Jamat Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Jest to model, który w zasadzie powstaje w ramach konkursu na PancernymKlinie ale postanowiłem i tutaj co nieco wrzucić. Przybudowie wykorzystam trochę dodatków, które są na zdjęciach a także ruchome gąski AFV Club, skrajniki RB Model, gaśnice i koła Panzer Art i parę innych pierdół. Oczywiście trochę dodam od siebie. Cóż to tyle, życzcie mi powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Ładnie i na bogato. Stołek bajer. Szkoda że trzeba się będzie strasznie naginać aby go zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2014 Czołem No i zapomniałeś pomalować obrotomierz na desce, ma czerwone i zielone pola http://s203.photobucket.com/user/kimikobo/media/251dash.jpg.html http://www.warrelics.eu/forum/attachments/germany-ww1-ww2-armour-artillery-vehicles/24425d1231719143-sdkfz-251-vision-block-ade-251-5.jpg to tak na szybko dwie fotki co i jak... Zaglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 20 Grudnia 2014 Piknie Panie :-) Oglądam dalej :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Jamat - super model się zapowiada. Siadam obserwować bo zapowiada się na bogato. Chociaż nie moje tematy bo ja z pancerki tylko DAK Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony wykończeniem wyprasek bo wygląda na dobrą jakość - nie miałem jeszcze w rękach nic z AFV Super ten fotel Te sprężynki to własna robota czy też były w "blaszkach" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Bardzo mi się podoba to co pokazujesz. Trzymam kciuki za szybki i równie efektowne postępy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 ... ale postanowiłem i tutaj co nieco wrzucić.. Tak tak tutaj jak najwięcej. Super i bogato! Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Dzięki wszystkim za pozytywny odbiór. JamatJestem bardzo pozytywnie zaskoczony wykończeniem wyprasek bo wygląda na dobrą jakość - nie miałem jeszcze w rękach nic z AFV Super ten fotel Te sprężynki to własna robota czy też były w "blaszkach" ? Jest jeden z starszych wyrobów AFV co jednak niestety widać w porównaniu z nowszymi wyrobami tego producenta. Sprężyny na fotelu są od Abera ale gdzieś, kiedyś widziałem jak gość zrobił to przy użyciu drutu i szpilek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Skromne update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Driverowi brakuje otwartego okna ,co by sobie mógł "zimny łokieć"wystawić! a ogólnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 Cóż to ostatnia aktualizacja w tym roku. Wymieniłem zestawowe gaśnice na żywiczne od panzerartu i dodałem kilka kabelków dochodzące do radia, resztę dodam po pomalowaniu wnętrza. Pozostaje mi życzyć wszystkim szczęśliwego nowego roku i aby był lepszy niż mijający:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Nic tylko kibicować i oczekiwać na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Stycznia 2015 Share Napisano 1 Stycznia 2015 Pięknie ci to wychodzi. Czy szofer to jakiś żywiczny gotowy wyrób jakiegoś producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2015 Świetne to wnętrze! Bardzo dużo detali, kibicuję dalej! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2015 Pięknie ci to wychodzi. Czy szofer to jakiś żywiczny gotowy wyrób jakiegoś producenta? Figurka to wyrób Dragona 6275, tylko główkę wymieniłem na Horneta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2015 Witam wszystkich. Wnętrze właściwie ukończone i mogę brać się za malowanie . Zgodnie z sugestiami poprawiłem kilka rzeczy. Usunąłem te śmieszne imitacje spawów jakie nam AFV zafundował. Spawy odtworzę gdy tylko skleję górę z dołem. Panzergrenadier z wermachtu w spodniach od ss. Postanowiłem otworzyć tylne drzwi w pojedzie i aby nie raziły swą grubością wymieniłem je na HIPS 0,5mm. W tygodniu położę podkład z humbrola i po dwóch-trzech dniach zacznie się zabawa z malowaniem wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 To teraz się będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2015 Witam Kolejna porcja fotek. Jak widać doszła armata z pancerną nadbudówką jak i lewe zasobniki. Tutaj mamy działo. Zdecydowałem się na wymianę jednoczęściowej metalowej lufy AFV Club na rodzimy wyrób Abera ze względu na lepszą jakość tego ostatniego. MG-42 jest od Dragona w wersji Gen2. Zasobniki trochę pogiąłem dla zwiększenia realizmu miniaturki. Jeden pozostanie bez pokrywy ze względu moje nieudolne wyginanie zawiasów i ich wyłamanie. Podstawa i antena są od Panzer Artu I to koniec w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Super ci ten "składak" wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 ********* ********* i jeszcze raz ******. Tak bywa jak kilka abteilungów spada na model Po kilku godzinach (przy których drugie tyle elementów odpadło) udało mi się wszystko naprawić. Oczywiście w otwartych zasobnikach nie mogła wiać pustka, więc nawrzucałem kilka szmat i pierdół. A z tych elementów jestem najbardziej zadowolony. Błotniki Abera zlutowałem w całości przy użyciu lutownicy kolbowej nawet śruby i inne małe elementy. Podniszczyłem jeden błotnik. Widać tutaj, że jeszcze lutowanie nie wychodzi mi czysto. Z nudów zrobiłem ruchome zawiasy. Krzywą lampę poprawiłem po zrobieniu zdjęć. MG 34 podrasowałem przy użyciu Abera. Pracujące gąski od AFV Club prawie ukończone o dziwo nie rozpadają się. Zagracam wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Imponująca robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Pełen podziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Zboczeniec!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 Takie znęcanie się nad sobą na pewno nie jest normalne, ale kto tu na tym forum jest do końca normalny... Praca z blaszkami - pierwsza klasa. Podziwiam za lutowanie, szczególnie lutowanie klipsów do wyposażenia dodatkowego, mi albo się zlutują tak, że są nieruchome albo się rozpadają. Nigdy jeszcze się nie porwałem na lutowanie dodatków do lufy MG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 Szczena mi opadła.... R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi