Wicio1d Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Dla mnie ten model już od jakiegoś czasu jest faworytem w tym konkursie. Szło by się spierać wazee. ;-) Cytuj
Jacek00 Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Cześć ! Watek śledzę od dłuższego czasu, patrzyłem patrzyłem z każdymi zdjęciami szczęka była coraz niżej i niżej ale teraz to niestety odpadła... jestem pod wielkie wrażeniem ! gratuluje ! oby tak dalej ! Pozdrawiam Jacek Cytuj
Ar2r Napisano 19 Lutego 2008 Napisano 19 Lutego 2008 No model naprawdę bardzo fajny, ale myślę że te zkawalone błoto (na kołach ) ciut psuje efekt. A naprawdę model I-a klasa. Sam nie wiem kiedy do takiej wprawy dojdę ... Pozdrawiam i czekam na galerie. Cytuj
reggy Napisano 2 Marca 2008 Autor Napisano 2 Marca 2008 Nie podobał mi się kolor kałuż. Więc go zmieniłem. No i nadal mi się nie podobał. Więc jeszcze raz. Wyszła czekolada, w dodatku nie wyglądająca jak kałuża. Więc zdrapałem całą wodę i zacząłem formować nowe koleiny i dorzucać błotka. Teraz będzie lepiej. Tak było przed przeróbką: Tak będzie teraz, niedługo malowanko: Cytuj
Majek Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 Na tej karteczce pod podstawka dioramy jest blad. Nie PEUGOT, tylko PEUGEOT. Nie mialem sie czego czepic, wiec musialem cos sobie znalesc... Cytuj
rollingstones Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 Skończ waść i odlóż na półkę. Stara zasada mówi nie baw się za długo jednymi grabkami po się połamią. Reggy dokończ i zostaw w spokoju a bierz się za następny temat, Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 mówią, że "dobry koń to i po (każdym) błocie pójdzie" ale chyba trochę za wysoko mu nogi utytłałeś :P wbrew pozorom konie to dosyć wdzięczne zwierzęta i wiedzą jak łazić, żeby się nie utytłać :P powiedz jak masz zamiar tą drzewnianą podstawkę skrócić? wytniesz kawałek i połączysz z frezem? szpachlował będziesz łączenie? Cytuj
reggy Napisano 3 Marca 2008 Autor Napisano 3 Marca 2008 "dobry koń to i po (każdym) błocie pójdzie" A to znam, ale z bardzo obleśnego (acz prześmiesznego) kawału :P Podstawki nie będę skracał - będzie tam stało zdjęcie tego na czym się wzorowałem. Bokiem bo bokiem, ale jakoś musi być Tak to jest, jak nie mogłem znaleźć dobrej podstawki. W tym tygodniu SKOŃCZĘ! Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 3 Marca 2008 Super Moderator Napisano 3 Marca 2008 Witam. Przed przeróbką i tak twoja praca mi się podobała, ciekawi mnie teraz jak będzie wyglądała. Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 3 Marca 2008 Napisano 3 Marca 2008 znam, ale z bardzo obleśnego (acz prześmiesznego) kawału :P ty prosiaku :P tu są nieletni :P ze zdjęciem świetny pomysł.. no właśnie szkoda tylko, że bokiem.. straci to cały swój urok i nie będzie widać na pierwszy rzut oka, że scena wzorowana na fotce, i trudniej będzie porównać i znaleźć różnice na obrazkach w sumie teraz już trochę za późno żeby brać się za rzeźbienie w podstawce i skracanie.. ale kawał dobrej roboty.. czekam na efekt błota i kałuż.. sam planuję zrobić to samo na swojej dioramie :P Cytuj
reggy Napisano 4 Marca 2008 Autor Napisano 4 Marca 2008 Skończ waść i odłóż na półkę. To się nazywa autorytet - SKOŃCZYŁEM. Dzisiaj 3 fotki poglądowe, poczekamy na ładną pogodę i wtedy zamieszczę galerię w odpowiednim dziale. Raczej nie chce już nic zmieniać. Wiele się nauczyłem i jestem zadowolony z efektu - po raz pierwszy pomalowałem figurki tak, że mi się podobają (akurat tu za wysoko nie mierzyłem ), wyszedł mi grunt taki jaki chciałem (trochę zawiodła woda Vallejo - ogromny menisk wklęsły się tworzy). Gdybym miał podstawkę szerszą o 4 cm, wtedy fotka byłaby naturalnie z tyłu - a tak mamy nowy układ - choć mi się i tak podoba. Z tym modelem to by było na tyle, najwyżej na pakę dorzucę skrzyneczkę, która przewinęła się gdzieś na fotkach z malowania kurtek, a zapodziała w akcji. Jestem happy i tyle. Nad żadnym modelem nie pracowałem jeszcze niemal 4 miesięcy - ale myślę, że było warto. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 4 Marca 2008 Super Moderator Napisano 4 Marca 2008 Gratuluję ukończenia. Piękna praca. Cytuj
Nexus Napisano 4 Marca 2008 Napisano 4 Marca 2008 reggy, trochę się spóźniłeś. Mogłeś zaszaleć w Bytomiu Piękne! Cytuj
reggy Napisano 4 Marca 2008 Autor Napisano 4 Marca 2008 reggy, trochę się spóźniłeś. Mogłeś zaszaleć w Bytomiu Żeby PKP miała fajne połączenia... Postaram się być w Katowicach, będzie już po maturze - jeszcze nigdy nie byłem na żadnej imprezie modelarskiej - może pora spróbować sił? P.S. Nexus - podliczyłem - obiecałeś mi dwa wywary chmielowe Cieszę się, że się podoba. Cytuj
Nexus Napisano 5 Marca 2008 Napisano 5 Marca 2008 reggy, dostaniesz ode mnie 4 Dwa w nagrodę za decyzję o ukończeniu Cytuj
spiton Napisano 5 Marca 2008 Napisano 5 Marca 2008 w tym modelu nie podoba mi się plastikowy koń. Reszta, to kawał świetnej roboty!!!! Cytuj
czak45 Napisano 8 Marca 2008 Napisano 8 Marca 2008 Bardzo ladny model podstawka i figurki. Super sa takie dioramki zrobione na podstawie prawdziwego zdjecia. Co razi to fotki - bardzo krzywe jakby czolg jechal z gorki. Pozdrawiam i gratulacje. Cytuj
reggy Napisano 8 Marca 2008 Autor Napisano 8 Marca 2008 Co razi to fotki - bardzo krzywe jakby czolg jechal z gorki. A no zgadzam się - no ale tak to jest jak aparat mruga do mnie czerwoną ikonką zużycia baterii - chciałem tylko pokazać, że skończyłem Fotki w galerii będą lepsze, czekam na światło. Cieszę się, że się podoba Gwoli wyjaśnień - jeden konik nie jest tak jak na fotce, bo nie chciałem, aby oba stały do widza zadami. Cytuj
spiton Napisano 8 Marca 2008 Napisano 8 Marca 2008 ustawienie koni w "mijankę", jest nielogiczne, i źle wygląda. Cytuj
reggy Napisano 8 Marca 2008 Autor Napisano 8 Marca 2008 No to Spiton krótka piłka z mojej strony - zmienić ustawienie? Cytuj
Majek Napisano 8 Marca 2008 Napisano 8 Marca 2008 ustawienie koni w "mijankę", jest nielogiczne, i źle wygląda.Niekoniecznie nielogiczne. Czasem konikowie sami sie tak ustawiaja, np. zeby mogli sie piescic po zadach. Cytuj
spiton Napisano 8 Marca 2008 Napisano 8 Marca 2008 Albo zmień ustawienie, albo powykręcaj im łby,żeby było widac, że się liżą po zadach :-)))) Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 1 Sierpnia 2008 Napisano 1 Sierpnia 2008 No no model za najwyższej półki w końcu to Dragon,Powodzenia Cytuj
Andrzej2 Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Powodzenia Chyba jesteś troszkę nie w temacie Reggy już skończył ten model. pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi