reggy Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Na zdjęciu kontrast jest ogólnie bardzo duży - niebo jest całkiem białe na przykład. Ale fakt, na poprzednich stronach było to już szeroko poruszane. Kolor zielony powinien być ciemniejszy. Ale zielony jest - o odcieniach sprzed 60 lat ciężko dyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Dobra transmisja warsztatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Pobawiłem się trochę konikami. Tak sobie je robiąc pomyślałem - "robie konie z blachami" - wydało mi się to śmieszne No ale nic. Niełatwe te blachy są - nie ma co. Ciężko wygina się je w dwóch płaszczyznach jeśli mają imitować paski. Ze strzemionami (to na nogi - tak to się nazywa?) trochę się szarpałem - żeby jakoś choć trochę paski od nich były napięte. Trochę muszę też popracować nad układem sterowania przy pysku konia. Część tych elementów powinna zniknąć chyba w czeluściach jego pyska. Ale muły: No i na koniec fotka z załogą czołgu i drugim konikiem. Drugi konik będzie chyba bez jeźdźca - tak jak na fotce. Oba będą brązowe (gniade?). Wiem, że obok na prawo stoi jeszcze biały konik, ale koniki mi się skończyły. Załoga czołgu będzie sobie w mniejszym lub większym stopniu wystawała. Ogólnie to z tych panów z przodu to zostały same kadłuby z głową. Jeszcze trochę się ich popiłuje, żeby ich więcej wystawało. Pan co najbardziej wystaje, dostanie nową czapkę. Fotka przypominająca co robimy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Ten pan co najbardziej wystaje zdaję się nosić płaszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 No tak, kwiecień - to jeszcze trochę zimno było pod tą Orszą. Hym. Może stanę na wysokości zadania i oblepię go dodatkową warstewką milliputa i wyrzeźbię w niej płaszczyk? To by była pierwsza moja przeróbka figurki tego typu. Wcześniej tylko dla dziewczyny serduszka z milluputa lepiłem i zimmerit No to idę pogromadzić materiały jak tenże płaszczyk mógł wyglądać... Aha - jakie mundury wtedy mogli mieć czołgiści? Czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Z tymi końmi to kapitalny pomysł, tylko czemu ten pan na koniu rozgniata ręką kremówkę ??? No i pomyślałem sobie,że ta metoda rollingstone'a z robieniem faktury, przydała by sie Twojemu konikowi :-)) Blachy na koniu wyszły idealnie !! Pozdrawiam I jeszcze jedno.Drewno jest bardziej szare(znam się na tym :-)) I jeszcze jedno, Podwozie konia,podlega tym samym prawom, co układ jezdny czołgu.-Brudzi się :-)) I jeszcze muszę powiedzieć ,że twój tygrysek jest śliczniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 No i pomyślałem sobie,że ta metoda rollingstone'a z robieniem faktury, przydała by sie Twojemu konikowi :-)) Głaskałem kiedyś konika na koloniach survivalowo-konnych i koniki są gładkie Nie mają faktury stali walcowanej ani tym bardziej odlewów. Krótkie, leżące włoski. Takie fajne są, myślę, że nie ma co robić bo w tej skali to by tylko źle wyglądało. Drewno będzie inne A co do tego płaszcza "pana co najbardziej wystaje". Kurczę, on ma go z jednym rządkiem guzików. A ja wszystkie jakie do tej pory sensowne płaszcze które były wtedy niemieckie na tamtych terenach znajduję z dwoma rzędami. O np. takie: Chyba, że dorwał jakiś niestandardowy. Albo ja źle szukam. Obrazki znalezione w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Słuszna uwaga - dopiero teraz zwróciłem na to uwagę... Z drugiej strony - to nie jest żadna z odmian "czarnego" mundur wojsk pancernych, a na zwykłe tuniki wydaje się zbyt obszerna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 O taki zrobię. Powinien być prosty do odtworzenia. Fotka z publikacji "German Army Uniforms" Accion Press Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Kiedys malowałem konia(oczywiście plastikowego). Reggy, nie olej tego tematu, bo nie jest prosty, a z drugiej strony to wyzwanie :-) Wydobywanie kształtu tradycyjnymi metodami odpada. Jestem bardzo ciekaw efektu. Wybierz maść konia która Ci pomoże :-))) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Polepiłem trochę. Jestem zadowolony. Jak wyschnie to lekkie szlifowanko i rzeźbionko skalpelem a potem na wszystko warstewka surfacera coby wyrównać. Stan przed: I obecny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Rzeźbić nigdy nie próbowałem, ale Milliputa wykorzystuje jako szpachlę i materiał do spawów więc minimalne doświadczenie mam... I na twoim miejscu wygładziłbym wszystko pędzelkiem, lekko zwilżonym. Także nim uformowałbym trochę bardziej wyraźne fałdy. Guziki to drut? Nie wiem czy nie lepiej wyglądałyby odcięte kawałki pręcika plastikowego o odpowiedniej średnicy - stosuje jako nity i bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Znowu świetny pomysł, co do wykonania, to zobaczymy później. Ale pomysł świetny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Wracając do poprzedniej strony, fryc na koniku wygląda bosko. Już bez malowania mi sie podoba i jeszcze te dodatki np: uzda ;-). Ale szkoda, że mundury zimowe, no ale kwiecień. Jeśli chodzi o płaszczyk niemiaszka, miałeś z nim bdb pomysł. A powiedz mi klamra z paska, sam ją robiłeś czy była w zestawie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hank Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 ekhm kotecek świetny wszystko wyglądagenialnie, więc pozwolę sobie na małą uwagę dotyczącą konika a raczej przyrządów służących do jazdy na nich. otóż możesz to uznać za mało istotny szczegół ale powinieneś przekręcić strzemię (to tam trzyma się nogę) a dokładniej puślisko czyli ten kawałek skóry do którego jest zamontowane strzemię, powinieneś "przekręcić" puślisko w "drugą stronę" znaczy tak by skóra układała się "do nogi" bo teraz jest mało komfortowo dla jeźdźca a a nuż zjawi sie jakiś maniak koników i wytknie ci taki banalny błąd a szkoda przy tak genialnej robocie. pozdrawiam jak czegoś nie rozumiesz to dawaj na gg ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2007 A powiedz mi klamra z paska, sam ją robiłeś czy była w zestawie?? Klamra to resztka oprzyrządowania od konika. Na to pójdzie jeszcze kawałek plastiku. A co do koników i uprzęży Chyba w tym zostawię tak jak jest, bo i tak dwie godziny te blachy giąłem tak, żeby jakoś wyglądało i pasowało do figurki:) Na drugim koniku bez jeźdźca zrobię tak, żeby dobrze leżało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Grudnia 2007 Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2007 Reggy, nie znam się na pancerce, ale bardzo podoba mi się twój Tygrys. Płaszcz, też nieźle ci wychodzi. Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renji Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Napisze tak: Bardzo szybko się uczysz, i jesteś już na bardzo wysokim poziomie, podziwiam cię bo masz talent i uważam że sporo osiągniesz, pamiętam cię bo wytykałem (w dobrym znaczeniu tego słowa) błędy w M1A1 AIM, i z pewnością można powiedzieć ze poczyniłeś spore postępy. Ale ty to chyba do szkoły nie chodzisz i nigdzie nie pracujesz, tylko siedzisz sklejasz i na forum. Jak się mylę to daj jakiś przepis na znajdowania czasu, bo ja studiuję dziennie pracuję i rzadko znajduje czas żeby coś zrobić. Model naprawdę bardzo fajnie ci wyszedł, nie wiem jak jest ze zgodnością jeśli chodzi o szczegóły bo to nie mój okres i się zbytnio nie znam. Ale jeszcze raz to co robisz cieszy oko!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2008 Ale ty to chyba do szkoły nie chodzisz i nigdzie nie pracujesz Mogę dać skana ostatniego świadectwa z 2. klasy liceum ze średnią 5,4 :P Ale fakt, pracować nie muszę, choć w wakacje sobie w fabryce popracowałem - doświadczenie ciężkiej czterozmianowej fizycznej pracy daje dużego kopa jeśli idzie o ambicje i staranie się w edukacji. Jak znajduję czas? Nie oglądam telewizji a wiadomości szybko czytam w necie:) I już jest czas. Na szczęście istnieje pożeracz czasu zwany dziewczyna(y) który pozwala zachować zdrowie psychiczno-społeczne. I dzięki za miłe słowo - jak już mówiłem go wraz z krytyką nigdy za wiele Jedyne co teraz robię przy modelu to "Pan co najbardziej wystaje". Dostał warstwę Surfacera 500, ciągle go rzeźbię i szlifuję. Jeszcze przynajmniej raz go Surfacerem pociągnę. Do dodania jest klamra od paska, guziki (jednak zrobię z plastikowych pręcików, oraz zapewne epolety (bo chyba tylko je w armii niemieckiej można było nosić na płaszczach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 No to jesteś reggy w moim wieku ale średniej 5.4 na oczy nie widziałem... niestety zachodniopomorskie ma najcięższe szkolnictwo i idiotów jako nauczycieli. A co do figurki no nieźle, nada się w 100% ale popracuj nad rękawami bo są poszarpane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renji Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Nie no luz w szkole średniej to też miałem taką średnią i nie musiałem spędzać dużo czasu na nauce, ale na studiach to się zmieniło, po ślubie to ….. W każdym bądź razie trzymaj tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 No nie, mnie to liceum dopiero czeka, ale naprawe wyczyn... 5,4 to jest coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Zatkało mnie jak to przeczytałem - średnia 5,4 . W liceum nie było szans wyciągnąć na świadectwo z paskiem. Klasa maturalna skończyła sie na 4,5. A teraz na studiach o 0,3 gorzej (bilans po pierwszym roku). Z jednego sie ciesze, jak narazie czyste konto jeśli chodzi o poprawki i odpukać w niemalowane oby było tak na zbliżającej się sesji. Gratuluje Reggy, popraw sie w tym roku!!! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Reggy jest po prostu zdolniacha !!!:-)))) Ale uważaj, bo tak wysoka średnia , pokazuje, że przykładasz zbyt duża wagę do ocen. A to tylko oceny :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi