Hamilkar Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Witajcie. imt - proszę bardzo, choć rzuca się to w oczy nawet bez zaznaczeń : Oczywiście Ciro to nie ideał, bo takich nie ma, ale wymiarowo pasuje w planach, dla mnie. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Dzięki Paweł. Czekam aż ruszysz ze swoim, tym bardziej że dodatków masz ciut więcej ode mnie. Jak się sprawdzą u Ciebie, to w następnym (już klasycznie szarym) 23cim dokupię co-nieco Jeśli chodzi o wloty, faktycznie delikatnie bije po oczach ta nieścisłość. Mam w planach żeby spróbować samemu to wyprowadzić. A jeśli chodzi o zestawowe, to jak dla mnie też całkiem przyjemnie leżą w planach (tych z 4+) - zresztą jak cały model - po dokładnym przyjrzeniu się, widać że chińskie ludzie najprawdopodobniej na nich się wzorowali: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Hamilkar zostałem żle zrozumiany, ale już wyjaśniam. Na żadnym zdjęciu w relacji wloty nie zostały przedstawione i nie było do czego się odnieśc. Teraz już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Hamilkar zostałem żle zrozumiany, ale już wyjaśniam. Na żadnym zdjęciu w relacji wloty nie zostały przedstawione i nie było do czego się odnieśc. Teraz już są. imt - masz rację, ja napisałem Ciro vs. Trumpek i tego widać nie było. To mój błąd, nie Twoje złe wyrażenie. Prostuje i przepraszam - chodziło mi o różnicę oryginał vs, Trumpek, że to widać na pierwszym zdjęciu Moralezza. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 wszystko jest ok. Chodziło tylko o uściślenie. Czasami używamy skrótów i możemy być żle odczytani. Ja równieżvnie napisałem precyzyjnie o co mi chodzi. Wracając jednak do tematu to wloty są złe. Z Cirro są dużo lepsze ale chciałbym zwrócić uwagę, że powinny być w widoku z przodu symetryczne (góra - dół) a z fotek Cirro wygląda że nie są. Wyrobu Cirro wprawdzie w rękach nie miałem i nie mogę ocenić na 100%, że tak jest. Jak masz te wloty to zobacz może nie mam racji (a to byłaby dobra wiadomość). linki do wlotów http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/MiG-23_NTW_1_94.jpg http://www.bharat-rakshak.com/IAF/Images/7858-2/MiG-23f.jpg Pozdrawiam. Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Rozsiadłem się wygodnie i patrzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Problem symetryczności wlotów rozwiązałem przy pomocy grubego hipsu. Wyciołem w górnym rogu wlotu ,gdzie łacza się scianki pionowa i pozioma ,miejsce pod łate z hipsu, musi byc wiecej niz 4mm, włozyłem tam ten ,,klocek,, nastepnie go obrobiłem .I to wszystko ,Ciro nie zarobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Witajcie. Dwa zdjęcia porównujące wloty powietrza. U dołu Trębacz, u góry Ciro : Wielkiej różnicy nie ma, ale jednak - w Ciro są one niżej montowane w modelu. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 29 Września 2014 Autor Share Napisano 29 Września 2014 Skoro poruszyliście temat wlotów, to wylądowały aktualnie na warsztacie. Myślę, że w przeciągu dwóch dni uporam się z ich korektą i pokaże, co wyszło. A tymczasem zabrałem się za skrzydła - bardziej po to, żeby wypróbować farby i zobaczyć co z nich za kolory wyjdą (specjalnie w temacie Ameryki nie odkrywałem). Tak to wygląda: Ten jasny zielony niespecjalnie mi podchodzi, ale jeszcze będę ewentualnie kombinował. PS: zdecydowałem jednak, że zrobię egzemplarz n/b 460 - mam zdecydowanie więcej "kwitów" na niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Skoro poruszyliście temat wlotów, to wylądowały aktualnie na warsztacie. Myślę, że w przeciągu dwóch dni uporam się z ich korektą i pokaże, co wyszło. Jeśli da radę to poproszę instrukcję "krok po kroku", z opisem gdzie wyciąć, jak je rozgiąć i ile wstawić. Kontempluję te wloty już drugi miesiąc i jakoś nie mam na nie pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorian1997 Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Witam w swoim migu 23 (nr 460) zastosowałem takie kolory farb gunze: C-340,319,18-góra C-314 lub C-20-dół Sprawdź może tobie podejdą te kolory.Jeśli chcesz podeślę ci fotkę mojego miga i sobie zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 8 Października 2014 Autor Share Napisano 8 Października 2014 A więc wloty... Jeśli da radę to poproszę instrukcję "krok po kroku", z opisem gdzie wyciąć, jak je rozgiąć i ile wstawić. Kontempluję te wloty już drugi miesiąc i jakoś nie mam na nie pomysłu. Generalnie moja przeróbka nie będzie jakoś bardzo zaawansowana - ot tylko poprawienie jednego z rogów wlotu, żeby wyglądało na bardziej zbliżony do oryginału. Wyciąłem ten z mniejszym promieniem mniej więcej do pierwszej linii podziałowej patrząc od przodu wlotu. Następnie wkleiłem "wstawkę" z pudełeczka po frezie, który miał bardzo zbliżony promień naroża do tego, który próbowałem odtworzyć. Sporo szlifowania i szpachlowania i efekt końcowy nie jest taki zły, a na pewno lepszy niż to, co oferują wypraski: Po lewej poprawiona część: A tak przy okazji jak wziąłem wloty na warsztat, to okazało się, że chińskie ludzie zapomniały o reflektorach do lądowania... Więc dorobiłem i to, oraz niejako przy okazji poprawiłem kształt znajdujących się wewnątrz wlotu grzebieni aerodynamicznych: "Podłoga" we wlocie pod która zabudowałem reflektor: Efekt końcowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Reflektor pierwsza klasa.....zupełnie inna bajka w wyglądzie tego elementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Witam w swoim migu 23 (nr 460) zastosowałem takie kolory farb gunze:C-340,319,18-góra C-314 lub C-20-dół Sprawdź może tobie podejdą te kolory.Jeśli chcesz podeślę ci fotkę mojego miga i sobie zobaczysz Może wrzucisz tę fotkę jak wyszły kolory bo sam jestem ciekaw, a pewnie i reszta chcących zbudować naszego Miga chętnie popatrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Możesz zdradzić z czego i jak wykonałeś to światełko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 10 Października 2014 Autor Share Napisano 10 Października 2014 Reflektor pierwsza klasa.....zupełnie inna bajka w wyglądzie tego elementu Dzięki Możesz zdradzić z czego i jak wykonałeś to światełko? Jasne - żadna tajemnica Na początku kombinowałem z metalizerami, ale nie byłem zadowolony więc wykorzystałem zwykłą cieniutka folię aluminiową jako odblask, a żaróweczka to kulka z wkładu długopisowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 masakra, u mnie takie lądują w koszu. Te dziury świadczą o zapowietrzeniu formy więc wszystkie odlewy z niej będą tak wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 10 Października 2014 Autor Share Napisano 10 Października 2014 masakra, u mnie takie lądują w koszu. Te dziury świadczą o zapowietrzeniu formy więc wszystkie odlewy z niej będą tak wyglądać. A tak przy okazji to widzę, że masz egzemplarze, które wyglądaja jak po ostrzale kałachem na lotnisku Jakość odlewów Ciro, nieustannie mnie zadziwia Co fakt to fakt - jakość tych żywic to jakaś kpina: płacąc niemałe pieniądze, a w zamian dostać coś takiego... Moralezz fajnie Ci idzie ale jak chcesz się podoktoryzować tzn upodobnić model do oryginału to polecam to:http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=219017&st=0 co prawda to o 1:32 ale Trumpek wszystkie błędy pzreskalował po prostu do 48ki. Powodzenia w budowie Arek - dzięki za ten link Imponujące rzeczy tam się dzieją. Ja pewnie jeszcze coś tam poprawię, w szczególności takie kwiatki, któroe mocn przekłamują rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 Odświeżam temat. Skrzydła po kalkach i łoszu. W kilku miejscach minimalnie się srebrzą - ale to wylazło dopiero po macie. Muszę poświęcić im więcej czasu, tym bardziej, że zestawowe kalkomanie są bardzo grube: Pierwszy raz stosowałem wash AK - jak dla mnie rewelacja. Przede wszystkim komfort pracy - łatwo się ściera, zostaje tam gdzie powinien i mam pełną kontrole nad tym ile chcę go zostawić w danym miejscu. Efekt podobny do samoróbki ale mnóstwo czasu zaoszczędzone Wnęki podwozia głównego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Dosłownie wczoraj chciałem napisać że coś tu cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Wnęki fenomenalne...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Jakby człowiek głowę na żywo we wnękę wsadził. Przeszacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Po prostu masakra, szczena opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi