kalisz76 Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Witajcie. Nie jestem nowy na forum, ale pierwszy raz coś pokazuję. Jest to luźna scena pokazująca wciąż niegasnący konflikt izraelsko-palestyński. Miłego odbioru. Hej. created by Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 (edytowane) No niestety pomimo wykonania wszystkich czynności zdjęcia się nie załączyły. No nie, jednak się załączyły. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Zdjęcia są do obejrzenia tu: https://plus.google.com/u/0/photos . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Zdjęcia są do obejrzenia tu: Szkoda tylko, że aby je obejrzeć trzeba być zarejestrowanym użytkownikiem "google+"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 No niestety pomimo wykonania wszystkich czynności zdjęcia się nie załączyły. Post do usunięcia.Nie wiem jakie czynności wykonałeś, bo słowo „wszystkie” jest mało precyzyjne.Zdjęcia są do obejrzenia tu: https://plus.google.com/u/0/photos .Powyższy link przekierowuje mnie do moich zdjęć' date=' a nie twoich.Trzeba wejść do picasa bez przekierowywania do google+, a następnie iść tropem z wątku o wrzucaniu zdjęć (proszę, niech ktoś przypomni link do tego wątku). Ja akurat robię to ręcznie . Może się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Będę próbował. Nie mogę znaleźć wątku o wklejaniu zdjęć. Ktoś tam komuś radził aby zaczerpnąć zdjęcia z Google+ byłego Picasa więc tak zrobiłem. No i wyszło jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 No i udało się wkleić zdjęcia choć nie było to takie proste. Dzięki kjp_a_man za wskazówkę. Bez twojej pomocy nic bym nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 No i udało się wkleić zdjęcia choć nie było to takie proste. …Warto było — jest na co popatrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prowler27 Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Masakrycznie cienkie wyszły ci te ściany są o dużo za cienkie ale reszta dioramy naprawę fajne i bardzo ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Niestety budynek to zestaw Airfix zakupiony przez internet w ciemno. Jak zobaczyłem te ściany to się przeraziłem. Niestety nie dało się z tym nic zrobić. Musiałbym to wyrzucić i myśleć o czymś innym. Szkoda było. Trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Trzeba było wyrzucić, psują cały efekt, ale masz potencjał. A czołg podjechał pod drzewo szukając min i wycofał ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Na żydowskiej pancerce to ja się nie znam , więc merytorycznie nie mogę oceniać, scena super ,ale jak napisał kolega Seb czołg niepotrzebnie trałuje komuś ogródek, i ci stojący to nie Żydzi tylko Amerykanie (nie sądzę żeby armia izraelska używała smarownic M3 skoro mają własne UZI) hełmy czołgowe też raczej nie koszerne , a w walce z Palestyńczykami nie sądzę żeby przydały się im maski p.gaz . Musisz poświęcić więcej uwagi na stronę merytoryczną .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 Jeżeli chodzi o trałowanie komuś ogródka to zamierzenie było całkiem inne. Spontanicznie w czasie budowy wyrosło drzewko, a gleba była już wygnieciona trałem. Ale czy tak do końca jest to niemożliwe? W poszukiwaniu figurantów izraelskich pancerniaków takowych nie znalazłem. Padło na zestaw Amerykańców, którzy wydawali się być najbardziej zbliżeni do Izraelitów. Jeżeli chodzi o merytoryczną stronę to jestem świadomy niedociągnięć, trochę z premedytacją bo diorama robiona na pełnym luzie. Mimo wszystko jest to moja najlepsza praca, która sprawiła mi dużo przyjemności podczas budowy i teraz cieszy oko. I basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Bardzo fajne. Podoba mnie się. Stronę merytoryczną pominę bo sam mam z nią często problemy. Jedyne co mi się nie widzi to masa tych kamieni imitujących gruz. Są za równe, za jednakowe, poza tym skąd się wzięły skoro ściany takie cienkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 ...poza tym skąd się wzięły skoro ściany takie cienkie? No właśnie, to bardzo razi na zdjęciach. Wygląda to trochę jakby wymurowane z cegieł na wozówce To niestety częsty mankament murów z gotowych zestawów - kiedyś kupiłem fragment ruin kamienicy z Italeri i mur miał grubość "kartki" (zeszła masa szpachli żeby to jakoś przyzwoicie wyglądało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 16 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2014 Trudno, stało się. Te mury robiłem z pełną świadomością ich niedoskonałości. Długo się zastanawiałem co by z tym zrobić, szpachlować, doklejać gips, ale w tej sytuacji równie dobrze mógłbym te mury stawiać sam od fundamentu. Kiedy już mi ciśnienie zeszło machnąłem ręką i robiłem takie jakie są. Kolejna nauczka na to, że nie kupuje się kota w worku. Z Miniartem nie ma tego problemu. Dostaje się dwie vacu formy i klei z nich gruby mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Bardzo przyjemna w odbiorze diorama. Dobra dbalosc o szczegoly i czyste staranne wykoanie. Zdecydowanie widac potencjal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi