grzes430 Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Nie spodziewałem się, że z takim czymś wystartujesz i nawet tu nie wchodziłem, ale za cicho na forum humvee było i nie dało mi to spokoju. Problemem współczesnych pojazdów jest brak wystarczająco dużej ilości zdjęć aby stworzyć wierną replikę, tak czy inaczej trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Grzesiu- nie wykazujesz kontrrewolucyjnej czujności. Wnętrze w zasadzie gotowe. Około 80% z tego nie będzie widoczne. Dorobiłem- płytę na siatce za fotelem kierowcy i kable tam dochodzące. Skrzynkę sterowania Warlockiem. Czarną skrzynkę za fotelem kierowcy (nie wiem co to ) i kilka kabelków. Teraz czas na wnętrze dachu i przedział kierwcy nad jego głową. Edytowane 18 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 No masz Chłopie wydajność, ja wcześniej zacząłem i jestem daleko w tyle (do roboty chodzę...). Fajnie, że "jedziemy w tę samą stronę". Skoro o waloryzacji mowa to może...? w środku robot saperski: przykładowe brudzenie kół: Jeśli nie zdecydowałeś się na cechy indywidualne to może sobie coś wybierzesz: Nazwy własne występują po obu stronach symetrycznie, ale tylko tam. Warto zwrócić uwagę na oznaczenia US NAVY na drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Świetne foto! Coś z pewnością podpatrzę. Wersja saperska wymaga więcej zmian, niż tylko wsadzenie robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Czyżby na błotnikach była warstwa antypoślizgowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 A czyżby te Cougary ze zdjęć to nie jakaś inna wersja? Bo zawieszenie wygląda na TAK-4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Czyżby na błotnikach była warstwa antypoślizgowa? Hmmmm...dobre pytanie W takim razie pytanie do fachowców- jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 A proponowałbym przejrzeć warsztaty Merkav bo tam chłopaki prawie zawsze ja dorabiają i jest kupa dyskusji lub contact z użytkownikiem np. Madeira lub Barthass. Ja nie bardzo w temacie jestem, więc za wiele nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Wnętrze wygląda imponująco. Butelki z wodą to produkt Meng'a, a te kartony to też czy samoróbka? Co do widoczności wnętrza, to widziałem patent z oświetleniem led'owym w BWP. Diody SMD są naprawdę małe. Sam myślę o tym rozwiązaniu do GAZ Tiger'a kiedy ogarnę moje rozpoczęte projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Ładnie to wnętrze wyszło Troszkę kartony MRE nie tegez, no ale jak wspomniałeś, nie bardzo to będzie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) no ale jak wspomniałeś, nie bardzo to będzie widoczne. za moment się sprawa wyjaśni... Uzupełniłem trochę braki pod sufitem BFT+ DAGR Po złożeniu w całość wnetrze można zobaczyć jedynie na zdjęciach. Zielone szyby zaciemnią wnętrze więc tylko przez otwarte przednie i tylne drzwi, coś tam będzie można dostrzec. Sumienie mam jednak spokojne. Edytowane 18 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 No i gitara Podszlifuj tylko jeszcze stopnie na tylnej ścianie - chyba masz tam małe zylce po odcięciu z ramki. A ten stopieńn zamontowany najwyżej wyskoczył chyba z dziurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 A może by zrobić zdejmowalną budę? ;) Pięknie to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Pojazd złożony i "machnięty z pędzla". Jest kilka drobnych miejsc do retuszu. Teraz czas na sido, kalki, wash i zabawę w kabelki+ delikatne brudzenie. czeka mnie jeszcze pomalowanie załoganta mieszkającego w wieży. Dopancerzenie FRAG 7 na wieży wziąłem z modelu MRAP-ATV Pandy. Zachciało mi się dodatkowych reflektorów (Bronco) i nie wiedziałem, że znam tyle brzydkich wyrazów Kolejnych z pewnością nauczę się podczas okablowywania tego cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Płakałeś, a te reflektorki bardzo dobrze wyszły Choć widzę, że tylko 2 przerobiłeś Tylko dlaczego pomalowane na czarno? Te okrągłe chyba tylko w zielonym występowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Teraz mam dylemat z wydechem... Znalazłem zdjęcie z pięknym srebrnym... http://images.military.com/media/equipment/military-vehicles/cougar-6x6-mrap/cougar-6x6-mrap-09.jpg Na większości zdjeć jest piaskowy z rudawymi śladami (rdza????) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/Force_Protection_Cougar_6x6.jpg http://s1058.photobucket.com/user/guill732/media/Afghanpredeploymnt001.jpg.html http://s39.photobucket.com/user/bilbirk/media/Bagram/IMG_0789.jpg.html Tu widać jeszcze więcej rudego http://images.fineartamerica.com/images-medium-large/1-a-us-army-cougar-mrap-vehicle-terry-moore.jpg Najciekawszy jest ten z czystą, srebrną rurą... Co doradzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Standardowo mają malowane na piaskowo, więc zapewne ten srebrny to jakaś wymiana po uszkodzeniu oryginalnego Maluj piaskowym i może spróbuj zrobić te rude przebarwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 pomaluj sam tłumik na srebrno, reszta w kolorze kamo i lekko zardzewiała. mogli przecież wymienić tylko jedną część wydechu, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Pojazd dostał sido, kalki, washa, sido, drobne ślady eksploatacji, sido i mat. Teraz walka z wydechem i kablami na zewnątrz. do retuszu idzie to "coś" z boku maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Ładny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Kiedyś mnie zachęcałeś do odważniejszego brudzenia modeli, a tutaj sam jakoś tak skromnie... Model aż się prosi, duże, płaskie powierzchnie... Pomijam maskę, bo tam faktycznie fafkulec wyszedł, ale w niektórych miejscach brakuje zacieków - np. pod zamkami zewnętrznych skrzyń na szpeje nad tylnymi kołami. Nie podobają mi się obicia na krawędziach przednich błotników. Już gdzieś kiedyś pisałem - farba CARC Middlestone była trwała jak cholera. Zresztą pooglądaj zdjęcia tych MRAPów. Głównie zacieki, plamy mokre i tłuste, przebarwienia, okopcenia. Obić brak. Przemaluj te okrągłe reflektorki na zielono. Będzie i ciekawiej, i bardziej zgodnie z rzeczywistością. Ogólnie - bardzo dobry model się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 Fajny, tylko kółka zupełnie świeże. Będziesz coś z nimi robił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Bulik Farba to Pactra A118 Reflektory kupiłem w Hobby&Easy- sztuk w pudełku jest 24, więc można poćwiczyć zakładając straty. Trzeba odciąć reflektor od bocznych mocowań i przełożyć go o 90 stopni. Dodatkowo wypadałoby odciąć go od podstawy. W sumie 3 chirurgiczne cięcia+ oszlifowanie, a później próba zespolenia tego w prawidłową całość Kubisz Namawiałem, ale przy tym modelu nie chcę szaleć z brudem. Obicia z błotnika zlikwiduję, na drugim ich już nie robiłem. Plamy i zacieki są, ale nie chciałem przegiąć i na zdjęciach może też tego nie widać. Pojadę jeszcze raz punktowo sido i coś tam domaluję. Reflektory będą zielone Spiton Koła - felgi dostały washa, a całość będzie brudzona pigmentami wraz z karoserią na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Fajny pojazd jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Fajny pojazd jak zwykle. "Jak zwykle" dotyczy rozumiem produkcji amerykańskiego przemysłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi