makinen Napisano 17 Września 2015 Autor Share Napisano 17 Września 2015 Temat tylnych siedzeń- chciałem wrzucić zestawowe, ale znalazłem takie coś. Bardzo mi się podobają, więc trzeba będzie dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 Na tych siedzeniach to chyba jeżdżą za karę ,albo sami prawdziwi twardzele .Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 Ogromnie podoba mi się taki detal: mnóstwo dopieszczonych drobiazgów i bardzo czysto. Pięknie to na razie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 Fotele zrobione wg zdjęcia Zrobiłem skrzynkę na elektronikę wraz z zawartością. Dojdą jeszcze kable i klawiatura sterowania BFT. Przyszedł czas na drzwi. Tylne powinny wyglądac tak Zeby doprowadzić zestawowe do takiego stanu trzeba- odciąć dwa zawiasy, zeszlifować, dokleić płytę dopancerzenia, dokleić 18 śrub i...można się było zabrać za wewnętrzną część drzwi. Tam kilka przetłoczeń, zamek, cięgna. Na deser trzeba rozciąć 3 blaszane zawiasy i wkleić powstałe 6 drobnych kawałków. Cieszymy się z powstałych drzwi- sztuk jeden. Jeszcze tylko 3. I tak z jednoczęściowych drzwi mamy drzwi z 32 elementów. (jeden zawiasik odpadł podczas manewrów foto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Nie wiem co ty bierzesz, ale ja też to chcę bo daje świetne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Bazylms- w czołgach też są jakieś radiostacje i drzwi/ włazy Nikomu nie bronię sie tam pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Są jeszcze zamki od dział ,siedzenia, silniki i przekładnie i dużo dużo innego ustrojstwa :mrgreen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Urobek na dziś: zabudowa paki, czyli dopancerzenie, mocowania i śruby. Dopancerzenie nadwozia od dołu wraz ze śrubami. Stelaż na kanistry/kartony. Przednie drzwi pasażera. Dzień pod znakiem śrub. Zostało do "ośrubowania": dwie pary drzwi, rama okna, zabudowa tylnej półki.Całość "na ślinę" na podwoziu zastępczym oczywiście. Żeby nie zgłupieć od tych Plastructowych śrubek zacząłem produkować Afganistan. Proces wytwórczy przebiegał następująco- ramka z hipermarketu budowlanego. Stelaż ze styropianu (lepsze jednak jest coś twardszego, co się nie kruszy) pokryty paskami papieru nasączonymi wodą z Wikolem. Jak wyschło, to potraktowałem to klejem do glazury i posypałem ziemią, piachem. W międzyczasie umieściełm "skały". Taka operacja 4 razy z dużym udziałem wody z klejem do drewna. Całość po 4 dniach ma się tak Tak więc baza do dalszej pracy jest. Zasiałem też zieleń, żeby za 3-4 tygodnie była wystarczająco wyrośnięta. Zielenią się nie przejmujcie, zżółknie. Wykorzystam może 2, góra 3 krzaczki. Resztę mogę odsprzedać. Dokupiłem jeszcze żywiczne kanistry z Panzer Art. Trawa jest bardzo fajna i jej nie odsprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Żebym to ja tak umiał to może bym się i bawił, he, he. Na razie za to mogę sobie przynajmniej do woli popatrzeć jak ci świetnie robota wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Dziś tylko dwa zdjęcia- tylny zderzak wraz z półką. Niestety mam wrażenie, że lekko półka nie trzyma wymiaru, w związku z czym po zamontowaniu tylnej płyty wraz ze stelażem koła zapasowego zrobiło się trochę mało miejsca na przejście bokiem. Płyta pancerna ma w poprzek zawias. W modelu to pręcik z dciętymi co 3 mm paskami papieru samoprzylepnego szerokości 3 mm. Teraz na białym się wszystko zlewa, ale po washu będzie elegancko widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Ciągnę dalej. Ponieważ koła dojadą do mnie w przyszłym tygodniu ( za namową Kubisza zdecydowałem się na wymianę posiadanych na inny wariant), to zabrałem się za upiększanie terenu. W zasadzie nie wiem, czy podpada to pod dioramę, czy jeszcze podstawkę/winietkę w kategorii Pojazdy Wojskowe? Przy dumvee- zrobiłem wreszcie wszystkie śruby (chyba), a więc ramę okienną, wszystkie drzwi. Dojdzie drobnica w postaci uchwytów i mocowań. Dorobiłem stelaż na antenę BFT, przerobiłem uchwyt na skrzynki amunicyjne wsadzając pomiędzy nie stojak pod tylny KM. Pojawiły sie też dwie drobne podstawy pod antenki, oraz uchwyt mocowania KM pasażera przy prawych, przednich drzwiach. Teraz czeka mnie zabawa z zawiasami i ich mocowaniem. fotosy Dosypałem drobnych kamieni Po wycieczce do lasu przed domem Jakiś czas później. Krzaczek nie jest umocowany i poważnie zastanawiam się nad jego obecnością. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Ja bym krzak zostawił. Fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Może i fajnie, ale w kontekście poniższych fotografii...chociaż jakies tam krzaczydła widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Zawsze to jakieś urozmaicenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 (edytowane) Robota jak zwykle robi ogromne wrażenie. Mam tylko pytanie jaki konkretnie "robisz" okres? Bo na zdjęciach jest rozrzut 10 letni, a figurki z kolei są z 2 odrębnych (2 masz podpisane, trzecia to ~2006). Z plecakami Alice już Ci koledzy wyjaśnili, choć były to zazwyczaj mocno "customowane" modele i na innych ramach. Zastrzeżenie mam też do tego jasnego plecaka, całkiem z prawej, choć zdjęcie jest małe i nie widać szczegółów. Wygląda jak Assault Pack, Large z systemu MOLLE II, a te przez SF wykorzystywane nie były. Edytowane 30 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 No fajnie fajnie Czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 30 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 30 Września 2015 Ten krzak chyba bym przyciął troszkę... wysoki jakiś - reszta superancka! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Z plecakami Alice już Ci koledzy wyjaśnili, choć były to zazwyczaj mocno "customowane" modele i na innych ramach. Zastrzeżenie mam też do tego jasnego plecaka, całkiem z prawej, choć zdjęcie jest małe i nie widać szczegółów. Wygląda jak Assault Pack, Large z systemu MOLLE II, a te przez SF wykorzystywane nie były. Takich wskazówek mi potrzeba co proponujesz w kwestii wyposażenia? Pogrzebię w pudłach i poszukam. Zdjecia referencyjne miłe widziane. Z malowaniem, to trochę potrwa...pędzlowanie, to nie aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Dla wczesnego okresu mógłbyś tam upchać od biedy coś kontraktowego jak Alice czy Patrol Pack od systemu SPEAR. Ewentualnie coś komercyjnego od Camelbaka, jakiś plecak typu 3-Day (BHI, Eagle, TT etc) lub większy pod sprzęt łączności albo plecak medyczny typu STOMP. Te komercyjne bez problemu możesz wrzucić też dla późniejszego okresu. Natomiast nie jestem specem od Dumvee i nie wiem kiedy dokładnie wprowadzono SAG i kiedy realnie SF mogły ich zacząć używać. Info jakie znalazłem to takie, że pod koniec 2003 dopiero testowali prototypy, ale w OIF http://www.murdoconline.net/archives/18.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 A ten czarny plecak na lewej burcie, to co to jest? BTW- bardzo mi się ten dumvee podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 To jest właśnie medyczny STOMP. A Dumvee nieźle "zagracony". ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Pewnie zrobię tak- wrzucę zdjęcia tego, co mam, a Ty mi powiesz, co sie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Dawaj Po 17.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Mam parę plecaków na stelażach z 2 dragonowskich zestawów "US Special Forces" ja ich za bardzo nie potrzebuję (wykorzystałem ludków jako dawców) jak chcesz to pisz do mnie na PW .Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi