Marcinej Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 MiG-23 (ros. МиГ-23 oznaczenie NATO: Flogger – biczownik) – radziecki samolot odrzutowy o zmiennej geometrii skrzydeł, zaprojektowany jako myśliwiec, lecz później wykorzystywany w różnych wersjach jako samolot wielozadaniowy. Przez pilotów nazywany niekiedy żartobliwie "pterodaktyl". Używany był w ZSRR. Wersja MiG-23MF znalazła się na wyposażeniu armii krajów Układu Warszawskiego oraz Algierii, Iraku, Kuby i Libii. Przyjemny w budowie wypust Trumpetera, wzbogacony żywicami i blaszkami Eduarda i Airesa, rurka pitota od Mastera i kalkomania Montexu. Popsikany farbkami Gunze. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Bardzo się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 model bardzo ładny tylko nie jestem przekonany do R-3R pod kadłubem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 8 Września 2014 Autor Share Napisano 8 Września 2014 model bardzo ładny tylko nie jestem przekonany do R-3R pod kadłubem.... Tak wiem, pod kadłubem przeważnie widuję się R-60, ale dowiedziałem się że rakiety R-3 lub R-13 również można podczepić. Były spotykane w początkowej fazie eksploatacji, a później najczęściej podczas strzelań na poligonie w Ustce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Piękny model, gratuluję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 model bardzo ładny tylko nie jestem przekonany do R-3R pod kadłubem.... Tak wiem, pod kadłubem przeważnie widuję się R-60, ale dowiedziałem się że rakiety R-3 lub R-13 również można podczepić. Były spotykane w początkowej fazie eksploatacji, a później najczęściej podczas strzelań na poligonie w Ustce. Niby tak, ale w tej konfiguracji to się nie zdarzało .Możemy troche to zmienić o ile autor ma taką wolę i istnieją ku temu możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 8 Września 2014 Autor Share Napisano 8 Września 2014 Niby tak, ale w tej konfiguracji to się nie zdarzało .Możemy troche to zmienić o ile autor ma taką wolę i istnieją ku temu możliwości. Oczywiście, jestem otwarty na propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Jak dla mnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 I przyzwoity model wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Samolot okropny, model bardzo udany ;) Szczególnie podoba mi się osłona radaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 No i fajny.Co to za kolor na osłonie radaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 9 Września 2014 Autor Share Napisano 9 Września 2014 No i fajny.Co to za kolor na osłonie radaru? Jest to mieszanka farb C308 i C337, nie jestem w stanie dokładnie określić proporcji bo robiłem to na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 No, w końcu go pokazałeś. Piękny. Widzimy się w Łasku.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 9 Września 2014 Autor Share Napisano 9 Września 2014 Widzimy się w Łasku.... ? Taki jest plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Widzimy się w Łasku.... ? Taki jest plan No to oby wypalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Podoba się - bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Podoba mi się _____________________________________________________ Na warsztacie: Lancaster Mk.I - Revell + kalka Techmod + lufy km - Aires 1/72 Samochód pancerny WZ. 34 - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Gdzieniegdzie preshaiding za bardzo widoczny ,gdzieniegdzie postshaiding za bardzo wyrazisty,ale co tam,świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepan2264 Napisano 14 Lipca Share Napisano 14 Lipca siemka jak coś to odpowiednik tego modelu stoi na stacji paliw besku z dokłanym numerem 122 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Lipca Share Napisano 23 Lipca Bardzo ładnie wykonany , podoba się strasznie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi