kopernik Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Podrzucę jeszcze jeden temat do dyskusji. Jak-6 z szachownicami, malowanie MisterCraft . Był czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego Jak-6 nie były na wyposażeniu polskiego lotnictwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego 5 godzin temu, mig napisał: Jak-6 nie były na wyposażeniu polskiego lotnictwa. Zawsze warto sprawdzić , może coś się zmieniło ? Kiedyś śmiano się z wzmianek o Ła-7 z szachownicami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego 30 minut temu, kopernik napisał: Zawsze warto sprawdzić , może coś się zmieniło ? Kiedyś śmiano się z wzmianek o Ła-7 z szachownicami ... A coś się zmieniło w tem temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego 31 minut temu, kopernik napisał: Zawsze warto sprawdzić , może coś się zmieniło ? Kiedyś śmiano się z wzmianek o Ła-7 z szachownicami ... W kwestii jaka nic się nie zmieniło. 1 minutę temu, Moses napisał: A coś się zmieniło w tem temacie? Owszem, Ła-7 z szachownicami istniał - pomnikowy w Mielcu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego W kalkach Extradecal do Tiger Motha jest takie malowanie. Pierwszy raz spotkałem sie z DH82 w malowaniu polskim z 39 roku. Jak to było z tymi Dehavillandami w 39? były czy to wymysł XT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 15 minut temu, Moses napisał: W kalkach Extradecal do Tiger Motha jest takie malowanie. Pierwszy raz spotkałem sie z DH82 w malowaniu polskim z 39 roku. Jak to było z tymi Dehavillandami w 39? były czy to wymysł XT DH-82 był jeden. Do rejestru wpisany jako SP-AMX. Zdjęć brak. Z szachownicami latały za to DH-60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego (edytowane) Jeden z dawnych użytkowników forum, Konrad "ZIO BY NAITT" Kozioł pokazał DH-60 z szachownicami w swojej galerii modeli https://modelwork.pl/topic/20877-konrad-quotzio-by-naittquot-kozioł-lotnictwo-polskie-172/ jest tam też coś takiego. Skąd wziął pomysł na takie malowanie ? Edytowane 10 Lutego przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 10 Lutego Share Napisano 10 Lutego 2 godziny temu, kopernik napisał: Skąd wziął pomysł na takie malowanie ? Samolot był, zdjęć nie ma. Można sobie powyobrażać jak mógł wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Kora proponuje takie malowanie polskiego FW 44. Może słabo szukałem, ale nie znalazłem potwierdzenia. W Polsce powojennej użytkowano kilka sztuk,, ale czy w takim malowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego 19 minut temu, kopernik napisał: Kora proponuje takie malowanie polskiego FW 44 Prawdopodobnie latał w aeroklubie bydgoskim. Zdjęcia też nie znalazłem, mam dwa inne przykłady, dość fantazyjne: Zdjęcia z zasobów Alamy i MLP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego 27 minut temu, barszczo napisał: Prawdopodobnie latał w aeroklubie bydgoskim. Zdjęcia też nie znalazłem, mam dwa inne przykłady, dość fantazyjne: Zdjęcia z zasobów Alamy i MLP. Na zdjęciu AHZ i na obrazku w instrukcji od Kora jest AHZ, tylko w zupełnie innym malowaniu ... I to jest źródło moich niepokojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego 10 godzin temu, barszczo napisał: Prawdopodobnie latał w aeroklubie bydgoskim. Zdjęcia też nie znalazłem, mam dwa inne przykłady, dość fantazyjne: Zdjęcia z zasobów Alamy i MLP. Odnośnie tych dwóch fantazyjnych to: SP-AGS o nazwie własnej "Brzdąc" był z Aeroklubu Pomorskiego w Toruniu barwa biało-czerwona SP-AHZ z Aeroklubu Bydgoskiego po remoncie w barwie srebrno lub biało-czerwonej. Na zdjęciu z Piperem SP-AFU własnie w Bydgoszczy. W tle widać hangary przy obecnych WZL-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego 10 godzin temu, KRYSTEK napisał: Czyli jednak przynajmniej jedno z malowań ma potwierdzenie. Akurat tego nr PW nie mam i nigdy nie przeglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego A ja się zapytowywuję o schematy malowań Po-2 ewentualnie CSS-13 jako maszyn typowo szkolnych, nie tych najeżonyych karabinami i obwieszonych bombami. I wojskowych i cywilnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego 48 minut temu, jmx62 napisał: A ja się zapytowywuję o schematy malowań Po-2 ewentualnie CSS-13 jako maszyn typowo szkolnych, nie tych najeżonyych karabinami i obwieszonych bombami. Szału nie ma, ale kolorowe też bywały: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Zielone/błękitne czy jak? A stery kierunku? Może to tylko odbicie słońca podobnie jak z naszą Airacobrą gen. Połynina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Stery kierunku wychylone w prawo, w strone słońca czyli poprostu oswietlone, porównaj z krawędzią natarcia statecznika poziomego. dodatkowo zobacz 2 maszyny dalej, maja stery przechylone w lewo i juz są ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego (edytowane) Edytowane 26 Lutego przez KRYSTEK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego (edytowane) KRYSTEK dzięki wiem że jest taka pozycja niestety jej nie posiadam. Czy są tam jakieś ciekawe fotki? W sensie o jakie pytałem czyli samoloty typowo szkolne. Edytowane 26 Lutego przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego (edytowane) http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php/literatura/614-samolot-wielozadaniowy-css-13 Edytowane 26 Lutego przez KRYSTEK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Godzinę temu, jmx62 napisał: KRYSTEK dzięki wiem że jest taka pozycja niestety jej nie posiadam. Czy są tam jakieś ciekawe fotki? W sensie o jakie pytałem czyli samoloty typowo szkolne. Poszło na PW może się przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Dzięki zaraz sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi