Skocz do zawartości

Pz.kpfw. IV ausf. G - Dragon 1/35. Rosyjska zima.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Paskudy też powinny się na finał załapać jak wszystko pójdzie dobrze.

Jeszcze tylko lakier matowy i srebrne "ozdoby". Jednak świat figur nie jest dla mnie.

DSCF8762.JPG

Napisano

Jeśli to są twoje pierwsze figury to bardzo dobrze i nie ma co się załamywać. Jak wyglądały twoje pierwsze pojazdy? od razu z medalem?

Główki nie pomalujesz trzema machnięciami pędzla jak uniformy. Nad nimi trzeba popracować.

Końcówki gąsienic przetarłeś to tu przetrzyj tak samo czubki butów białą olejna dla plastyków z dodatkiem czarnej.

Wgłębienia mundurów musisz bardziej podkreślić bo słabo widać i zlewa się. Czyli tak jak robiłeś tylko przyciemnić jesniejszą. Później jak wyschnie przyciemnić ciemniejszym i cieńszym pędzlem.

Główki i dłonie - wypuklenia jeszcze raz jaśniejszym. Czyli broda, nos. Następnie to samo ale cieńszym pędzlem i punktowo oczywiście jaśniejszą farbą. I najlepiej kolorami do twarzy. Nie masz ich to próbuj tym co masz. A palce tak jak na fotce.

c8228d90fad481dc.jpg

Napisano

Krzysztofie nie idz ta droga, malujesz figurki na niezłym poziomie wiec sorry alen ni ch... nie rozumiem czemu tak zjechałeś

z poziomem wykonania. Lapki możesz zrobić w rekawiczkach ale japy niestety musisz przemalować. Nie spiesz się, to tez są modele i potrzebują czasu na wykonanie.

Napisano

Wiem Marcin że są kiepskie. Zaczynam żałować że w ogóle się za nie zabrałem. Trzeba było model bez nich robić. Jakoś nie mogę się w ich malowaniu i do tego pędzlem odnaleźć. Chyba docelowo poproszę kogoś o ich pomalowanie.

Napisano

Hmmm, tak czytam Krzysztofie i nie bardzo wiem co piszesz! Facet, wez sie w garsc i pomaziaj te japy ( bo reszra jest ok) na poziomie na ktorym to robisz zawsze i przyjemnie sie go oglada. ( fotki admina miales z figurkami!!! ) Tak wiec czekam na ladne wykonanie na Twoimn poziomie i bez pospiechu.

Napisano
A jeśli zabraknie czasu, naprawdę lepiej zrobić galerię bez figurek. ;)

Za to z podstawką - dasz radę?

Napisano

Dzięki koledzy za wszystkie opinie. Chyba Marcin ma rację - coś tym razem kiepsko idzie. Spotter, Pedzelek - mam kilka świetnych filmów z malowania figurek. Jednak malowanie modelu aerografem, a mazianie figsów pędzlem to całkiem coś innego. Na chwilę obecną na poprawki czasu już nie ma. Wrzucam foty do oceny czy wstawiać z figsami do galerii czy bez. Ja uważam że warto z, mimo iż są kiepskie. Nad podstawką pracuję i może jutro uda mi się ją skończyć. Będzie bez fajerwerków.

DSCF8763.JPG

I zbliżenie aby pokazać ubabrane łachy.

DSCF8764.JPG

Napisano

Nie wiem czy chcesz wracac do tematu ale facetowi ktory siedzi na wiezy warto zmalowac podkowki, zabki i gwozdzie na butach. Jak na ten rok to ich brak na podeszwie bardzo razi.

Napisano

Ejże, te figurki nie wyglądają wcale źle! Miny maja zadowolone, wyglądają tak jakby zobaczyli kolegów z grilem i piwkiem, więc wysiadają, żeby się przyłączyć I daj te podkucia, skoro ktoś zauważył, to trzeba.

Napisano

bazylms

Pierwsze zdjęcie z figurkami jest w porządku. Tylko może troszkę o kilka cm dalej aparat. Z daleka figsy lepiej wyglądają. Do konkursu dodaj figurki z 1-2fotkami z daleka. A resztę fotek bez figurek. Popróbuj.

Wracając do malowania twarzy to nie wzoruj się na jednej płycie którą masz. Technik jest wiele i musisz wybrać odpowiednią dla siebie. Najważniejsze to mieć dobre kolory cieliste. Z olejnych dla plastyków ciężko będzie coś dobrego uzyskać. Też nie dawałem sobie z tym rady do momentu jak kupiłem zestaw AK 3010 akrylowe do malowania ciała. Na koniec malowania akrylami punktowo maluję dopiero olejnymi.

Napisano

Z figurkami czy bez - bardzo mi się podoba. Podstawka nienachalna, gustowna. Nie bądź taki skromny.

• 3 months later...
Napisano

Ale jaja, skąd ten warsztat się tutaj wziął? Powinien być w konkursie zimowym.

Lakier na koniec to Tamiya XF-86 Flat mat.