Adrianowro Napisano 22 Stycznia 2015 Share Napisano 22 Stycznia 2015 Witam Równoczesnie z Apokalipsą (dział SF) tworzę sobie taką paskudę.... Z racji tego że od jakiegoś czasu jestem na etapie zmiany zawodu Trzeba by zrobić coś w kolejowym temacie w lekko zimowym klimacie..... Model to Hobby Boss, drezyna UM,armatka Zvezda, reszta jak na razie samoróbka.... Zasiek węglowy wymaga jeszcze przedniej "ściany" Do zrobienia wózki węglowe i drobne oporządzenie i sam dźwig.... Płoza do hamowania wagonów, będzie kilka w stojaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Zapowiada się pięknie. A nawet więcej niż zapowiada. Jest piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Kurczę, już myślałem, że będzie cuś steampunkowego...ale dobre i to ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 To będzie zwykłe Br52? Jak tak to bardzo fajnie. Taka mnie tylko refleksja nasza, że strasznie w tej kompozycji wszystko jest takie równoległe i prostopadłe. Lekko kamufluje się ten piękny parowóz w tej podstawce. Jak malujesz lokomotywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2015 Generalnie projekt był dużo większy ale ze względów finansowych duża podstawka na razie jest na boku. Tam było mniej równolegle.... Kusi mnie to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Bardzo fajne malowanie. Kiedyś parowóz z kolejki elektrycznej przemalowałem w bardzo podobny schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 To niech cię nie kusi, tylko ją tak pomaluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Prawo Jazdy na parowóz robi nie mniejsze wrażenie niż diorama w budowie. Będę zaglądał i pokaże "wykolejeńcom" w robocie, że nie tylko TT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 24 Stycznia 2015 Share Napisano 24 Stycznia 2015 Zapowiada się ciekawie 3 zdjęcie meeega Jak oceniasz składalność tej drezynki z UM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2015 Zapowiada się ciekawie 3 zdjęcie meeega Jak oceniasz składalność tej drezynki z UM? A nie spodziewałem się za wiele ale mile zaskoczony zostałem. Mydelniczkę złożyłem w jeden dzień...i nie nadenerwowałem się tak jak przy składaniu parowozu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Tender..... Od razu tłumaczę ...biały nalot na bokach to puder z rękawiczek a nie niedomalowanie.... Usunę jak farba dobrze wyschnie. Poczekam aż to ładnie wyschnie i zacznę malowanie podwozia i ogólne męczarnie... Brakuje również przewodu hamulcowego z tyłu, bo do końca nie wiem czy nie dojdzie jakiś wagon...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Dalszy ciąg wypocin... Nadszedł czas aby wykonać samą budę dźwigu, którą zrobiłem z balsy. Brakuje samego ramienia dzwigu, dachu i kątowników metalowych łączących całość w kupę. Obecny kolor będzie wyłaził z pod łuszczącej się farby głównej i tu zastanawiam się czy nie dać jakiś kolor dla kontrastu: Ciemny niebieski lub czerwony ( oczywiście wypłowiały ) czy iść po prostu w szary W środku jest również sam mechanizm z elementów zegarka i polistyrenu Drzwi to kawałek blaszki, lampa to kawałek szpatułki do uszu i drucik Drezyna czeka na zimowy kamuflaż Węgiel w zasieku to prawdziwy wegiel + piasek + jakiś dziwny granulat do sprzątania oleju na lokomotywowni Postanowiłem że stacja będzie opuszczona a IWAN będzie szukał skarbów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Jak kolejowo to zasiadam. Już wygląda super zobaczymy dalej. Kozioł oporowy coś mi nie teges wygląda. Ładne prawko masz. Na czym będziesz śmigał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Jak kolejowo to zasiadam. Już wygląda super zobaczymy dalej.Kozioł oporowy coś mi nie teges wygląda. Ładne prawko masz. Na czym będziesz śmigał? Kozioł jeszcze nie obsypany do końca, będę się rozbijał niebieskimi ;) Pomimo utrudnień spowodowanych odłączeniem prundu na dzielni, wypociłem wstępnie budę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 "Węgiel w zasieku to prawdziwy wegiel + piasek + jakiś dziwny granulat do sprzątania oleju na lokomotywowni " No ładnie, ledwo papir zrobiony, już się z zakładu pracy na potęgę wynosi. Ale diorama niezgorzej się zapowiada, choć wolałbym od relacji tekstowej "W środku jest również sam mechanizm z elementów zegarka i polistyrenu " jakieś foto czy ryciny ;) Daszek na budce ma imitować blachę, papę czy cuś jeszcze inszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 "Węgiel w zasieku to prawdziwy wegiel + piasek + jakiś dziwny granulat do sprzątania oleju na lokomotywowni " No ładnie, ledwo papir zrobiony, już się z zakładu pracy na potęgę wynosi.Ale diorama niezgorzej się zapowiada, choć wolałbym od relacji tekstowej "W środku jest również sam mechanizm z elementów zegarka i polistyrenu " jakieś foto czy ryciny ;) Daszek na budce ma imitować blachę, papę czy cuś jeszcze inszego? Miałem oficjalną zgode na słoik tego granulatu A mechanizm mam utrwalony ale na focie z fona ..więc słaba.... Dach chyba był z papy, choć do końca nie wiem, bo na żywo nie widziałem... Generalnie bedzie miał śnieg i sople jeszcze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Ładne prawko masz. Na czym będziesz śmigał? ...będę się rozbijał niebieskimi ;) Masz na myśli nowe pociągi IC na "P"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 5 Lutego 2015 Autor Share Napisano 5 Lutego 2015 Ładne prawko masz. Na czym będziesz śmigał? ...będę się rozbijał niebieskimi ;) Masz na myśli nowe pociągi IC na "P"?? hehheheheh nie Cargo Powoli wchodzę z kolorami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Cargo mówisz no tak nie pomyślałem. Świetnie ta budka wygląda. Ciężko mi sobie wyobrazić jak na to nałożysz ramię dźwigu. Nigdy nie widziałem takiego cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Lutego 2015 Autor Share Napisano 6 Lutego 2015 Cargo mówisz no tak nie pomyślałem. Świetnie ta budka wygląda. Ciężko mi sobie wyobrazić jak na to nałożysz ramię dźwigu. Nigdy nie widziałem takiego cuda. Główne ramie idze przez szklarnię, łańcuch i dodatkowe "pręty" przez dach... Kolejny kroczek, oby zdążyć na Bytom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 Bardzo efektowne. Już się cieszę, na oglądanie gotowca w Bytomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Coraz ciekawiej się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Brawo, co prawda wcześniej widziałem na FB, ale zacznijmy podpatrywać tutaj. Adrianie gdzie pelotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Brawo, co prawda wcześniej widziałem na FB, ale zacznijmy podpatrywać tutaj. Adrianie gdzie pelotka? Pelotka czeka na lufę, tą co założyłem była zła :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi