Jump to content

Ehrhardt M1917 White Storm 1/35

bożo wpożo
 Share

Recommended Posts

Sfotografował szrot i myśli że zrobi z tego model...

Jakie malowanie?Frajkorps?Powstańczy?A może z frontu wschodniego?Ten plamiasty...

Jak zostaną czachy - zwłaszcza ta mniejsza jedna to przygarnę.

Plan jest taki , że chce go zrobić jako pierwszowojennego ( liczę tu na Twoje współporady , bo pewnikiem masz jakieś kwitki i wiesz jakie kolorki co i jak ) więc zapewne główki jakieś trupie zostaną i są Twoje .

• 7 months later...

Wydobyłem z szafy tegoż przystojniaka i zacząłem sobie dłubać :

er2_zpsf6d23377.jpg

er3_zpsfdfeba05.jpg

Taka prośba . Czy mógłby ktoś się zapytać mnie w jakim będzie malowaniu ?

Ja odpowiem , że w Naszym , a wtedy ten ktoś pytający by napisał : PLUS ZA POLSKIE MALOWANIE .

Dzięki chłopy

Ciekawy efekt na chłodnicy, to tylko gąbka w jaśniejszym odcieniu koloru bazowego

Gąbka unurzana w akrylowym białym lifecolor tensocrom

Wygląda na pierwszym zdjęciu jak by była niklowana (choć nie wiem czy wtedy robili coś takiego

Była przetarta delikatnie suchym pędzlem z farbką w kolorze aluminium, a potem wtarłem pigment jasny w kolorze kurzu .

Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat użytych specyfików, farb itp.

Jako podkład położyłem czarna Tamiyę . Potem blok pokryłem mieszanka czarnej i brązowej tamiyi . Na to położyłem worn od AK i położyłem z aerografu aluminium od gunze . Po chwili poobdzierałem starym pędzlem , potem łosz , pędzelkiem podmalowałem gaźnik , rury od chłodzenia i drobne detale . Akrylami od lifecolora pomalowałem kolektor wydechowy . Dół bloku i miskę olejową podmalowałem ciemnym łoszem z aerografu . Na koniec dałem trochę tłustych wycieków engine oilem od AK .

Chłodnica pomalowana była również mieszanką czarnej i brązowej , po zamaskowaniu nałożyłem tamiyję XF18 , łosz i reszta jak pisałem na początku . Godzinka roboty .

Efekty na silniku bardzo ładne

ale zastanawiam się czy nie za bardzo styrany? Wygląda jak by odnaleziony w jakiejś szopie z rupieciami dopiero pod koniec lat 30-tych