Skocz do zawartości

F-16CJ \\ 1:48 \\ Tamiya+Edek \\ rozrywkowo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 288
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co ciekawe w tych modelach Tamki zbiorniki podskrzydlowe jak i podkadlubowy, chyba ze zamiast zbiornika podwiesi sie zasobnik tez mozna zdjac...

Napisano

Teraz już wiem czemu ten model jest tak drogi. Nie chodzi o jakość wyprasek, to TEN śrubokręt dołączony do zestawu . Produkt wykonany w oparciu o najnowocześniejszą japońską myśl techniczną, przywodzi mi na myśl arcykosztowne garnki pewnej firmy dbające o nasze zdrowie i niemalże zastępujące kucharza

Napisano

Ja tam się nie znam, bo to mój drugi model ale bez klejenia, dociskania, przesuwania i innych "gupot" tak to siedzi... "Wzdłużnie" jest ok...

Kad1420ub002_zps5023c991.jpg

Napisano
Doris - szczelina między sterem kierunku, a statecznikiem pionowym jest prawidłowa.

Czym łoszowałeś linie?

Dzięki... Z tą szczeliną to już wiem... Linie są przeciągnięte czarnym PigmaMicron'em.

Pozdrawiam

Napisano
Linie są przeciągnięte czarnym PigmaMicron'em.

Zdradzisz wreszcie w jakim celu?

Napisano
Linie są przeciągnięte czarnym PigmaMicron'em.

Zdradzisz wreszcie w jakim celu?

Ale dlaczego w jakimś tajemniczym celu? Przecież linię się przeciąga... To standardowa procedura

Napisano

Standardowa procedura przewiduje przeciaganie linii po nałożeniu bazy, a tu widzę że nawet podkładu nie ma? ;)

Napisano

Przeciąga się linę, a nie linię...

Dorotka zabrał się za latawce i bardzo mi się oba warsztaty podobają- sposobem przekazu i luzem paskudnym wręcz

Napisano
Przeciąga się linę, a nie linię...

A nieprawda! Stosowne wyjaśnienie w linku: http://nowosci.com.pl/150702,Przeciaganie-linii.html Z drugiej strony link jest z Torunia to nie wiem czy się liczy

Dorotka zabrał się za latawce i bardzo mi się oba warsztaty podobają- sposobem przekazu i luzem paskudnym wręcz

W sumie nikt tu elektrowni atomowej nie buduje, to czym się stresować

Napisano
Lep tego "efa" ku chwale Forum.

Staram się już cały tydzień ... Aż zmęczony jestem, kiedy pomyślę, że jeszcze ze dwa tygodnie, go robić będę...

Napisano

Czy Szanowni doktorzy/doktoranci tematu F-16 mogliby mnie upewnić w przekonaniu, że nos (a może nosek, noseczek) od bloku 52, co go Edek daje do radarowego zestawu mogę zastosować w bloku 50? Na mój gust (którego nie mam), to one identyczne są?

I kwestia druga... Któryż to zestaw Mastera pasuje do tej mojej "F-16"?

Nie ukrywam, że choć umiem korzystać z wyszukiwarki to strasznie się ostatnio rozleniwiłem, stąd też będę wdzięczny za podpowiedzi/odpowiedzi/sugestie/supozycje inne takie...

Pozdrawiam

Nos Eduarda tak się przedstawia (wszystko na niby klej):

Kad1420ub007_zps8b9e68a5.jpg

Napisano

Co do samego nosa /oslony radaru to mysle ze to nie ma zadnego znaczenia czy to Block50 czy 52,roznica moze byc ew tylko w samej antenie radaru. Co do zestawu Mastera to napewno bedzie pasowacl ten do F-16 bo Master nie dzieli swoich zestawow na poszczegolne wersje F-16 bo nie ma takiej potrzeby...