Wicio1d Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Dla mnie ten model już od jakiegoś czasu jest faworytem w tym konkursie. Szło by się spierać wazee. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Cześć ! Watek śledzę od dłuższego czasu, patrzyłem patrzyłem z każdymi zdjęciami szczęka była coraz niżej i niżej ale teraz to niestety odpadła... jestem pod wielkie wrażeniem ! gratuluje ! oby tak dalej ! Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 No model naprawdę bardzo fajny, ale myślę że te zkawalone błoto (na kołach ) ciut psuje efekt. A naprawdę model I-a klasa. Sam nie wiem kiedy do takiej wprawy dojdę ... Pozdrawiam i czekam na galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 2 Marca 2008 Autor Share Napisano 2 Marca 2008 Nie podobał mi się kolor kałuż. Więc go zmieniłem. No i nadal mi się nie podobał. Więc jeszcze raz. Wyszła czekolada, w dodatku nie wyglądająca jak kałuża. Więc zdrapałem całą wodę i zacząłem formować nowe koleiny i dorzucać błotka. Teraz będzie lepiej. Tak było przed przeróbką: Tak będzie teraz, niedługo malowanko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Na tej karteczce pod podstawka dioramy jest blad. Nie PEUGOT, tylko PEUGEOT. Nie mialem sie czego czepic, wiec musialem cos sobie znalesc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Skończ waść i odlóż na półkę. Stara zasada mówi nie baw się za długo jednymi grabkami po się połamią. Reggy dokończ i zostaw w spokoju a bierz się za następny temat, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 mówią, że "dobry koń to i po (każdym) błocie pójdzie" ale chyba trochę za wysoko mu nogi utytłałeś :P wbrew pozorom konie to dosyć wdzięczne zwierzęta i wiedzą jak łazić, żeby się nie utytłać :P powiedz jak masz zamiar tą drzewnianą podstawkę skrócić? wytniesz kawałek i połączysz z frezem? szpachlował będziesz łączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 "dobry koń to i po (każdym) błocie pójdzie" A to znam, ale z bardzo obleśnego (acz prześmiesznego) kawału :P Podstawki nie będę skracał - będzie tam stało zdjęcie tego na czym się wzorowałem. Bokiem bo bokiem, ale jakoś musi być Tak to jest, jak nie mogłem znaleźć dobrej podstawki. W tym tygodniu SKOŃCZĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 3 Marca 2008 Witam. Przed przeróbką i tak twoja praca mi się podobała, ciekawi mnie teraz jak będzie wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 znam, ale z bardzo obleśnego (acz prześmiesznego) kawału :P ty prosiaku :P tu są nieletni :P ze zdjęciem świetny pomysł.. no właśnie szkoda tylko, że bokiem.. straci to cały swój urok i nie będzie widać na pierwszy rzut oka, że scena wzorowana na fotce, i trudniej będzie porównać i znaleźć różnice na obrazkach w sumie teraz już trochę za późno żeby brać się za rzeźbienie w podstawce i skracanie.. ale kawał dobrej roboty.. czekam na efekt błota i kałuż.. sam planuję zrobić to samo na swojej dioramie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 Skończ waść i odłóż na półkę. To się nazywa autorytet - SKOŃCZYŁEM. Dzisiaj 3 fotki poglądowe, poczekamy na ładną pogodę i wtedy zamieszczę galerię w odpowiednim dziale. Raczej nie chce już nic zmieniać. Wiele się nauczyłem i jestem zadowolony z efektu - po raz pierwszy pomalowałem figurki tak, że mi się podobają (akurat tu za wysoko nie mierzyłem ), wyszedł mi grunt taki jaki chciałem (trochę zawiodła woda Vallejo - ogromny menisk wklęsły się tworzy). Gdybym miał podstawkę szerszą o 4 cm, wtedy fotka byłaby naturalnie z tyłu - a tak mamy nowy układ - choć mi się i tak podoba. Z tym modelem to by było na tyle, najwyżej na pakę dorzucę skrzyneczkę, która przewinęła się gdzieś na fotkach z malowania kurtek, a zapodziała w akcji. Jestem happy i tyle. Nad żadnym modelem nie pracowałem jeszcze niemal 4 miesięcy - ale myślę, że było warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 4 Marca 2008 Gratuluję ukończenia. Piękna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 reggy, trochę się spóźniłeś. Mogłeś zaszaleć w Bytomiu Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 reggy, trochę się spóźniłeś. Mogłeś zaszaleć w Bytomiu Żeby PKP miała fajne połączenia... Postaram się być w Katowicach, będzie już po maturze - jeszcze nigdy nie byłem na żadnej imprezie modelarskiej - może pora spróbować sił? P.S. Nexus - podliczyłem - obiecałeś mi dwa wywary chmielowe Cieszę się, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 reggy, dostaniesz ode mnie 4 Dwa w nagrodę za decyzję o ukończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 w tym modelu nie podoba mi się plastikowy koń. Reszta, to kawał świetnej roboty!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 Bardzo ladny model podstawka i figurki. Super sa takie dioramki zrobione na podstawie prawdziwego zdjecia. Co razi to fotki - bardzo krzywe jakby czolg jechal z gorki. Pozdrawiam i gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 Co razi to fotki - bardzo krzywe jakby czolg jechal z gorki. A no zgadzam się - no ale tak to jest jak aparat mruga do mnie czerwoną ikonką zużycia baterii - chciałem tylko pokazać, że skończyłem Fotki w galerii będą lepsze, czekam na światło. Cieszę się, że się podoba Gwoli wyjaśnień - jeden konik nie jest tak jak na fotce, bo nie chciałem, aby oba stały do widza zadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 ustawienie koni w "mijankę", jest nielogiczne, i źle wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 No to Spiton krótka piłka z mojej strony - zmienić ustawienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 ustawienie koni w "mijankę", jest nielogiczne, i źle wygląda.Niekoniecznie nielogiczne. Czasem konikowie sami sie tak ustawiaja, np. zeby mogli sie piescic po zadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 Albo zmień ustawienie, albo powykręcaj im łby,żeby było widac, że się liżą po zadach :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Marca 2008 Autor Share Napisano 10 Marca 2008 Koniec: viewtopic.php?p=89719#89719 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 No no model za najwyższej półki w końcu to Dragon,Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Powodzenia Chyba jesteś troszkę nie w temacie Reggy już skończył ten model. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi