Przemek - MaXus Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Spróbuję sklecić: Nie podoba mi się za bardzo (chyba, że w trakcie prac zmienię zdanie) ale i tak będzie statystą przy babcocku, ponieważ opatrzonego Cant'a nie wypada już wciskać na dioramkę/winietę/instalację/czy jak to tam zwać. Z wyszukanych wodnolotów stacjonujących w Pollensa, ten Arado oraz He-60 były gabarytowo najmniejsze. Jako, że z dwojga złego, Arado wydaje się być zestawem mniej stresowym a i uWagA ... ŻY WI CĘ zawiera, więc w zamierzeniu ma wyjść taki: Jeszcze prośba: jeśli ktokolwiek widział, ktokolwiek wie i posiada zdjęcia, za co toto było chwytane, to w te pędy niech "podrzuci". Zresztą wszelakie materiały są mile widziane. Tyle na razie, żebym jakąś motywację miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 ależ się dziać będzie... Cant był rewelacyjny, aż sie boję mysleć, co pokażesz tym razem. Fotek nie posiadam ale motywować mogę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Hmmm, to pojedyncze ucho wydaje się mało prawdopodobne - samolot musiałby być idealnie wyważany za każdym razem. Chyba, że było ich więcej ale na kilku zdjęciach widziałem tylko to jedno. Poniżej przykład, jak to przy Ar 196 było realizowane: W sumie, to zadowolą mnie zdjęcia nawet innych maszyn, podobnej konstrukcji z widocznymi umiejscowieniami zaczepów. PS. Andrzej, to już nie będzie to samo, Włoch to jednak Włoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Dziadowski model za te pieniądze. W oczekiwaniu na blaszkę przerobiłem trochę wnętrze, bo zestawowe deko odstaje: Trochę z nudów, trochę ku potrzebie a jeszcze trochę z ciekawości, jak to jest, zrobiłem częściowo szkielet: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 W zasadzie koniec, jeszcze tablica i wór na łuski może: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 21 Listopada 2014 Autor Share Napisano 21 Listopada 2014 Takie pytanie odnośnie osłony pod silnikiem mam: to chłodnica, czy jakieś inne ustrojstwo? Na wypraskach tak to się prezentuje: I najważniejsze, może mnie ktoś wspomóc przykładowymi zdjęciami, jak to mogło wyglądać z przodu oraz tyłu (siatka, ścianka?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 MPM to feria paradoksów. Delikatne linie podziału i "betonowe" elementy, ale widzę radzisz sobie z nim. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Fajny skrecz kibicuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 I ja się przyjrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 No, no, myślałem, że to 48 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Przemek - bardzo misterna robota, jestem pod wrażeniem bo to przecież 1/72 Mam pytanie - jak z dopasowaniem elementów? Mam nowszą wersję tego latadła z Airfixu (Ar-196) i tam dość kiepsko to wygląda (głównie skrzydła i pływaki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 Mam pytanie - jak z dopasowaniem elementów? Spasowanie takie sobie, ot, trochę podpiłować, wyrównać, jakąś wstawkę zrobić, czasochłonne, ale do zrobienia. Najgorzej mi idzie z zastrzałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Fajny warsztat, te MPM to jak ciosanie w klocku drzewa Może trochę radio poprawisz, malowanie takie jak w BF-110 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Fajny warsztat, te MPM to jak ciosanie w klocku drzewa . A kiedy kupowałem ten model - kilkanaście już chyba lat temu- byłem zachwycony Z tym większą ciekawością śledzę poczynania autora warstatu... Wyjaśniło się cuś z tą rynną posilnikową? Nawiew na stopy, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 @Marek K - radio deko dopieszczone, ale na razie nie ma sensu wrzucać zdjęć @LordDisneyland - tak, podpowiedziano mi, że może to być filtr z powietrza z obudową - w każdym razie już zrobione ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Pięknie to wygląda, pływaki w szczególności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Czyli w zasadzie zastrzały robiłeś we własnym zakresie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Czyli w zasadzie zastrzały robiłeś we własnym zakresie... Częściowo, tak (szare to zestawowe). Model gotowy do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 No i bardzo ładnie, pokaż zbliżenie tych wyrzutników bombowych... Czy kaem nie powinien być jednak ciemniejszy? Ale może tylko na fotach tak wygląda. Napisz proszę, jakim kolorem malowałeś zielonkawe elementy wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2015 @LordDisneyland Wyrzutniki: kaem malowany zdaje się modelmasterowym GunMetal'em + suchy pędzel którymś ze steelcośtamów koloru wnętrza za chiny nie pamiętam, patrzę na farbki i chyba mieszanka z MM1713 jakaś była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Ładny i czytelny warsztat. Lubię Twoje prace. Jeśli masz dostęp zobacz czy da się jeszcze obrobić osłonę napędu lotki. Nieciekawa grudka tam się zrobiła. Wyrzutniki własna robota? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2015 @Mikolaj75 Jeśli to samo mamy na myśli, to w sumie taki był zamiar, żeby były zalane, niemniej faktycznie, lekko przetarłem, żeby złagodzić przejście. Inspiracja : Wyrzutniki to tak, manufaktura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 Superfajnie to wygląda. Zaglądam z prawdziwą przyjemnością. Ciekaw jest ostatecznego efektu, który już teraz dość łatwo przewidzieć. Tym bardziej, że MPM dał mi już kiedyś zdrowo w kość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi