasze przybliżone miejsce zamieszkania (podanie tylko początku kodu pocztowego ukazuje jedynie nasze przybliżone położenie, więc pełna anonimowość zapewniona). Każda kolejna osoba dopisująca się w tym wątku będzie dodana do mapy (link nie ulegnie zmianie). Mam nadzieję, że ułatwi to wzajemną komunikację. Oprócz listy członków na mapie będę umieszczał informację na temat ciekawych imprez. Zielone gwiazdki to imprezy modelarskie, na które czekamy, czerwone gwiazdki to imprezy które już się odbyły. Nasza grupa ma charakter nie inwazyjny - wszyscy mają sporo zajęć, większość pracuje więc czasu na ścisłą integrację jest niewiele. Grupa jest dla każdego. Dla osób, które kleją modele oraz dla osób które lubią na nie tylko patrzeć. Początkujący lub bardziej zaawansowani to nie ma znaczenia. Nie ma absolutnie żadnego ciśnienia czy ktoś może się spotkać i poświęcić czas czy jednak nie. To dotyczy zarówno wirtualnych jak i realnych spotkań. Oczywiście im więcej osób będzie partycypować tym spotkania będą ciekawsze, wszystko zależy od Was :-) Założenia grupy modelarskiej w UK to: 1. Kontakt z kolegami, którzy są umiejscowieni blisko naszego miejsca zamieszkania 2. Spotkania na wystawach modelarskich - bo zawsze jest raźniej pogadać w realu 3. Raz w miesiącu widzimy i słyszymy się podczas konferencji internetowej (pierwsza Niedziela miesiąca godzina 10pm) Kilka słów odnośnie naszych wirtualnych spotkań: Używamy platformy Google Hangout. Do zabawy potrzebny jest komputer lub tablet lub smartphone z dostępem do internetu. W przypadku urządzeń mobilnych proszę zainstalować oprogramowanie dla platformy: Android lub Apple W przypadku komputera do poprawnego działania potrzebna jest kamera lub zestaw słuchawkowy. Kto nie posiada a chciałby uczestniczyć aktywnie w naszych spotkaniach - bardzo proszę oto dobre i tanie alternatywy: 1. Kamera 2. Zestaw słuchawkowy z mikrofonem Przy czym jeśli posiadacie głośniki podłączone do komputera to wystarczy jedynie kamera (rekomendowany model ma wbudowany mikrofon) Ok - teraz instalacja, która dotyczy wszystkich platform. Podstawą jest posiadanie konta google. Jeśli ktoś jeszcze nie ma tutaj można założyć. Następnie należy aktywować usługę google+ tutaj Jeśli wszystko macie prawidłowo podłączone (mam na myśli kamerę z komputerem). Całość powinna pięknie działać. Następnie uprzejmie proszę o przesłanie wiadomości PW na profil modelworku zawierającej adres email, który został użyty do zarejestrowania usługi google oraz nickname z forum modelwork + numer telefonu komórkowego (wysyłam przypomnienia na telefon) Konferencja video będzie inicjowana z mojego konta. Zaproszenia z linkiem dostępowym będą rozsyłane drogą mailową. Po otrzymaniu maila, wystarczy potwierdzić zaproszenie (będzie odpowiednia ikonka wewnątrz maila). Szczegółowe instrukcje wysyłam na PW - proszę się nie krępować, pomogę każdemu! pozdrawiam Christian klub: London - South East kod pocztowy: SE6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 klub: IPMS Warrington kod pocztowy: CH5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Ipms Tyneside NE5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 BS16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Niestety nie należę do żadnego klubu. Czysta amatorka bez presji, ale z dużą dozą przyjemności. Mieszkam w Birmingham. B44 Pozdrawiam Stefan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Bardzo się cieszę, że się odzywacie - ten temat ma jedynie pomóc nam się ewentualnie kiedyś spotkać - nie ma absolutnie żadnej presji, mamy się dobrze bawić, niezależnie od tego kto co umie itd. Pozdrawiam i zachęcam Polskich modelarzy mieszkających w UK do wpisywania się poniżej. Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 klub: brak kod pocztowy: SO15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 U mnie tez brak klubu i aktualnie czasu ale spotkać się zawsze można. Londyn W7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Bez przynależności klubowej ale dołączam się do akcji. Grzegorz i mieszkam w Lincoln LN5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Niestety u mnie stala spiewka- brak czasu wiec z zadnym klubem nie jestem zwiazany, choc kilka jest w okolicy Falkirk i Stirling. Ale spotkac sie to zawsze chetnie (bedzie na co urlop wykorzystac ) Adam Kod: FK12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Niezrzeszony... Lokalizacja: Dorchester DT2. Pozdrawiam. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Bez klubu kod pocztowy SK13 pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Cześć No jak większość Kolegów , bez klubu ,okolice Glasgow (Motherwell) ML1, z Bazylem vel Krzyśkiem i Tremac vel Przemek widzimy się co roku w Telford , więc i w tym roku pewnie jakoś się spotkamy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam, Bardzo fajnie, że się dopisujecie! W pierwszym poście pojawi się dodatkowo mapa z naszymi lokalizacjami oraz imprezami modelarskimi (wysłałem prośbę do szanownego admina, który może będzie miał kilka chwil i wyedytuje mój pierwszy post). Mam nadzieję, że to pomoże nam się już bardziej konkretnie zorganizować. Tymczasem mam plan na organizację cyklicznych video-spotkań online dla chętnych - będziemy wykorzystywali darmową usługę google (trzeba mieć mikrofon i/lub kamerę oraz konto google). Napiszę jeszcze wszystkim zainteresowanym wiadomość PW z informacjami jak temat ugryźć. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Hej nie należę do żadnego klubu. Mieszkam w Birmingham kod to B 23... Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 O super że temat się ruszył. Fajny pomysł z tą mapą. Chłopaki, na chwilę obecną 11 maja będę na tej wystawie: Venue: Churchdown Community Centre, Parton Road, Churchdown, Glos, GL3 2JH The 13th IPMS Gloucester Model Show Może ktoś wpadnie? Jak by co to wyslijcie numer tel. na priv może jakoś się zgadamy. Christian możesz wrzucić na mapę? Prośba do adminów. Mozna by temat podczepić na pierwszej (czy jak to się tam zwie), żeby nie trzeba go było w tym cąłym bałaganie na placu zabaw szukać? P.S. Łukasz (AFI) w pierwszy majowy bank holiday bee koło ciebie przejeżdżał bo jade do Barnsley, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Witam, Dopisałem już imprezę. Mapa ma oczywiście możliwość dopisywania imprez oraz dopisywania się do listy (właśnie ustawiłem wszystkie funkcję). Uprzejmie proszę jednak na razie jeszcze nic nie zmieniać ani dopisywać. Wieczorem wkleję obrazkowy tutorial w tym temacie. Cała operacja jest bardzo prosta, ale można też troszkę namieszać (na przykład skasować lokacje modelarzy :-). Teraz lecę z rodzinką na zakupy, ale wieczorem obiecuję, że wszystko dokładnie i przystępnie opiszę. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Generalnie to i tak wiekszość wystaw jest co roku taka sama, jedynie się daty zmieniają. Tak więc potem to już tylko edycja dat pozostanie, co można łatwo obskoczyć dzięki tej stronce: http://ipmsuk.co.uk/events.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Witam Nottingham klub: brak kod pocztowy: NG9 Pozdrawiam - Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Do Gloster mam blisko, 11 niedziela tez wolna wiec pisze sie na to! Dawno nie bylem na wystawie. Wieczorem po pacy dopisze lokalna wystawe zawsze w listopadzoe jest. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Witam pomysl swietny. Nie jestem zrzeszony (brak czasu powolne dlubanie) mieszkam w jednej z dzielnic Birmingham kod pocztowy DY5. Fajna sprawa ze spotkaniem z checia wymienilbym poglady i podpytal bardziej doswiadczonych kolegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Mała zmiana - bardzo proszę wszystkich chętnych chcących się dopisać do mapy, lub dodać nową imprezę o kontakt w tym temacie - z uwagi na nieodpowiedzialnych użytkowników, byłem zmuszony zablokować nanoszenie zmian na mapę. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Bugle Call 24 Listopada http://www.bmssbristol.org.uk/#/bugle-call-our-annual-show/4581914802 organizowane jak co roku przez BMSS Brisrol w Bath Bylem 2 lata temu, przyjemna nieduza wystawa, troche straganikow oglnie spoko atmosfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Dodane ;-) Przypominam, że najbliższa imprezy na których się pojawimy to: Gloucester Model Show Hendon Scale Model Show Obydwie imprezy 11.05.2014 pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi