Skocz do zawartości

Dodge Staff Car Italeri, 1:35, kolejna rewitalizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za jakiś czas na tapetę trafia wspomniany model. Potrzebuję do niego kalek i blaszek Eduarda. Chętnie odkupię, ewentualnie proszę o wskazówkę, gdzie tych blaszek szukać?

Obecnie jest tak, jak było

Dodge%2BWC%2B56%2BItaleri%2B%282%29.JPG

Napisano

Obok Willysa Jeepa i Chevroleta 30cwt to jedyny pojazd z II w.św., który toleruję Bardzo porządnie wygląda na tym zdjęciu "sprzed", więc weź Pan nie zepsuj

Napisano

Jakoś wolę kołowe pojazdy bardziej niż gąsienicowe więc podglądam z dziecięcą radością ;)

Napisano

Nie omieszkam, a jestem już chyba na półmetku!

Napisano

No widzę że sezon remontowy w pełni .Pytasz o blaszki do niego? Moje Hobby Misiu Moje Hobby.No może nie do Italeri ale do AFV dostaniesz na pewno.A nie zapomnij też o tabliczkach .Pozdrawiam M1A1(HA)

Napisano

Największy wybór blach jest chyba na saharahobby.pl włącznie z tymi do specyficznych pojazdów.

Spróbuj tam.

• 3 weeks later...
Napisano

Kurde, na tej blaszce są prawie same elementy, których nie zamierzam użyć... Nie ma np osłony chłodnicy, na której najbardziej mi zależy, chyba, że na fotce z tej strony jest tylko jedna blaszka z dwóch będących w zestawie?

• 2 weeks later...
Napisano

Warsztat zawieszam, czekam aż dopadnę jakieś blaszki, choćby osłony chłodnicy.

• 2 weeks later...
Napisano

Długo nie wytrwałem z zawieszeniem warsztatu. pocieniłem błotniki, zlepiłem kastę w całość, przerobiłem deskę rozdzielczą dodając wskaźniki z filmu dołączonego do blaszek DUKW. Zrobię wersję "sztabówka", z pulpitem dla "wodza", ze złożoną przednią szybą i dachem, dodam tez parę drobiazgów z blaszek, które mi zostały z innych modeli

IMG_4450.JPG

IMG_4451.JPG

IMG_4452.JPG

IMG_4453.JPG

IMG_4456.JPG

frezik zjechał...

IMG_4454.JPG

Poszukuję zdjęcia tylnej części oraz lewej i prawej strony przedniego fotela, a raczej kanapy - ma ona w modelu takie dwie wystające po obu stronach wypustki, które nie są dobrze obfocone w zachowanych egzemplarzach

Napisano

Wczoraj poznęcałem się nad przednią szybką:

IMG_4457.JPG

pastwiłem się też nad światełkami odblaskowymi:

IMG_4458.JPG

wygląd kasty

IMG_4459.JPG

• 2 weeks later...
Napisano

Kurde, wszystkie elementy dorabiam na tzw. "oko" i nie wychodzi to tak, jak być powinno... Wieczorem relacja z postępu prac.

Napisano

Dzięki za dobre słowo!

Żałuję, że nie pokusiłem się o zakup blaszek Edka ze strony którą polecił Wojtek, ale cóż, brnę dalej:

IMG_4461.JPG

IMG_4463.JPG

IMG_4464.JPG

IMG_4465.JPG

IMG_4466.JPG

IMG_4467.JPG

IMG_4468.JPG

IMG_4469.JPG

IMG_4470.JPG

IMG_4471.JPG

Napisano

Podziwiam,

nie tylko umiejętności, ale tą świadomość, że warto zrobiony już model poddać totalnej rozpe..." by ponownie cieszyć się jeszcze piękniejszym, autentyczniejszym modelem.

• 2 weeks later...
Napisano

Trochę naprzód:

IMG_4498.JPG

Ślad modulacji, mam nadzieję, że widać i się udało:

IMG_4499.JPG

IMG_4500.JPG

Teraz zagadka: kupiłem lakier bezbarwny błyszczący MM i rozcieńczyłem go rozpuszczalnikiem Wamod. chciałem położyć go cienką warstwą pędzlem na masce i ta plama lakieru "wyżarła" warstwę lakieru Humbrol położonego wcześniej. Dlaczego?