Lipstein Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Za jakiś czas na tapetę trafia wspomniany model. Potrzebuję do niego kalek i blaszek Eduarda. Chętnie odkupię, ewentualnie proszę o wskazówkę, gdzie tych blaszek szukać? Obecnie jest tak, jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Obok Willysa Jeepa i Chevroleta 30cwt to jedyny pojazd z II w.św., który toleruję Bardzo porządnie wygląda na tym zdjęciu "sprzed", więc weź Pan nie zepsuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Jakoś wolę kołowe pojazdy bardziej niż gąsienicowe więc podglądam z dziecięcą radością ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Zrób zdjęcie na koniec całej wyremontowanej bandy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Nie omieszkam, a jestem już chyba na półmetku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 No widzę że sezon remontowy w pełni .Pytasz o blaszki do niego? Moje Hobby Misiu Moje Hobby.No może nie do Italeri ale do AFV dostaniesz na pewno.A nie zapomnij też o tabliczkach .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Największy wybór blach jest chyba na saharahobby.pl włącznie z tymi do specyficznych pojazdów. Spróbuj tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Listopada 2014 Autor Share Napisano 25 Listopada 2014 Zdecydowanie kupię blaszki do tego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Spróbuj tutaj : http://frank-modellbau.de/Fotoaetzteile-35/1-35-Fotoaetzteile/Eduard-35610--WC-56-57-Staff-Car-fuer-ITALERI--1-35.html Według informacji na stronie blachy są dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Listopada 2014 Autor Share Napisano 26 Listopada 2014 Kurde, na tej blaszce są prawie same elementy, których nie zamierzam użyć... Nie ma np osłony chłodnicy, na której najbardziej mi zależy, chyba, że na fotce z tej strony jest tylko jedna blaszka z dwóch będących w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2014 Warsztat zawieszam, czekam aż dopadnę jakieś blaszki, choćby osłony chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2014 Długo nie wytrwałem z zawieszeniem warsztatu. pocieniłem błotniki, zlepiłem kastę w całość, przerobiłem deskę rozdzielczą dodając wskaźniki z filmu dołączonego do blaszek DUKW. Zrobię wersję "sztabówka", z pulpitem dla "wodza", ze złożoną przednią szybą i dachem, dodam tez parę drobiazgów z blaszek, które mi zostały z innych modeli frezik zjechał... Poszukuję zdjęcia tylnej części oraz lewej i prawej strony przedniego fotela, a raczej kanapy - ma ona w modelu takie dwie wystające po obu stronach wypustki, które nie są dobrze obfocone w zachowanych egzemplarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2014 Wczoraj poznęcałem się nad przednią szybką: pastwiłem się też nad światełkami odblaskowymi: wygląd kasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2015 Kurde, wszystkie elementy dorabiam na tzw. "oko" i nie wychodzi to tak, jak być powinno... Wieczorem relacja z postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Może nie w konwencji, nic merytorycznego nie podpowiem, ale wspieram i podglądam postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2015 Dzięki za dobre słowo! Żałuję, że nie pokusiłem się o zakup blaszek Edka ze strony którą polecił Wojtek, ale cóż, brnę dalej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmk Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Podziwiam, nie tylko umiejętności, ale tą świadomość, że warto zrobiony już model poddać totalnej rozpe..." by ponownie cieszyć się jeszcze piękniejszym, autentyczniejszym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Działaj. Nieźle sobie radzisz we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Rzadko prezentowany model, bardzo fajnie, że się za niego zabrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Bardzo podoba mi się ten remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2015 Dziękuję za doping! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 Po malowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Trochę naprzód: Ślad modulacji, mam nadzieję, że widać i się udało: Teraz zagadka: kupiłem lakier bezbarwny błyszczący MM i rozcieńczyłem go rozpuszczalnikiem Wamod. chciałem położyć go cienką warstwą pędzlem na masce i ta plama lakieru "wyżarła" warstwę lakieru Humbrol położonego wcześniej. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Może za szybko pomalowałeś a tamten się nie utwardził.Modulacja fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Kurcze, odstęp czasu to ze 24 godziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi