Solo Napisano 25 Maja 2015 Autor Share Napisano 25 Maja 2015 Kupuj bo potem nie będzie... Skończyłem w 100% wszystkie podwieszenia, włącznie z pylonami: malowanie, washowanie i brudzenie. Teraz gotowe będzie czekać sobie na finałowy montaż. Z pylonu do Exoceta może nie jestem dumny, ale... jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 Pewnie podczas cofania . Taki zarcik z rana po prze... dyzurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 26 Maja 2015 Share Napisano 26 Maja 2015 bardzo eleganckie, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Maja 2015 Autor Share Napisano 26 Maja 2015 Fajnie to wygląda z jednym małym "ale". O ile pionowe i i te skierowane w tył zacieki na zbiornikach są oczywiste, to nie mogę ogarnąć jak mogły powstać te skierowane w kierunku lotu. A gdzie widzisz te skierowane do przodu, bo ja nie mogę ich dostrzec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Maja 2015 Autor Share Napisano 29 Maja 2015 Maszyna powolutku zmierza w kierunku finału. Rozleniwiłem się mocno i jakoś tak z doskoku robię to i owo. Na razie Rafale dostał podkład, który pokazał jak niewiele poprawek musiałem poczynić, co bardzo mnie ucieszyło. Na razie model czeka na kąpiel, a potem preshading. Na próbę pomalowałem kolorem bazowym "uszy" myśliwca - tak to mniej więcej będzie wyglądało od strony kolorystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2015 Pierwszy etap preshadingu za mną. Rafale ma od groma paneli i linii podziału, więc roboty było co niemiara. Teraz biorę się za kolorowanie tego co w środku, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 O stary ale miałeś dziergania aerografem. respekt... czekam niecierpliwe na kolory.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 będziesz coś rozjaśniał?? czy na pos. pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 Nie rozumiem pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 marmurek lub podobne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 Oj znacznie więcej niż marmurek. Planuję przede wszystkim bardzo mocno pokolorować (różne kolory i odcienie szarości) poszczególne panele i klapy inspekcyjne etc., do tego trochę smużenia na skrzydłach, do tego marmurek (wielokolorowy) na dużych powierzchniach, do tego brązy na spodzie w okolicach silników, etc. Ufff.. Robię to wzorując się na pewnym warsztacie F-16, z którego staram się czerpać pomysły i inspiracje. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale chcę aby ten preshading był jak najsolidniejszą bazą różnicującą powierzchnię. Jeśli wyjdzie mi to co myślę że wyjdzie, to samo malowanie powinno być już prosta robotą z górki. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 No i preshading gotowy. Mam tylko nadzieję, że nie przekombinowałem, ale czasami trzeba zaryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Solo, powiem jedno szacuneczek za cierpliwość ...czekam na efekty końcowe i czerpie inspirację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 Też się sam sobie dziwię. Ale dzięki, mam tylko nadzieję, że ta praca włożona w ten preshading da zadowalający efekt po pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Dawaj już ten kolor, nie trzymaj w niepewności :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 To nie tak od razu, najpierw muzę do tego psychicznie dojrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Miałbym pomysł na następny model dla Waszmości oczywiście jeśli byłbyś łaskaw mej sugestyji wysłuchać oczywiście w jedynym słusznym malowaniu Od zawsze kocham pasjami tę maszynę... a po twoim Drakenie byłby ładny komplet Skądinąd wiem, że farby już sie robią bo sam juz zamówiłem do KV-107 szwedzkiego Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 Byłbym łaskaw, o ile to nie wiertelotełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Byłbym łaskaw, o ile to nie wiertelotełko. No wiesz, nie bądź złośliwy... ... juz dawno wiemy, żebyś wiatraka nie umiał zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Także bym taki chciał sobie sprawić ale niestety nie znalazłem w 1:32 i w tej sytuacji powracam na wschód ale Solo jak najbardziej w 1:48 coś takiego odnajdzie o ile w czeluściach pudełek już nie stacjonuje. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 Tak, tak - mam ten model na celowniku, ale nie jest on taki prosty do zrobienia, jak podpowiadają recenzje, choć to udana produkcja. No ale jeśli nawet kiedyś, to nie w tym kamo - nie jest to na moje nerwy jak na razie. W każdym razie decyzja została już podjęta jakiś czas temu, teraz będzie Hornet na szybko - bez zbędnych waloryzacji i masy dodatków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Ładnie wygląda po preshadingu. Może go nie maluj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 Czytam taką propozycję bodaj trzeci raz od wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2015 Pierwsze koty za płoty, czyli pierwszy etap malowania. Na razie po prostu położyłem bazę, być może (miejscami) jest zbyt cienka, ale to ocenię w świetle dziennym. Na razie Rafale bardzo mi się podoba. Teraz czas na lekkie rozjaśnienia paneli, a potem sól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Wporzo. Tylko trochę jasny. Dawaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi