blacman Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 tak... zabawy jest co nie miara... Tylna nadbudówka też pochrzaniona. Trumpek zrobił jedną uniwersalną wypraskę tymczasem system wentylacji na rufowej zabudowie na BB55 i BB56 różnił się dość znacząco: NC: Washington: Uff... ! prace na projektowaniem ścianek spardeku zakończone. Pozostaje trawienie. Wyposażenie pokładowe też już kompletne: fartuchy luf są przygotowane dla pozycji 0, 10 i 20 stopni. Wyżej w czasie strzelaniny pod Guadalcanalem nie podnosił... wymienione będą też kluzy: [ oraz trały: komplet wentylatorów: Wystrugałem też sobie cyfrowo pontony... Po przelaniu na żywicę tak wyszły: tymczasem w doku obok Japończycy naprawiają wciągarkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Kurcze ale fajna sprawa z ta wyciagarka czy sam ja zrobiles?gdzie mozna nabyc takie dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Pięknie wyszły Ci detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 dzięki Panowie... ...gdzie mozna nabyc takie dodatki? wkrótce powinna pojawić się tu www.shelfoddity.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej R Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Modelarstwo przez duże "M". Jak zawsze w twoim wykonaniu. Kibicuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2015 uff... przyjechały blaszki można kontynuować... wieże 406mm zostały ograbione z kwadratowych pontonów - dostaną nowe. Oraz dostały też nowe dachy: muszę jeszcze popracować na pancerną płytą czołową poszczególnych wież przyjechały też laserowe pokłady; główny i spardeku: wszystko ładnie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Na pierwszej blaszce masz zestaw kluczy płaskich Fajnie wyszły. Wieże ze śrubami od razu nabiorą uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Super, nareszcie coś się będzie działo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 O rany, no przecież to u Ciebie 10 razy mniejsze niż u mnie, a efekty fantastyczne. Galerie też przejrzałem. Odnośnie książek, to pomyślę, jeśli Ty pomyślisz o takiej dla okrętowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2015 zamiast może książki to wrzucę mały "updejt": próba cieniowania pokładu tym okropnym niebieskim: do tego próba łosza - jasnego i ciemnego... Kompletnie nie ma pomysłu jak ten pokład wykonać i "ubarwić" aby było widać deskowanie i jednocześnie ten okropny niebieski nie zakrył efektu "przetarć" pomocy... ktoś z Kolegów washował takie ciemne coś...? w międzyczasie "ubarwiłem" burty. Na burtach na śródokręciu pancerników typu NC dużo się działo.... Płyty zewnętrzne 25mm, mocowane nitami dawały ciekawą fakturę. Zaprojektowane i wytrawione na blaszce 0,05mm wyglądają tak: mocowanie płyt było dość łatwe: poszczególne płyty były dodatkowo zanitowane na końcach: cieniutka blaszka pozwoliła na próbę subtelnego odtworzenia nitowania. I tak to wygląda na gotowo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Blachy przenoszą ten model do innego wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Blacman jesteś Szarlatanem modelarstwa !! Oj ja już teraz się zapisuję na pierwszy komercyjny zestaw tej blachy ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Te nity w 1:700 to już chyba lekka przesada nie uważasz? Łączniki płyt wyglądają grubaśnie, choc pewnie są z blaszki 0.25... Tak się tylko czepiam, w 1:350 to by przeszło, moim zdaniem w 1:700 nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Oglądanie Twoich warsztatów, to wielka przyjemność ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2015 ...Oj ja już teraz się zapisuję na pierwszy komercyjny zestaw tej blachy ;-P ... zadzwon cos wymyslimy Te nity w 1:700 to już chyba lekka przesada nie uważasz? Łączniki płyt wyglądają grubaśnie, choc pewnie są z blaszki 0.25... Tak się tylko czepiam, w 1:350 to by przeszło, moim zdaniem w 1:700 nie. trudno powiedzieć czy przesada: no może nieco ale nie mogłem zostawić takich smutnych: ...choc pewnie są z blaszki 0.25.... blaszka ma 0.025mm - a nit średnicę 0,04 co praktycznie jest zgodne z rzeczywistym wymiarem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Blachy wywaliły mnie z fotela Będzie się działo I jeszcze jedno "updejt" czyżbyś uczył się "irlandzkiego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 blacman - te łączniki nie były cieńsze od podstawowych? tak to wygląda w oryginale... wiem, wiem czepiam się.... pod 700 ciężko się bawić w μm BTW - jak już skończysz "jurka" i wyciągniesz z doku Kirishime to będziesz sobie mógł zrobić małą symulację spod Savo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 blacman będziesz robił wersję dla NC? Jeśli tak, to na który rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 No dobra, rzeczywiście nie jest tak źle, a jak chcesz żeby było lepiej to spiłuj nity z tych miejsc gdzie przyklejasz łączniki, wtedy będą odstawały tylko o swoją grubośc i nie bedzie szpar jak teraz Już bym sobie polepił jakieś pływadUo a tu jeszcze trzeba skończyc kSZaczory..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2015 ... żeby było lepiej to spiłuj nity z tych miejsc gdzie przyklejasz łączniki, wtedy będą odstawały tylko o swoją grubośc i nie bedzie szpar jak teraz .....tak właśnie myślałem zrobić po Twojej pierwszej uwadze.... blacman - te łączniki nie były cieńsze od podstawowych? tak to wygląda w oryginale...:były - ale obawiam się, że jet to niewykonalne... nie mam cieńszej blachy niż 0,05mm )BTW - jak już skończysz "jurka" i wyciągniesz z doku Kirishime to będziesz sobie mógł zrobić małą symulację spod Savo że niby Kiri ma się spalić ??? blacman będziesz robił wersję dla NC? Jeśli tak, to na który rok?tak - powstała - rok '45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 ...że niby Kiri ma się spalić ??? cóż... jeśli by się trzymać realiów.... z drugiej strony szkoda by było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Taki mały OT. Spróbowałeś wytrawić z blachy 0,05mm szalupy do Japończyków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2015 Taki mały OT. Spróbowałeś wytrawić z blachy 0,05mm szalupy do Japończyków?z blachy 0,05mm nie ale z 0,1mm tak. Wychodzą bardzo ładnie tylko ciężko się je składa w całość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2016 noworoczna mała aktualizacja... pokłady załoszowane. Straszliwie ściemniały na to przyszło drapania, ścieranie i inne czynności niszczące muszę teraz dokonać rzeczy chyba niemożliwej - jakoś rozjaśnić ten niebieski - który po washowaniu zamienił się prawie w czarny. blachowanie spardeku: a po montażu spardeku wygląda to tak: wszystko bardzo ładnie pasuje: wieże 406mm prawie gotowe: drukowane fartuchy "leżą" bardzo ładnie. Pozostało zamaskować lufy i pomalować ... rzut z góry pokładów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Stycznia 2016 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2016 Faktycznie - ciemny ale czy aż tak, by go rozjaśniać? A może machnąć go jakimś filtrem (lazur albo coś innego) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi