Stojkovic Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2015 Dzięki za kibicowanie. Przejściami się nie przejmuje, bo olejne farby powinny zrobić swoje. Jak wszystko się stonuje to powinien być jeszcze lepszy efekt. Najbardziej cieszy mnie modulacja kolorów na trzy osobne odcienie. Fajnie to na żywo się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2015 Z ambitnych planów zrealizowałem jedynie porządny wash i retusz narzędzi. Ale zawsze coś co mnie przybliża do końca budowy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Plany mają to do siebie - że są tylko planami. Bardzo fajne malowanie.Walcz dalej. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2015 Zastanawiam się jedynie, jaki kolor kół zapasowych upchac na stojakach na tylnej płycie. Skłaniam się ku piaskowym, choć rozważam tez mix z zielonymi. Nie chcę go ubabrać w błocie bo szkoda fajnego malowania na bokach wanny. Idea jest taka by raczej tylko przykurzyć. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2015 Model w zasadzie skończony. Teraz ostatnie prace nad podstawką z Johanem we własnej osobie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Bardzo fajny - delikatnie "zmęczony". Tylko Johan będzie Czy też załoga w całości. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2015 Johann plus jakiś jego kamrat W planach mam Hummela z Dywizji Hohenstaufen wraz z Sylvestrem Stadlerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2015 Witam w kolejnej odsłonie pracy nad osławionym Jagdpanzerem. Tym razem model już na podstawce, choć nie przymocowany (figurki już na stałe za to) by zrobić jeszcze ostatnie korekty w razie potrzeby. Proszę o wszelkie pomocne podpowiedzi, co by tu jeszcze ogarnąć. 2 h walczyłem z olejami ale chyba Oil Paint Rendering jakos u mnie nie zatrybił tak jak trzeba bo zbytnio zmian nie widzę... a łatwo zepsuć olejami ten efekt jaki już jest. Sesja foto wyszła bardzo kiepsko, ale już nie mam siły do tego aparatu. Muszę po prostu zainwestować w porządne stanowisko foto, bo tak to cała praca traci niemiłosiernie na tym... P.S. Teraz nieco wolniej uzupełniam relację, bo w minioną środę zostałem tatą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Fajny łowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Oczywiscie model bardzo ladny, podstawka i figury tez. fajnie wymyslona, prosta scenka ale tez wiele mowiaca. Teraz braki wychwycone przeze mnie: brazowy pas u zaloganta w stopniu szeregowego... Brazowe pasy tego typu (nie oficerskie) byly uzywane w zasadzie tylko w Luftwaffe. malo prawdopodobne, nawet pod koniec wojny, aby trafily w rece czolgisty. Kolor koszuli w/w czolgisty i rzeczonego dowodcy czolgu, bo rozumiem ze to co ma dowodca na sobie to koszula. Nie bardzo mi ten kolor pasuje. Poza tym, jezeli dobrze ogarniam, to jest ro 1945 i to na Pomorzu Gdanskim, na moje troche za lekko ubrani. Jezeli trafil z Kepy oksywskiej do Niemiec, to napewno via Hel, czyli bez sprzetu a jezeli tak to scenka musiala byc w okresie Marzec- Kwiecien, to nie za cieply czas na wybrzezu. niestety nie moge zobaczyc jak wygladaja naramienniki dowodcy, nie jestem pewien co do jego "kapralnosci" a i crusher w tym stopniu raczej watpliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Gratulacje dla Mamy i Taty. Jeżeli pierwsza pociecha to gwarantuję, że życie już nigdy nie będzie takie same... Będzie lepsze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 A no wlasnie, przepraszam za brak taktu, oczywiscie gratulacje. A ze sam jestem ojcem to wiem co to znaczy wiec szczere. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Oczywiscie model bardzo ladny, podstawka i figury tez. fajnie wymyslona, prosta scenka ale tez wiele mowiaca. Teraz braki wychwycone przeze mnie: brazowy pas u zaloganta w stopniu szeregowego... Brazowe pasy tego typu (nie oficerskie) byly uzywane w zasadzie tylko w Luftwaffe. malo prawdopodobne, nawet pod koniec wojny, aby trafily w rece czolgisty. Kolor koszuli w/w czolgisty i rzeczonego dowodcy czolgu, bo rozumiem ze to co ma dowodca na sobie to koszula. Nie bardzo mi ten kolor pasuje. Poza tym, jezeli dobrze ogarniam, to jest ro 1945 i to na Pomorzu Gdanskim, na moje troche za lekko ubrani. Jezeli trafil z Kepy oksywskiej do Niemiec, to napewno via Hel, czyli bez sprzetu a jezeli tak to scenka musiala byc w okresie Marzec- Kwiecien, to nie za cieply czas na wybrzezu. niestety nie moge zobaczyc jak wygladaja naramienniki dowodcy, nie jestem pewien co do jego "kapralnosci" a i crusher w tym stopniu raczej watpliwy. przyznam że do takiego stopnia wiedzy historycznej chyba nie chcę dojść, musiałbym przy jednym modelu spędzić 3 lata, z czego dwa spędził bym przy dobieraniu odpowiedniego odcienia barwy a później każdy by olał to ile włożyłem czasu w dobieranie koloru i czy pasek jest brązowy czy szary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Gratki z okazji poszerzenia rodziny. Podstawka, choć skromna to bardzo mi się podoba - nie odciąga uwagi od modelu. Figurki też ładne. Komentarz jak do galerii, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2015 Dzięki za pierwsze komentarze. Co do czołgisty w czarnym, to zależało mi by miał krzyż żelazny i tym się kierowałem, co do pagonów, to oczywiście nie wszystko się będzie zgadzało, ale taka była koncepcja. Zakładałem właśnie załamanie pogody w okresie przed zimowym. Ciężko powiedzieć co kto wtedy nosił, bo brali co było nie patrząc na regulamin. Figurek wolę już nie ruszać, bo już nic więcej z nich nie wycisną przy moim poziomie jeszcze. Czekam na kolejne podpowiedzi. Widzę, że na forum tatuśków więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 przyznam że do takiego stopnia wiedzy historycznej chyba nie chcę dojść, musiałbym przy jednym modelu spędzić 3 lata, z czego dwa spędził bym przy dobieraniu odpowiedniego odcienia barwy a później każdy by olał to ile włożyłem czasu w dobieranie koloru i czy pasek jest brązowy czy szary... Absolutnie nie obrazajac nikogo, w oparciu o takie myslenie powstaja takie gnioty jak "Furia". A tak bardziej konstruktywnie, jak autor modelu wspomnial i zaznaczyl na poczatku chce zrobic to co dedykowane na pudle wiec nawet jezeli to byl obrzydliwy nazista, lub przynajmniej bez ideologii walczyl po "ciemnej stronie mocy" bo wezwala go ojczyzna, to oddajmy mu ta sprawiedliwosc i zrobmy cos co chocby w przyblizeniu bylo ta prawda historyczna ktora go dotyczyla. A pasek czarny a nie szary... P.S. Wlasnie doczytalem koment Stojkovic'a i rozumiem ze bohaterem jest figura w czarnym uniformie... A to sie zgadza wtedy, tylko mu domaluj szewron na lewym rekawie. Brak tego szewronu wprowadzil mnie w blad ze to ktos inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2015 Domaluje, żeby mnie potem nie ścigał po nocach jako zjawa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Śledzę wątek od początku i twoja praca mi się podoba . Mam pytanie z jakich produktów i jakich firm wykonałeś podstawkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2015 Zarówno posypka jak i podstawka to "bazarówki" nabyte gdzieś w Bytomiu chyba na festiwalu. Podstawka drewniana, na którą wylałem wikol i na to "lesna posypka" imitująca ściółkę... Na żywo dużo fajniejszy efekt niż na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Teraz nieco wolniej uzupełniam relację, bo w minioną środę zostałem tatą . Witaj w gronie Ojców i Tatuśków.Dopytam syn czy córka? Dioramka bardzo fajna. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2015 Syn mi się urodził. Od razu zazdrościłem mu tych mikro małych łapek - idealne do klejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Zapisuj tajniki modelarskie.Jest Komu przekazać w niedalekiej przyszłości. Jeszcze raz Gratuluję. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Gratuluję również. Sama praca bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Trochę późno, ale i ja gratuluje latorośli Będzie komu przekazać modelarskie mądrości A model świetny- nie wiem co mógłbym podkreślić, bo każdy element bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2015 Mam pytanie odnośnie tych pozłacanych tabliczek z napisami do modeli, co je na wystawach często widać. Gdzie to zamawiacie lub jak wykonujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi