SebastianC. Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Witam! Pomęczę Was znowu kolejnym modelem w nikczemnej skali. Tym razem nowy wypust trumpetera - Su-27 w malowaniu rosyjskiej grupy akrobacyjnej "russkije witjazi" Sam zestaw jest przyjemny w budowie, żadnych niespodzianek wszystko do siebie pasuje, użyłem tylko mikroskopijnej ilości szpachli. Z założenia miała to być budowa prosto z pudła ale zachciało mi się takiej a nie innej ekspozycji modelu więc sprawy trochę się pokomplikowały, suma sumarum zrobienie spadochronów hamujących zajęło mi czasowo prawie tyle co sklejenie samego modelu... Od siebie dodałem hamulec z siłownikiem i wychylone sloty i klapy. Malowany gunze H + werniks półbłyszczący (nie jestem zadowolony z faktury powierzchni). Pod spadochrony dałem małe podpórki z przezroczystego polistyrenu coby nie szurały po asfalcie lotniska P.S. Zapomniałem strzelić fotki z grosikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Męcz dalej nas tymi maleństwami Ciekawa scenka, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Wow To jest coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Bardzo ładny modelik i do tego jeszcze te spadochrony w takiej mikroskopijnej skali _____________________________________________________ Na warsztacie: Po-2 - ICM 1/72 TKS - Ftf 1/72 - ukończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Jest faktycznie super Szczególnie, że takie maleństwo! Ale po prostu musze spytać: czy on, lądując, nie powinien być bardzo wyraźnie przygięty tyłem do ziemi? Bardzo podoba mi się zabieg rozmazania pasów na płycie lotniska, scenka osiąga świetną dynamikę <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Modelik przedni. Gratulacje:) A tak scenka nie kusiła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Dzięki koledzy za pozytywne opinie! sfjontkofski - na pewno przy przyziemieniu "dociska" go bardziej do ziemi ale moja scenka przedstawia samolot w momencie toczenia się po pasie i wytracania prędkości. letalin - tego zdjęcia akurat nie widziałem. W tym przypadku odpadałoby malowanie i montowanie goleni podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Tu macie film z tej akcji a tu łącznie ze stawianiem na koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasicn Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Fajny, ciekawe kiedy ja coś zrobie na tym poziomie wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Świetny pomysł! Bardzo efektowny rezultat. Gratuluję bo diorama lotnicza to nie łatwa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Kozacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Jaki jest koszt tego modeliku? W Polsce pewnie nie jest on jeszcze dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 W Polsce jeszcze go nie widziałem w sklepach modelarskich, swojego kupiłem na ebay'u za około 60zł z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi