karambolis8 Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 these two planes are just the beginning of our "Polish Wings" series! Czy może chodzić o coś innego, niż wrzesień 39? Świetna wiadomość! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Wiadomość byłaby świetną, gdyby chodziło o 1:48 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empeck Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Wiadomość byłaby świetną, gdyby chodziło o 1:48 Pytałem na fejsie, niestety nie mają w planie 1:48. :( Niemniej 1:72 też cieszy, im więcej polskich maszyn w jakiejkolwiek skali tym lepiej. Trend ostatnio jest bardzo pozytywny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Brawo IBG !! Zróbcie jeszcze Łosia !!! i Iskre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 Iskrę 1:72 zapowiada Arma, ale Łoś 1:72 by się bardzo przydał. Oraz RWD-5 i potomne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Czy wiadomo już coś więcej o premierze, miesiąc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepociufakers Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Brawo IBG !! Zróbcie jeszcze Łosia !!! i Iskre Jak popatrzeć na to co jeszcze IBG planuje: to może i inne polskie rarytasy w 1:72 się pojawią. Pzdr. Jaro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heilsberg Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Połowa roku, czerwiec mniej więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Butrycz Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 W czerwcu premiera RWD - 8 firmy IBG, a w czerwcowym numerze Scale Aircraft Modelling pierwsza relacja z budowy modelu z tzw. test shots.Dobra robota marketingowa IBG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Butrycz Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Niezła wtopa ze strony IBG !!! Właśnie przyniosłem do domu zakupionego RWD -8 pws i okazuje się, że kalki i instrukcja przewidują zupełnie innego "erwudziaka" niż atrakcyjny malunek na pudełku !? W środku mamy bowiem cywilnego SP-BHX zamiast wojskowego z numerem bocznym 26? Chyba stąd się wzięła cena bo pudło jest jak do modelu Łosia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepociufakers Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Niezła wtopa ze strony IBG !!!Właśnie przyniosłem do domu zakupionego RWD -8 pws i okazuje się, że kalki i instrukcja przewidują zupełnie innego "erwudziaka" niż atrakcyjny malunek na pudełku !? W środku mamy bowiem cywilnego SP-BHX zamiast wojskowego z numerem bocznym 26? Noo, to już niezłe przegięcie, nieładnie, tu się zawiodłem na ludziach z IBG. To już mistercraft do swoich RWD-8 potrafił dodawać kilka malowań, między innymi z szachownicami. No już myślałem, że profeska niezłą gęmbą, a tu bach, co innego na pudle, co innego w pudle. Tutaj panowie z IBG jest pole do poprawy - równamy w góre, nie w dół. ps. a może jest to ukłon w stronę Mistercraftu, żeby nabić im sprzedaż i zestawu kalek do RWD-8 z dodatkiem modelu;) Pzdr. Jaro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 "życie jest na pudełko czekoladek, nigdy nie wiadomo co się trafi" - Forest Gump. Tu IBG jest zamiennikiem (ersatz) dla czekoladek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Czuję się OSZUKANY .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiemlicz Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 A ja się cieszę, że w pewuesie są cywilne kalki. I to w dodatku SP- BHX Edycja Żeby było merytorycznie, inbox na żywo http://www.jadarhobby.pl/ibg-72502-172-rwd8-dwl-p-44035.html http://www.jadarhobby.pl/ibg-72501-172-rwd8-pws-p-44034.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenzan Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Ach, czemuż nie w 1:48 są te piękne płatowce :( Brałbym w ciemno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts