Dorotka Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 W tak zwanym między czasie znany producent dostarczył ogumienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Oponki trzeba wyciąć na wylot. Felgi podwozia głównego sporo podszlifować. Uważaj na przednią felgę bo jest bardzo cieniutka i można łatwo zepsuć przy odcinaniu kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Oponki trzeba wyciąć na wylot. Felgi podwozia głównego sporo podszlifować. Uważaj na przednią felgę bo jest bardzo cieniutka i można łatwo zepsuć przy odcinaniu kostki. Dzięki Z tym, że trzeba wyciąć na wylot to bym się chyba nie kapnOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Idę spać ... Dzięki za te uwagi! Zmobilizowaliście mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 No dobra... Jakoś się z tym badziewiem uporałem... Faktycznie wygląda to lepiej.... Ale wieczór zmarnowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Kumpel z pracy kiedyś modelarstwo redukcyjne podsumował zdaniem: "Kawał dobrej, nikomu nie potrzebnej roboty." Tak a propos zmarnowanego wieczoru ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 Kumpel z pracy kiedyś modelarstwo redukcyjne podsumował zdaniem: "Kawał dobrej, nikomu nie potrzebnej roboty." Tak a propos zmarnowanego wieczoru ;) No wiesz zmarnowany nie był - z przekory napisałem - choć i tak model idzie na stałe na płytę lotniskową więc i tak nic nie będzie widać ... Ale było fajnie to paćkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 Oryginalnie konfiguracja jest taka: Mam na teraz i na sucho: Wychodzi na to, że brakuje mi szpejów elektroniki na kadłub... Czy ktoś może mi podać precyzyjne nazwy tego badziewia? A może ktoś to ma i się chce na coś "pomieniać' albo się pozbyć za piwo lub wódkę? ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 No to tak: 1. Zbiorniki i skrajne pylony mają zły kolor 2. W AIM-120 brakuje ci stateczników. Jak nie masz to łatwo dorobić z polistyrenu. 3. Przód AIM-9X jest w kolorze grafitowym a nie reszty pocisku. 4. Popracuj nad geometrią modelu. Pylony krzywo wkleiłeś. Żeby nie było, że sama krytyka to powiem, że ładne tło do zdjęć. A tak na serio to Sniper XR można było jeszcze niedawno tanio kupić w Luckymodel z darmową wysyłką lotniczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 No to tak: 1. Zbiorniki i skrajne pylony mają zły kolor 2. W AIM-120 brakuje ci stateczników. Jak nie masz to łatwo dorobić z polistyrenu. 3. Przód AIM-9X jest w kolorze grafitowym a nie reszty pocisku. 4. Popracuj nad geometrią modelu. Pylony krzywo wkleiłeś. Żeby nie było, że sama krytyka to powiem, że ładne tło do zdjęć. A tak na serio to Sniper XR można było jeszcze niedawno tanio kupić w Luckymodel z darmową wysyłką lotniczą. No to tak: Ad. 1. Zbiorniki i skrajne pylony mają dobry kolor - Tamka to dobry producent i ma ładny kolor plastYku. Różowy to bardzo ładny kolor. W oryginale te pylony są strasznie ponure a u mnie są w pytę! Ad. 2. A nie mogę przykleić tych z modelu? Ad. 3. Mam ołówek poradzę więc sobie. Ad. 4. Pylony wkleiłem na Maskol. To dobry klej, bo można później kręcić elementami. Tło do zdjęć jest bardzo ładne. Powiem nawet, że świetne! Jestem z niego strasznie zadowolony i będę je stosował także przy innych modelach! A tak na serio Dzięki za podpowiedź co do Snipera... A jak te podkadłubowe bajery się nazywają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 Jeśli pytasz o to co zwisa pod pyskiem eFa niczym ślina zboczeńcowi to jest to HARM Targeting System znany też w niektórych kręgach jako AN/ASQ-230.Jak sama nazwa wskazuje, służy pośrednio do zadawania szkód (harm) radarom i ich obsłudze. 230 czy 213? Bo rozumiem, że są różnice (zewnętrzne)? W modelu mam 213 i to nie na tą stronę na którą potrzebuję .... To drugie jak udało się ustalić to zasobnik AN/AAQ-33 Sniper... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 213 naturalnie - typo error. Snipera mam ewentualnie (z zestawu Hasegawy)... Będę Ci płakał jak nie wykołuje go gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Pod skrzydłem na zdjęciu masz jeszcze TCTS pod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 Uporządkujmy... Ma być tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Ja mam zbyteczne zasobniki na obie strony wlotu powietrza z Tamki... Jak wroce do domu to napisze Ci jakie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 Ja mam zbyteczne zasobniki na obie strony wlotu powietrza z Tamki... Jak wroce do domu to napisze Ci jakie... OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Wiec sie rozpedzilem i mam tylko jeden na wlot powietrza na jego prawa strone i nazywa sie AN/AAQ-28 LITENING II i mozesz go podwiesic z tym co Ty nasz z drugiej strony a drugi co mam to podkadlubowy, zamiast zbiornika paliwa AN/ALQ-184 ECM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 http://www.missiles.ru/_foto/ROCAirForceDay/ALQ-184%20ECM%20pod.jpg http://www.northropgrumman.com/Capabilities/LITENING/Slideshow/litening3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Dorotka ja posiadam coś takiego, jeśli, któryś z tych elementów by Ci się przydał, daj znać, oddam z miłą chęcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 zamiast zbiornika paliwa AN/ALQ-184 ECM O ile wiem taki lub podobny ALQ-119 jest w zestawie Tamiya. Na europejski obszar działań do konfiguracji bojowej bardziej nadawałby się jednak ALQ-131. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 No to tak: Ad. 1. Zbiorniki i skrajne pylony mają dobry kolor - Tamka to dobry producent i ma ładny kolor plastYku. Różowy to bardzo ładny kolor. W oryginale te pylony są strasznie ponure a u mnie są w pytę! Ad. 2. A nie mogę przykleić tych z modelu? Ad. 3. Mam ołówek poradzę więc sobie. Ad. 4. Pylony wkleiłem na Maskol. To dobry klej, bo można później kręcić elementami. w kategorii Złote Usta Modelwork masz "czempionat" Umarłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 w kategorii Złote Usta Modelwork masz "czempionat"Umarłem Cóż... Przeczuwałem, że będę sławny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Doris, dość popadania w samozachwyt, bo już łzy wzruszenia zalewają mi oczy. Ciapaj relaksacyjnie dalej tego Efika, ciapaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Cóż... Przeczuwałem, że będę sławny ...to było Twoim przeznaczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 Doris, dość popadania w samozachwyt, bo już łzy wzruszenia zalewają mi oczy.Ciapaj relaksacyjnie dalej tego Efika, ciapaj!!! Ciapam i ciapam... Tym bardziej, że jest co ... Tamka postanowiła chyba pobić rekord w śladach po wypychaczach umieszczonych w przedziwnych miejscach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi