net_sailor Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Wrzucam długo oczekiwaną galerię. Na wstępie chciałbym złożyć podziękowania wszystkim, którzy przyczynili się do postania tego modelu, a w szczególności panom z grupy Tomcatsky za wsparcie merytoryczne podczas budowy oraz karambolisowi8 za owiewkę Brenguna. Czas na fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Co tu dużo mówić, biorąc pod uwagę skalę to jest CU-DEŃ-KO! Serio, model strasznie mi się podoba. Nie wyobrażam sobie lepienia takiego maleństwa z taką jakością. Czyściutki, z mnóstwem detali, pięknie pomalowany. Szczere gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 24 Lipca 2015 Autor Share Napisano 24 Lipca 2015 Dzięki, starałem się. Co do detali - no cóż przez chwilę myślałem jeszcze, czy by nie otworzyć hamulców aero, ale to byłaby już lekka przesada... A tak w ogóle strasznie wciągające są te maluchy. Obecnie produkcje to w całkiem dokładne modele, dobrze spasowane, z atrakcyjnymi kalkomaniami. Do tego są względnie tanie i robi się je całkiem szybko - gdyby nie przymusowa przerwa, uwzględniając niezbyt proste przeróbki, w dwa tygodnie byłoby po sprawie, a bez przeróbek pewnie kilka dni. Można więc natrzaskać mnóstwo takich maleństw w różnorodnych malowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Bardzo ładnie się prezentuje, a z mechanizacją skrzydeł zyskuje znacząco. A przeróbki wcale nie byłyby przesadą ;-) Zamierzasz więcej podziałać w tej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 24 Lipca 2015 Autor Share Napisano 24 Lipca 2015 Owszem, mam ochotę na więcej. Będą bojowe, ale też zakupiłem jednego airlinera. Tych ostatnich w ogóle dotychczas nie kleiłem i jestem bardzo ciekaw, z czym to się je.* * Pewnie tak jak wszystkie: ze szpachlą i blaszkami ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 W końcu Już myślałem, że się nie doczekam Gratuluję eleganckiego Kocura i to jeszcze w tak bliskiej mi skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 24 Lipca 2015 Autor Share Napisano 24 Lipca 2015 Sorry za zwłokę, ale musiałem go najpierw doprowadzić do porządku po wyprawie do Chełmży (w drodze powrotnej nieźle go wytrzęsło - odpadły klapy i sloty). Jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Piękniusia czternastka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Na fotach wygląda doskonale na żywo jeszcze lepiej, GRATULUJĘ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Ładny eF. Masz porownanie do 72 napisz jakie sa twoje spostrzeżenia.Ja mam wrażenie że wieksze obiekty sa bardziej wymagajace. Ta 14tka nie jest taka mała,ot taki mysliwiec w 72 wiec jest troche powieszchni do malarskich popisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 25 Lipca 2015 Autor Share Napisano 25 Lipca 2015 To troszkę bardziej skomplikowane. Samolocik rozmiarami dorównuje budowanemu niedawno L-39 Albatrosowi w 1/72, ale to nadal nieco inna kategoria wagowa. Podziały blach są nadal dwukrotni gęściej i trudniej się "rozpędzić" z efektami malarskimi typu preshading/postshading. Dlatego główną rolę grają tutaj washe, które pracują za siebie i za inne efekty. Stąd moim zdaniem nie mogą być tak wyraziste jak w wyższych skalach, bo łatwo jest popaść w przesadę. Nieco inna sytuacja byłaby z dużym samolotem transportowym w 1/144, gdzie zdarzają się większe powierzchnie blach i pewnie tam bym odważniej podszedł do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 26 Lipca 2015 Autor Share Napisano 26 Lipca 2015 Dodam jeszcze porównanie z zapałką, że by było widać o jakiej skali mówimy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 O jacie... Nie no, serio to zdjęcie robi wrażenie. Nie wiedziałem że to jest AŻ TAK mały model. Chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Świetnie się ten maluch prezentuje. Gdyby nie zdjęcie z zapałką i informacja o skali, to można by się oszukać, że to 72 Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Bardzo fajny maluch Wash wyszedł fajnie, w tej skali to nie lada wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Świetny!!!fajnie, że w skali 144 powstają takie cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Gratuluję udanego maleństwa! Cieszę się, że wciągnęła Cię ta skala. Czekam na następne modele w Twoim wykonaniu. Tak jak napisał karambolis8 wash wyszedł elegancko, też bym chciał żeby mi taki wychodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi