Super Moderator Reflect Napisano 17 Grudnia 2015 Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2015 Rewela!!!!! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 17 Grudnia 2015 Share Napisano 17 Grudnia 2015 5/5 super wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2015 Paskudy też powinny się na finał załapać jak wszystko pójdzie dobrze. Jeszcze tylko lakier matowy i srebrne "ozdoby". Jednak świat figur nie jest dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Jeśli to są twoje pierwsze figury to bardzo dobrze i nie ma co się załamywać. Jak wyglądały twoje pierwsze pojazdy? od razu z medalem? Główki nie pomalujesz trzema machnięciami pędzla jak uniformy. Nad nimi trzeba popracować. Końcówki gąsienic przetarłeś to tu przetrzyj tak samo czubki butów białą olejna dla plastyków z dodatkiem czarnej. Wgłębienia mundurów musisz bardziej podkreślić bo słabo widać i zlewa się. Czyli tak jak robiłeś tylko przyciemnić jesniejszą. Później jak wyschnie przyciemnić ciemniejszym i cieńszym pędzlem. Główki i dłonie - wypuklenia jeszcze raz jaśniejszym. Czyli broda, nos. Następnie to samo ale cieńszym pędzlem i punktowo oczywiście jaśniejszą farbą. I najlepiej kolorami do twarzy. Nie masz ich to próbuj tym co masz. A palce tak jak na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Krzysztofie nie idz ta droga, malujesz figurki na niezłym poziomie wiec sorry alen ni ch... nie rozumiem czemu tak zjechałeś z poziomem wykonania. Lapki możesz zrobić w rekawiczkach ale japy niestety musisz przemalować. Nie spiesz się, to tez są modele i potrzebują czasu na wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2015 Wiem Marcin że są kiepskie. Zaczynam żałować że w ogóle się za nie zabrałem. Trzeba było model bez nich robić. Jakoś nie mogę się w ich malowaniu i do tego pędzlem odnaleźć. Chyba docelowo poproszę kogoś o ich pomalowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Hmmm, tak czytam Krzysztofie i nie bardzo wiem co piszesz! Facet, wez sie w garsc i pomaziaj te japy ( bo reszra jest ok) na poziomie na ktorym to robisz zawsze i przyjemnie sie go oglada. ( fotki admina miales z figurkami!!! ) Tak wiec czekam na ladne wykonanie na Twoimn poziomie i bez pospiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 A jeśli zabraknie czasu, naprawdę lepiej zrobić galerię bez figurek. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 A jeśli zabraknie czasu, naprawdę lepiej zrobić galerię bez figurek. ;) Za to z podstawką - dasz radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Kurcze... najgorsze jest to ze Krzychu maluje figury na NIEZLYM poziomie. Tylko tak Tu mu nie wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Dzięki koledzy za wszystkie opinie. Chyba Marcin ma rację - coś tym razem kiepsko idzie. Spotter, Pedzelek - mam kilka świetnych filmów z malowania figurek. Jednak malowanie modelu aerografem, a mazianie figsów pędzlem to całkiem coś innego. Na chwilę obecną na poprawki czasu już nie ma. Wrzucam foty do oceny czy wstawiać z figsami do galerii czy bez. Ja uważam że warto z, mimo iż są kiepskie. Nad podstawką pracuję i może jutro uda mi się ją skończyć. Będzie bez fajerwerków. I zbliżenie aby pokazać ubabrane łachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Nie wiem czy chcesz wracac do tematu ale facetowi ktory siedzi na wiezy warto zmalowac podkowki, zabki i gwozdzie na butach. Jak na ten rok to ich brak na podeszwie bardzo razi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Ejże, te figurki nie wyglądają wcale źle! Miny maja zadowolone, wyglądają tak jakby zobaczyli kolegów z grilem i piwkiem, więc wysiadają, żeby się przyłączyć I daj te podkucia, skoro ktoś zauważył, to trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 bazylms Pierwsze zdjęcie z figurkami jest w porządku. Tylko może troszkę o kilka cm dalej aparat. Z daleka figsy lepiej wyglądają. Do konkursu dodaj figurki z 1-2fotkami z daleka. A resztę fotek bez figurek. Popróbuj. Wracając do malowania twarzy to nie wzoruj się na jednej płycie którą masz. Technik jest wiele i musisz wybrać odpowiednią dla siebie. Najważniejsze to mieć dobre kolory cieliste. Z olejnych dla plastyków ciężko będzie coś dobrego uzyskać. Też nie dawałem sobie z tym rady do momentu jak kupiłem zestaw AK 3010 akrylowe do malowania ciała. Na koniec malowania akrylami punktowo maluję dopiero olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Ale jaja - zdążyłem. Dzięki za wszystkie porady, komenty i uwagi. Galeria: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=189&t=51960 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Z figurkami czy bez - bardzo mi się podoba. Podstawka nienachalna, gustowna. Nie bądź taki skromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Mi bardziej podoba się bez figurek. Model super, bardzo mi się podoba. Gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 2 Kwietnia 2016 Share Napisano 2 Kwietnia 2016 Czy można spytać, jakiego lakieru użyłeś na koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2016 Ale jaja, skąd ten warsztat się tutaj wziął? Powinien być w konkursie zimowym. Lakier na koniec to Tamiya XF-86 Flat mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 2 Kwietnia 2016 Share Napisano 2 Kwietnia 2016 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi