ariel007 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Opis samolotu: Po polsku: https://pl.wikipedia.org/wiki/Northrop_Grumman_EA-6B_Prowler Po angielsku: https://en.wikipedia.org/wiki/Northrop_Grumman_EA-6B_Prowler Model malowany był farbami Gunze C. Dodatki: żywiczne fotele, dajniki ciśnień i inne czujniki i anteny, przewody hydrauliczne (częściowo z zestawu Eduarda dla EA-6B Hasegawy). Kalkomanie z zestawu Authentic Decals 72-50. Przednia owiewka (dopasowanie) wyszła “nienajlepiej” (czytaj. spie… ją koncertowo). Model przedstawia egzemplarz BuNo 159908 (VAQ-135 “Black Ravens”, USS Nimitz, zatoka Perska maj 2007) pudełko: oryginał : zdjęcie z WWW model: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Bardzo fajny Szkiełka trochę pomacane, można by przepolerować miękkim papierem na sucho. Szczególnie podobają mi się powierzchnie antypoślizgowe. Jak je zrobiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Świetny model, pięknie i czysto sklejony i fajnie pomalowany. Ślady eksploatacji takie jak najbardziej lubię: czyli subtelne i nienachalne, a to nie jest łatwe jak się człowiek rozpędzi. Też podłączam się o pytanie w temacie powierzchni antypoślizgowych oraz jeszcze: czy sam przyciemniałeś owiewkę, a jeśli tak to w jaki sposób? Z uwag to mam tylko do zdjęć: to biało-niebieskie, komputerowe tło zalatuje nieco tandetą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Model pierwsza klasa, bardzo fajnie polakierowany i ładnie wykończony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Model bardzo ładny. _________________________________________________________________________________________ Spitfire Mk Vb - Tamiya + koła - CMK + Lufy działek - RB Model + fotel - Pavla + kalka - Techmod 1/72 - Ukończony MiG-21 PFM -R.V.Aircraft + kalka - Model Maker Decals 1/72 Blenheim Mk IV - Airfix + tablica Yahu 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Got maszyna. Co to za zbajerzone tło ze zmianą kolorków? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler27 Posted September 25, 2015 Share Posted September 25, 2015 Model naprawdę pierwsza klasa jeszcze do tego mój ulubiony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariel007 Posted September 25, 2015 Author Share Posted September 25, 2015 Dzięki za miłe słowa. Szkła w tym modelu w stosunku do modeli A-6 Fujimi to kamień łupany: grube i zero szczegółów. Sposób na maty antypoślizgowe jest bardzo prosty: kawałek gąbeczki maczany w różnych "szuwaksach" (engine grim itp.) a potem odbijany na macie. Całość pokryta medium tensocroma (bo to fajnie matowi). Co do tła to IMHO taki lekki niebieski przepływ u góry przy zdjęciach z boku dodaje naturalności (takie delikatne niebo). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podciech Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Śliczny model ,bardzo mi się podoba , zresztą wszystkie modele które prezentujesz mają klasę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nużek Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Takim samolotem to można na impreze lecieć, 4 osoby wchodzą do środka Dla mnie prezentuje się bardzo ładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Do pełni szczęścia brakuje tylko malowania Marinesowskiego ;) A na serio, piękna miniatura troszkę zapomnianej maszyny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 sonda do tankowania jest krzywo przylepiona. Przyjemnie utytłany. To znaczy jak na moje wyobrażenie o modelu Prowlera, to czyścioch, ale generalnie wyglada bardzo fajnie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ariel007 Posted October 1, 2015 Author Share Posted October 1, 2015 Sonda jest przylepiona tak jak trzeba. EA-6B ma ją tak. A-6 i EA-6 ma ją "prosto". W EA-6B zrobili ją "krzywo" dla ułatwienia pracy pilota. Howg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts