wojtek 80 Napisano 29 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Chcę go pomalować w zimowe kamo,pod spodem kamo trójbarwne,502-gi batalion. Najpierw miał być sam dunkelgelb,ale w TigerColor zauważyłem trójbarwne kamo i doszedłem do wniosku że takie jest bardziej atrakcyjne. Co do główek śrub mocujących błotniki to nie mam już na nie sił...ale w wersji H1 którą w przyszłości zamierzam zrobić podejdę do tematu trochę bardziej poważnie. Dzisiejsze zmagania. Gunze H79 Poczekam do jutra,żeby trochę odparowało, i nakładam resztę kamo Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 29 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Nie wytrzymałem do jutra i dokończyłem kamo. Malowałem z ręki,mogło być lepiej ale wychodzę z założenia że i tak jutro będzie biały Gunze H320,422 Tamiya XF-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Sierpnia 2015 Share Napisano 29 Sierpnia 2015 Kamo całkiem dobrze wyszło. Zrób coś z anteną - strasznie pokrzywiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Konkurs zima rozpoczęty,a ja robię dwa modele w zimowym kamo,co za pech,mówi się trudno. Coś tam pomalowałem i poskrobałem a wyszło jak widać,wiadomo,mogło być lepiej... Resztę obić zrobię pędzlem,złoszuję i jakieś zacieki,czyli powili widzę światełko w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 4 Września 2015 Autor Share Napisano 4 Września 2015 Pierwszy raz to robię,ocenę pozostawiam wam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Po czwartkowych zdjeciach nic nie napisalem, bo nie wygladalo to najlepiej, ale teraz przyznam ze mi sie podoba, jestem wrecz zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Gdyby to był mój model to teraz bym go potraktował po całości biała olejną - coś jak filtr. I to może że dwa, trzy razy aby zniwelować kontrast pomiędzy białym a kamo. No i jeżeli to kilo być wapno to obowiązkowo zacieki jak spływa. Na chwilę obecną jest ok pod dalsze zabiegi ale jako wersja finalna przypomina obity kaloryfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 Osobiście mi się nie podoba,co chwilę coś zmieniam,eksperymentuję,popełniam dużo błędów,zawszę jak skończę jakiś etap to dochodzę do wniosku że mogłem to zrobić całkiem inaczej,ale mam nadzieję że się czegoś nauczę i następny będzie trochę mniej popsuty. Ale przyznam że się dobrze bawię i nie mogę się doczekać końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 6 Września 2015 Autor Share Napisano 6 Września 2015 Psucia c.d Kocur zmienia status na "model testowy" Chyba posłucham bazylms i zrobię trochę spóźniony biały filtr bo mi ciągle coś w nim nie pasuję,a powiem szczerzę że podoba mi się pomysł z zaciekami z wapna,może być ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Spróbowałem biały filtr i doszedłem do wniosku że na tego typu zabiegi to już trochę za późno,wyglądałoby to jeszcze gorzej.Chyba nic,oprócz zmycia całości,już mu nie pomoże. Wykańczam kadłub,dokleję to co pourywałem(straszny szałaput ze mnie)narzędzia,liny,ogniwka na wieży i gotowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Mysle, ze wcale nie jest tak zle jak sie Tobie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Też tak uważam. Spokojnie można go podciągnąć pod Tygrysa, który przeżył całą kampanię zimową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Dzięki panowie,mojej drugiej połówce też się podoba więc może nie ma tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Tygrysek na kołach,dostał też ogniwka na wieżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 No ładne cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Podobają mi się ślady błota. Jednak teraz będziesz musiał ubrudzić resztę zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Jak dla mnie elegancko się prezentuje na ten moment choć to nie moja bajka - skala ...jedno małe "ale" - merytorycznie - historycznie" - 2ka na wieży - nie było takich oznaczeń ( tej wielkości ) na tygrysach hmmm . Jakieś foto archiwalne by się przydało na "dowód" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Jeśli się nie mylę, to czołg budowany w tym warsztacie jest akurat dobrze obfotografowanym pojazdem. Zdjęcia maszyny znanej jako Tygrys Cariusa można raczej bardzo łatwo znaleźć w internecie =P http://www.flamesofwar.com/Portals/0/all_images/Historical/Carrius/Carius3.jpg Nie znam historii tego pojazdu i tego czemu zamalowano część numeru, ale wszystko się raczej w tej kwestii zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Jeśli się nie mylę, to czołg budowany w tym warsztacie jest akurat dobrze obfotografowanym pojazdem. Zdjęcia maszyny znanej jako Tygrys Cariusa można raczej bardzo łatwo znaleźć w internecie =Phttp://www.flamesofwar.com/Portals/0/all_images/Historical/Carrius/Carius3.jpg Nie znam historii tego pojazdu i tego czemu zamalowano część numeru, ale wszystko się raczej w tej kwestii zgadza. Kolega Wojtek nie buduje Tygrysa Cariusa, a fota którą wstawiłeś (jedyna dostępna) pochodzi z okresu kiedy "217-tką" nie dowodził jeszcze Otto. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Co do podwozia nie dopisałem że jest na sucho,będą uwalone błockiem po same piasty,a co do numerów na wieży,no cóż,na samym początku zostałem naprostowany że mój model wcale nie będzie taki merytoryczny jak bym chciał,potem przyszły te nieszczęsne obicia które w ogóle mi podcięły skrzydła i postanowiłem że zrobię go "na luzie",nie patrząc na poprawność historyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 Błoto c.d. Utrwalę je lakierem bezbarwnym,co dodatkowo da efekt mokrego błota. Słabe zdjęcia,słońce uciekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Ja tam się nie znam na Tygrysach ale na ostatnich fotkach baaaardzo mi się ten model podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Swietnie utytlany tym blotkiem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Dzięki,cieszę się że się podoba,bo jak już nieraz pisałem mam mieszane uczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Kompletnie się nie znam na tej części pancerki, ale cholernie mi się podoba. Pierwsze wrażenie, gdy spojrzałem na zdjęcie- przerażająca maszyna bojowa, można sie przestraszyć. Jakies takie odczucia we mnie wzbudza... Moze to przez te zbliżenia....? Ma sie złudzenie, że siedząc w okopie ten kolos przejedzie mi nad głową. Jest klimat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi