mikemc Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam Zacząłem lepić kolejną trzydziestkę-piątkę. Tym razem jest to truck M35A2. Malowanie będzie pustynne, inspirowane tym zdjęciem. Kilka zdjęć z progresu. Kabina zwaloryzowana blaszkami eduarda. Wnętrze już pomalowane. Trochę samoróbki pod pulpitem. Mam nadzieje że widać na zdjęciu. Rama już pomalowana. Dorobione lekkie okablowanie ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Oooo, to jest temat do oglądania. Coś tam jeszcze podłubiesz w kabinie? Czym zamierzasz załadować pakę? Jakim kolorem malowałeś? To już finalnie pomalowana rama kolorem podstawowym? Pytań jak widzisz kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam Dzięki za post. Co do kabiny to jak dla mnie finito. O pace jeszcze nie myślałem. Na pewno nie będzie tak wypasiony jak twój Oshkosh. Co do ramy to najpierw zrobiłem preshading kolorem red-brown H 47. Następnie zacząłem kłaść kolor podstawowy yellow FS 33531 (H313). Nastąpiła mała panika, ponieważ jest to jasny kolor i słabo kryje. I widać było mocne prześwity bordowego koloru. Nałożyłem kilka warstw. Następnym krokiem było przyciemnienie zakamarków Sandy brown H66. Na zdjęciach to wyraźniej widać niż w rzeczywistości. Mam nadzieje, że stonuje się to wszystko po filtrach itp. Może pokryje ramę jeszcze jedną warwą rozcieńczonego koloru podstawowego. Nie wiem. W gruncie rzeczy jest to moje pierwsze pustynne malowanie i kombinuje. Mam nadzieje tylko że podążam dobrą ścieżką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 12 Września 2014 Autor Share Napisano 12 Września 2014 Witam. Kilka zdjęć z progresu. Paka. Kabina już pomalowana. Model się błyszczy po był potraktowany Sidoluxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Oglądam ,oglądam.Zastanawiam się czy ten pojazd będzie z OIF czy z ODS oraz z jakiej jednostki będzie ? Co do ładunku na pace to raczej nie polecam gotowych ładunków żywicznych( są dla mnie mało realne) a samodzielnie skomponowane (jak budowałem Big-Foota ładunek zrobiłem sobie sam z zestawu Tamiya - skrzynie z amunicją do Abramsa paletę z MRE)Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Witam. Malowanie nie będzie oryginalne bo pudełkowe. A tu autor miał raczej na myśli pierwszy konflikt w Iraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 O to super,ODS to moja szajba( kleję pojazdy tylko z tego konfliktu), a jeszcze pojazd z 1st. Cavalery tym bardziej jest co oglądać .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Ciekawym, jak kabina i rama będą się prezentowały w gotowym modelu. Na razie wygląda to cokolwiek dziwnie, ale pisałeś, że coś tam będziesz jeszcze działał. Tak więc działaj, a ja podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 15 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 15 Września 2014 Świetny temat! Trzymam kciuki! pozdrawiam serdecznie i oglądam dalej Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 3 Października 2014 Autor Share Napisano 3 Października 2014 Witam Kilka fotek. Paka się robi. Wciągarka się robi. Zgubione elementy się robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Paka i wyciągarka ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Witam Mały up. Ostatnia prosta, jeszcze trzeba dopieścić kilka rzeczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 A KÓŁEK NIE BĘDZIESZ ZMIENIAŁ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Kółka są już zmienione. Żywiczne. Oczywiście będą brudzone. Model jeszcze nie dokończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Zajebiście pobrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Światła malujesz po brudzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Hmmmm...mam mieszane uczucia. Nie wiem, na jakim etapie jesteś, ale: Bardzo podoba mi się wnętrze skrzyni ładunkowej Ciekawe drobne obicia- pamiętaj o obicia wewnętrznej części nadkoli i błotników, zwłaszcza z przodu, gdzie dobrze je widać. Nie przemawiają do mnie te przebarwienia na mocowaniami desek na pace. Wash to nie jest, a jedynie preshandig, który niebyt tu dobrze wygląda. Nie wiem, co stało się po prawej stronie nad zbiornikiem paliwa za kabiną? Coś tam dziwnie wyglada paka. Trochę brakuje mi wyrazistszego washa. Całości czegoś brakuje- może tych drobnostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Witam Światła malujesz po brudzeniu? Model jeszcze trochę błyszczy od sidoluksu, więc będę jeszcze kładł mat. Potem pomaluje odblaski na pace i zamontuje światła. Ale żeby nie odstawały od reszty chyba je trochę pomęczę pigmentami. Zobaczę jeszcze jak wyjdzie w praniu. Nie wiem, co stało się po prawej stronie nad zbiornikiem paliwa za kabiną? Coś tam dziwnie wyglada paka. Jeśli pijesz do tego : To też się zastanawiam nad tymi obiciami paki, czy to fajnie wygląda. Może metoda suchego pędzla była by lepsza niż metoda na "gąbkę". Przeszukując zdjęcia referencyjne znalazłem dwa rozwiązania budowy paki: Drewniany reling, ale by uzyskać taki efekt musiał bym iść w lakier do włosów, a nie chciałem aż tak męczyć tego trucka, jak mojego poprzedniego GAZ'a. Szczególnie że model nie ma odwzorowanej faktury drewna, więc wzorowałem się na zdjęciach, które sugerują że reling zrobiony jest z metalu. W każdym razie będę jeszcze coś kombinował. Dziękuję za wszystkie komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Eeeee....pokazałeś czerwonym kółkiem lewą stronę , a ja pisałem o prawej. Absolutnie nie czepiam sie obić paki, tylko mi te cienie przebijające na rudobrązowo się nie widzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Makinen się jak zwykle czepia xD Dobrze jest tylko zwróć uwagę na elementy, które wymienił. Mi tak czy siak się podoba Podobnie będę chciał potraktować swojego Land Roverka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2014 Witam Mały up. Postarałem się zastosować do sugestii zamieszczonych powyżej. Jeśli macie jakieś komentarze, uwagi etc. piszcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2015 Witam Prezentuje finałowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 A mnie się nie podobał do momentu rozpoczęcia brudzenia. Potem było coraz lepiej, a na końcu wyszło bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2015 Dzięki za pozytywne opinie. Jak będą jakieś negatywne, też przyjmę na klatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi