bożo wpożo Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Taki cudak teraz będzie w międzyczas się robił : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Sfotografował szrot i myśli że zrobi z tego model... Jakie malowanie?Frajkorps?Powstańczy?A może z frontu wschodniego?Ten plamiasty... Jak zostaną czachy - zwłaszcza ta mniejsza jedna to przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Plan jest taki , że chce go zrobić jako pierwszowojennego ( liczę tu na Twoje współporady , bo pewnikiem masz jakieś kwitki i wiesz jakie kolorki co i jak ) więc zapewne główki jakieś trupie zostaną i są Twoje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 O Panie! Tego jeszcze nie grali. Patrząc na to, co zrobiłeś z żabojadowymi pojazdami, to tu zanosi sie na ciekawą pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Żeś się rozkręcił w naszym dziale. I dodatkowo napiszę że bardzo mnie ten fakt cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Dawaj dawaj, z chęcią popatrzę jak Ci kolejny żywiczniak wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 Wydobyłem z szafy tegoż przystojniaka i zacząłem sobie dłubać : Taka prośba . Czy mógłby ktoś się zapytać mnie w jakim będzie malowaniu ? Ja odpowiem , że w Naszym , a wtedy ten ktoś pytający by napisał : PLUS ZA POLSKIE MALOWANIE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Zrób go na Niemca - coś ostatnio mało ich na forum. Plus dostaniesz ode mnie za walkę z żywicą, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Zrób go w barwach wielkopolskich. Będziesz miał plus w Pyrlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Taka prośba . Czy mógłby ktoś się zapytać mnie w jakim będzie malowaniu ? W jakim będzie malowaniu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 PLUS ZA POLSKIE MALOWANIE serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 PLUS ZA POLSKIE MALOWANIE serio. Ejże!to ja miałem napisać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Fajowa "drezyna" na kółkach. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Jest chyba najbrzydszy z twoich pokrak Już się obawiałem, że nie nie powrócisz do tego projektu. Aha, bym zapomniał. PLUS ZA POLSKIE MALOWANIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Szkoda , że w polskim malowaniu , liczyłem na jakieś ciapki Ale model wychynął z czeluści szafy- dobre i to ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Heloł . Silnik z chłodnicą : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Bardzo podoba mi się chłodnica i blok silnika. Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat użytych specyfików, farb itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Eeee...tak sobie... Zaaaajebiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Ciekawy efekt na chłodnicy, to tylko gąbka w jaśniejszym odcieniu koloru bazowego czy jakiś tajny sposób. Wygląda na pierwszym zdjęciu jak by była niklowana (choć nie wiem czy wtedy robili coś takiego). Oczywiście największy plus za Polskie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Dzięki chłopy Ciekawy efekt na chłodnicy, to tylko gąbka w jaśniejszym odcieniu koloru bazowego Gąbka unurzana w akrylowym białym lifecolor tensocrom Wygląda na pierwszym zdjęciu jak by była niklowana (choć nie wiem czy wtedy robili coś takiego Była przetarta delikatnie suchym pędzlem z farbką w kolorze aluminium, a potem wtarłem pigment jasny w kolorze kurzu . Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat użytych specyfików, farb itp. Jako podkład położyłem czarna Tamiyę . Potem blok pokryłem mieszanka czarnej i brązowej tamiyi . Na to położyłem worn od AK i położyłem z aerografu aluminium od gunze . Po chwili poobdzierałem starym pędzlem , potem łosz , pędzelkiem podmalowałem gaźnik , rury od chłodzenia i drobne detale . Akrylami od lifecolora pomalowałem kolektor wydechowy . Dół bloku i miskę olejową podmalowałem ciemnym łoszem z aerografu . Na koniec dałem trochę tłustych wycieków engine oilem od AK . Chłodnica pomalowana była również mieszanką czarnej i brązowej , po zamaskowaniu nałożyłem tamiyję XF18 , łosz i reszta jak pisałem na początku . Godzinka roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Efekty na silniku bardzo ładne ale zastanawiam się czy nie za bardzo styrany? Wygląda jak by odnaleziony w jakiejś szopie z rupieciami dopiero pod koniec lat 30-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Pomału będzie można zamykać szoferkę , położyłem też podkład na kółka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Aż szkoda to teraz zamykać.... To mnie właśnie wkurza, ze człowiek się narobi przy wnętrzu, a potem w ogolę tego nie widać... no może 10 %. A czemu on ma dwie kierownice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi