K.Barcz Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Pod wrażeniem filmu postanowiłem wykonać pierwszy w mym życiu czołg ( zawsze lotnictwo). Zestaw wyjściowy to 1/48 HB Sherman M4A3M8. Niestety okazało się , że ma inne jarzmo lufy więc wykonałem ten element od podstaw oraz kilka drobiazgów wyposażenia. Kłody drewna to patyczki z ramek odpowiednio porysowane w słoje i pomalowane. Dodam, że dziś wybrałbym drogę 1/35 ponieważ firma Legend zrobiła dodatki żywiczne do FURY-ego, a BRAVO fajne podobne do bohaterów figurki. Dziękuję Andrzejowi za hełm. a , że zostało nieco farbki to przy okazji pociągnąłem jeepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Pięknie właśnie wczoraj oglądałem ten film. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Model dużo lepszy od filmu, świetnie się ogląda :-) Jeep też ładny ale zwróć uwagę, że długość i kształt wycieraczek zupełnie nie pasują do pola które zostało "wytarte" ich ruchem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Fajne modele i wykonanie. Bardzo podoba mi się figurka, świetnie wycieniowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 No... być może właśnie jesteśmy świadkami wydarzenia historycznego? Czołg...Panie ten tego jak się patrzy.Gratuluję udanego projektu. Model dużo lepszy od filmu (...) Co racja to racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 7 Marca 2015 Autor Share Napisano 7 Marca 2015 dzięki za dobre słowo Panowie - koledzy . Wycieraczki w jeepie naprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Bardzo ładne modele, tym bardziej że czołg pierwszy. Może tu zagościsz na dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Super się prezentuje, no i do tego w 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 Ten łańcuszek jako imitacja liny to nie jest dobry pomysł. Proponuję zaopatrzyć się w taśmę łączącą dyski lub napędy w stacjonarnych PC za kilka złotych. Starczy na kilka lat i kilkaset takich i podobnych lin z dużo lepszym efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 Film obejrzałem... Jakoś nie mogę zaakceptować opowiastek gdzie zły niemiec z tygrysa strzelając z ukrycia za cholerę nie może w nic trafić, za to jankesi trafia zawsze. Zastanawiam sie co twórcy chcą uzyskać poprzez ten dosyć często spotykany schemat. i nie wiem co . Niemniej kiedy widze takie sceny myślę sobie, stary to już nie jest film dla ciebie ,-)) Model fajny, ale czuć , ze to pierwszy czołg. Natomiast film faktycznie przynosi ciekawy materiał do robienia śladów eksploatacji. Shermany są w nim całkiem fajnie ubabrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 model fajny ale zapomniałeś o osłonach peryskopów na włazie kierowcy i szczelca A film przesadzony choć po części brak celności niemców mozna tłumaczyć tym ze pod sam koniec przeszkolenie większości młodych rekrutów stało na bardzo niskim poziomie co oprócz słabszej celności mogło się przekładać na to że załogi mogły porostu spanikować widząc nacierające czołgi (przykładem braku profesjonalizmu morze być bitwa pod Arracourt Shermany nie mające nawet przewagi liczebnej rozwalały pantery) pyzatym Sherman choć wysoki był jednak mniejszym celem niż tygrys który był szerszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 pyzatym Sherman choć wysoki był jednak mniejszym celem niż tygrys który był szerszy Wbrew pozorom Tygrys byl nie tylko szerszy, ale i wyzszy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 pyzatym Sherman choć wysoki był jednak mniejszym celem niż tygrys który był szerszy Wbrew pozorom Tygrys byl nie tylko szerszy, ale i wyzszy ;) z tego co pamiętam to wysokość była zbliżona cos koło 2,93 2,94m ale m4 było kilka odmian więc niektóre mogły być nisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Krzysiek wracaj ty do tych swoich samolotów Modele piękności, film kiepski. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 A moim zdaniem to takie sobie te modele. Tak się robiło może 10 lat temu a może i nawet więcej. Podobnie malowanie figurek, choć gość od jeepe wygląda sporo lepiej niż załoga czołgu. Najgorsze są trawka na podstawkach i te kamyczki jak z sadzawki na karpie ozdobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Jak na 1model robi wrażenie. Co do filmu to klimat bardzo dobry. Końcówka przesadzona. Jeden dzieciak za krzaków podtrawił zniszczyć jadącego Shermana ,a na końcu setka żołnierzy nie podtrawili uszkodzić stojący czołg i biegali wokół shermana z karabinami. Bez sensu.. Czytaliście jak przygotowywali się aktorzy do tego filmu? żródło wikipedia: "Przed rozpoczęciem zdjęć aktorzy musieli przejść specjalne czteromiesięczne przygotowania obejmujące m.in. tygodniowy obóz szkoleniowy pod nadzorem Navy Seals. Reżyser filmu David Ayer zmusił również obsadę do zamieszkania w czołgu, gdzie przez dłuższy czas mieli razem mieszkać, spać i jeść. Naciskał też, żeby prowadzili ze sobą sparingi. Jak sam wyjaśnił, zrobił to bo jest bezwzględnym reżyserem, który uczyni wszystko, jeśli uważa to za konieczne, by osiągnąć zamierzony cel" ps. od siebie polecam wojenny miniserial Pacyfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Byłem i widziałem "na żywca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 "Przed rozpoczęciem zdjęć aktorzy musieli przejść specjalne czteromiesięczne przygotowania obejmujące m.in. tygodniowy obóz szkoleniowy pod nadzorem Navy Seals. heeh dobre, to teraz wiemy dlaczego walki pancerne wyglądały jak wyglądały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Niekiedy nie da się zrobić filmu realnie w 100%. Kamera musiała objąć wszystkie 4 czołgi tak aby widz miał kontrole nad wszystkimi. Tak samo helikoptery w "helikopter w ogniu" latały na tyle nisko aby kamera ujęła latające helikoptery wraz z ziemią. A w rzeczywistości latają na dużo wyższej wysokości. Czytałem kiedyś jak kręci się filmy wojenne. Tam było o tym miedzy innymi. Wracając do Fury to na końcu zetknęli się z BATALIONEM SS. Widocznie panzerfaust w rekach młodszych lepiej leżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Fajnie ze kolega wystawil ten model a wracajac do filmu to mimo jego wad widzieliscie lepszy o walkach pancernych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Fajnie ze kolega wystawil ten model a wracajac do filmu to mimo jego wad widzieliscie lepszy o walkach pancernych Tak widziałem. Pierwsza część epopeji "Wyzwolenie" pt. "Łuk Kurski" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Ok oglondne i w tedy sie wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi